SeDetIk LebIh

Tuesday, August 23, 2011

SeManGaT...

erm.. ceria sikit.. baru semangat nak menulis.. :D  smlm kuih raya dah sampai.. erm.. seronok..sy mmg penggemar kuih raya.. kalau gaban dia tak sentuh kuih raya nih pagi2 raya.. ye lah.. time ni ialah time makan lemanag ketupat semua le... tp gue.. kuih raya ni perlu.. sbb gue suka kuih raya.. suke bangat.. kalu idak.. tidak le taim x raya pun wa bli kuih raya.. taim org lain raya pun wa bli kuih raya.. wa sudah lama nyaatuh cinte same itu kuih layer... huhuhuhuhu..  ada 4 pembekal juadah raya taun nih.. tp yg semalam.. kuihnya .. sy puas hati.. kemas dan rasa nya sedap.. tp yg first arituh.. kuihnya cantik .. rangup.. tp kurg rasa.. mgkin kearah kesihatan yang lebih baik.. maka gula itu perlu kurang.. pembekal ke 3.. pembekal kuih kapit... member jugak.. masa dia call tanya.. terus terbayang ayah.. dia mmg feveret le kuih tuh..  tp kuih kapit adik beradik dia le... org lain buat tak sedap katanya... now adik2 dia pun tak berapa nak sihat..  jadiknya tader siapa le yg tau nak buat kuih tu... tak kisah le sama ke idak.. tp kalau ada yg jual sy beli aja... harap itu blh buat dia bahagia..  pagi tadik dah dapat kuih kapit tu...   satu lagi yg masih saya tggu2.. kek lapis sarawak.. yg ni tatau le..  dapat ke idak.. alkisahnya wa sudah awalkan jadual mao balik kg.. so.. kalau kek tu smpi lewat.. melepes le..  sedap oo kek lapis tuh..   nyum nyum.. telan ayer lioq dulu yer.. pembekal nyer.. sape lagik.. cik sera kita le... gaban panggey dia OKT.. huhuhuhuh... yg tu kita simpan dulu.. nnti dah sahih baru kita war-warkan.. huhuhuhuh

Tahun ni.. persiapan raya agak terancang le.. dah 6 tahun kawen.. dah 5 tahun jadik mak.. baru le wa rasa tau.. apa yg perlu dan tak perlu.. dan patut tidaknya.. kiranya.. gue dah agak cool le utk taun ni..
 dan nafsu nafsi nak membeli baju budak2 pun  terkawal le..  nafsu sopink pun terkawal... Persiapan raya biasa2 ajer..  bukan beria nak beraya sgt .. tapi lebih kepada nak bercuti..  agak penat.. nak ngabiskan silibus pun ini taim..  sbb 3 minggu lepas raya exam maa.... nak prepare loading next sem pun ini taim.. nak prepare jadual pun ini taim.. semenya ini taim.. sudahnya.. dr awal puasa.. hingus ngn batuk demam bersulam aja silih ganti..

 Taim-taim nak raya nih, bila dah ada anak.. seme nya utk dia le.. utk diri sendiri tak le beria sgt.. kesian dia kalau tdak berkasut atau berbaju baru.. walhal.. bila raya tu.. duk kat umah je pun.. sbb gue mmg bukan kaki jalan.. duduk umah makan makanan yg mak @ mama masak.. lagik masyuk... sedap woo... aduii aii.. rasa mcm tak berapa ngam ngn jiwa bila raya tp.. duk bersesak2 jammed.. panas ... peluh2.. ngn baju raya glamer.. glemer ke?.. coma.. kengkadang.. tak blh le ikut kepala senirik.. nama pun raya time nak mesra2 ngn sedara mara.. maka sy tidak le menidakkan hukum alam... berjalan le jugak..   bagi budak dua org tu seronok.. bagi mak ayah kita seronok.. :D

 Yg best bagi gue bukan hari raya..  tp masa puasa menjelang raya.. yg tu syiok.. masa tunggu2 hari nak raya .. yg tu best..

mmm oklah.. walaupon mcm ader kerja.. smpi sempat je mekap2 blog kasik ceria sempena raya nih.. tp sebenarnya.. manyak menda nk kena setel sebelum cuti-cuti..

 oklah.. ada masa bersiaran lagi.. InSya Allah...

Salam RamAdhan.. !!




SeAdaNya

Friday, August 19, 2011

RaMaDhan KareeM..

Alhamdu Lillah.. bertemu lagi dengan nikmat Ramadhan...  

 Masih belum terlewat untuk mendoakan diri saya, keluarga saya dan  mukmin seluruhnya .. agar dikurniakan nikmat dan manis Ramadhan... Semoga Beroleh Kemenangan ... Amin...


**ihsan GuGell
SeAdaNya