SeDetIk LebIh

Thursday, February 23, 2012

SaRat

 Hidup umpama roda.. kadang atas -kadang bawah.. hari ini sy merasakan sy berada di kedudukan paling bawah..

kemudian.. ini...




dan hari ini makin suram sy rasakan....


SeAdaNya

Friday, February 17, 2012

AnaK-aNaK..

Nikmat Tuhan ni macam-macam.. atr nikmat Dia pada saya.. antara yg membahagiakan ialah anak-anak dan kasih sayang..

Syukur..

Anak-anak saya dah besar2.. bukan baby2 lagi.. perlakuan cara cakap.. semua dah mcm budak besar.. kadang kita pun tatau nak balas apa.. bijak sgt bercakap.. bukan ikut perangai org len pun.. perangai kita abah jugak..huhuhuhhhu..

Tahun lepas dan Tahun ni.. tahun semua org masuk sekolah.. abah masuk sekolah.. Alif n FiQah.. Masuk sekolah baru.. dan Ibu pun mungkin akan masuk sekolah jugak ujung2 thn ni.. Jadik Jom kita kongsi gambar sekolah Alif n FiQah..


 Masa first day nak ke Sekolah.. Mula2 dia Happy.. Konon2 MacHo..

Keluar kereta.. smpi kat Tangga sekolah.. dia dah kuarkan statement.."Alamak Takut la Pulak.."... huhhhuu


 Tp ai Anto dia kat Pintu masuk je.. Pastuh bior je dia naik senirik.. Riso jugek kalu2 dia buat drama macam ssekolah dia yg dulu... Tp masa nak tggu kelas abis tuh.. hati tak sedap .. kesian dia.. kena bawa diri sendiri.. ibU org lain semua anto smpi atas.. Abis je waktu kelas.. .. cepat2 pigi amik dia.. nilah ropanya ha... 



 Dalam KereTa.. den pun tanyolah dia belajar apa kan... buat apa arinih.. dia kata dia bersenam nyanyi... pastuh dia kata.. ibU n mama org lain semua tengok anak dia bersenam.. ibu Alif je tader.... huhuhuhuhu.. ibu jawab.. oklah tu.. anak ibu terer.. berani plak tuh.. diam dia sekejap.. then omak ee yg eksaited ni tanya2 la lagi.. kawan ramai tak .. ticer suh buat apa.. last2 dia kata.. Ala.. Pinat le.. ibu asik tanya2 aje... huhuhu.. Den plak terdiam di situh... Sampai Rumah... Terus TerTdo..


Anak den kalao tdo.. mmg gni gaya nyer.. Ala-ala org kaya-kaya gituh.. hahahha
Esoknya.. bila nak antor.. dia suh antor smpi atas..   dia kata  nak pegi sekolah kena ibu antor.. then dia tunjuk signboard bawah ni..

" Ha.. Nampak ni Ibu.." ~ Alif ....
smbil angkat kening... n senyum lebor...



 Yang Ni Plak si RaFiQah.. HebOh sgt nak SekOlah C.i.l.i p.@.D.i... sbb best fren dia sekolah situh..
 Dia tader drama swasta.. sbb Pagi masuk sekolah sekali ngn Alif.. cuma Pagi Alif ngaji kat situ dia tadika.. Petang br Alif Sekolah.. n dia plak ngaji kat situh... Mula2.. rajin minah ni bangun pagi... tp akhir2 ini.. payoh plak nak kejut mandi....

Ni Baju cili Hijau.....





 Ni Plak Baju Cili Merah nyer....




Pandai tiCer Dia.. Kalau tukar Kerajaaan pun.. kita tak yah Tukar uniForm.... hahhahahah....

Harapan saya tahun Depan.. anak kita yg sorang lagi ni... Dapt pegi UK plak Utk bersekolah... sama-sama kita usahakan... Mudahan-mudahan Tuhan Perkenan...


SeAdaNya

Wednesday, February 15, 2012

CeriTeRa kami, kamu Dan Mereka-mereka yang Kita sayang..

SyUkur.. Itu le yg sesuai utk di ucap.. utk saat dan ketika ini..

bermula 3 Februari 2012.. Sampai lah semalam.. 14 Februari.. ada dalam sebelas hari.. dan dalam sebelas hari tuh.. ada lah dalam 5 hari tuh.. yang pagi gua  kerja.. malam wa ada kat area KL/Bangi/kajang/n9..  atau.. siang kl.. malam kat penang.. mmg cerita katun jugak la.. tp itulah.. Dia izinkan.. utk semua nya berlaku begitu...

Apa yg penting .. sy cuba melakukan tanggungjawab sebaik mungkin le... sebagai pekerja.. pendidik di bumi bertuah ini.. .. agar rambut yg ditarik tdak putus .. dan tepung tdak berselerak.. wpun macam katun... huhuuhuhuh..

Kemuncak pengatunan.. bila.. ahad tu wa smpi ke penang pukul 5 petang.. then decide utk turun semula ke KL pada keesokan harinya selepas bertugas di pejabat... hohohohoohooho.. tp esoknya pula (selasa) kena masuk kerja juga.. sbb ada kelas... huhuhu.. itu blm cerita katun sebelumnya.. yg.. smpi penang pukul 4.30 pagi.. pukul 3 petang dah gerak ke UKM bangi ... semua utk mereka-mereka yang kita sayang..


Utk omAk Den..



dan utk... Cik adik manis ini..



'Kalau hati Sudah suka.. semua indah sajer...'

gitu le kisahnya.. jgn le tanya mengapa.. sy  belum dapat nak menjawabnya..

apa yg penting.. sy dedikasikan.. terima kasih sy kepada Gaban.. kerana izinkan sy menjadik katun..bukan setakat izin.. malah support lagik..  utk otomen2 kecik yg dua org tuh..atas kerjasama yg diberikan.. 

dan terima kasih juga kepada geng katun.. cik sera.. ... u mmg minah rempit... mecassseyyyy!!..

Penat?.. Penat le jugak.. tp apalah sangat kan...

SeAdaNya

Saturday, February 04, 2012

SoKong Penuh..

Hope 2 WalK


EsoK 4 Februari... Jom Kita Ke MuZium Negara..



Pagi td.. Mar dtg.. dia bawak.. lbh kurg 30 bijik muffin...

Katanya.. dia tader barang nak diberi utk dijual.. Jadik dia buat Blueberry Muffin..dia suh juai.. Oleh kerana muffin nyer sgt oooseem... sedap banget... Cik Yati dah beli satu Muffin.. dia bayar sepluh ringgit utk satu muffin.... Hasil jualan masuk Tabung... Tukang bawak pun tak tahan.. dah kidnapped 6 bijik.. Duit Masuk Tabung.. Ketika dan saat ini... ada lbh kurang 20++ bijik je lg... Mudah-mudahan dapat smpaikan hajat Puan Mar kita.. Terima Kasih Kawan-kawan...




Derma Bukan Tontonan – Herman Tino

 

Tangan kanan memberi
Sorokkan tangan kiri
Derma bukan tontonan
Lakukan dalam sepi

Sematkanlah keikhlasan
Huraikanlah kebuntuan

Kerana sesuatu
Suratan kehidupan
Mengharap dan dipinta bantuan

Harta bukan milikmu
Untukmu hanya rezeki
Terkurang himpun lagi
Terlebih memberilah..
BegItu Lebih kurangnya..
Sedikit Tulisan Janji..

SeAdaNya

Thursday, February 02, 2012

KeKasiH..

MenJelang Hari ulanG Tahun kelahiranmu..

SeLaWat & Salam Atas JunjUngan Besar...

SeAdaNya