SeDetIk LebIh

Wednesday, July 27, 2011

SuPerMaK

Gue suke je buat cake.. sangat suker.. yang malehnyer nak ngemeh lepas buek kek.. itu penyumbang utama... jarang2 buat kek.. penyumbang kedua... gaban bukan penggemar kek ye tuan-tuan dan puan-puan..  jadik.. kembang sensorang le teman kalu buek kek sokmo2 ye.. tapi sekarang dah ada geng..otomen kenit tu suke je.. kalu i buat kek.. 

selalunyer.. kek yg gue buat .. mmg tak cantik le... hihihih.. tapi rase.. boley le...   macam kat bawah ni le..


ni masa gaban nyer birthday..   ya ampun.. series tak pandai le nak make up cake... failed!!!!..


 dont' judge a book by its cover.. ewwah.. spekekking den..


sebelum & selepas tuh ader le dua tiga cobaan lagi buek kek dan muffin..


wpun tak gojes... tp  yg seronok nyer kalau ada org yg suka makan.. kembang kempis idung i tgk org tu mkn.. smbil puji2 kek tu cedap.. huhuhuhu.. org tu bukan org lain pun.. bebudak dorang ni gak le...




sampaile satu ari.. wa terbuat satu kek yang agak gojes dimata gue.. tak sangka wa berbakat u allzzz...



kalau ginipun gue dah kata gojes... hehehe.. kira okey kata org.. sbb gue tader pendidikan formal buat kek.. semuanya takat coba2.. dan ambil resepi org.. dan mengagumi ramai org yg boleh hasilkan seni masakan yang menarik dan melampau...  bila tgk Jr masterchef.. lagik le rasa.. malu je auntie dikk!!..

jadi.. so.. atas rasa konfiden menghasilkan kek yg gojes.. gue dah bajet2.. minggu ni nak buat kek utk Alif bawak pi sekolah... so that dia blh selebret birthday dia ngn kengkawan.. perasaan tu wa simpan sensorang je.. malas nak cakap dia... kang dia berharap.. dan bimbang2.. gue tak dan nak siapkan kek .. sbb next week dah poser..

tetiba.. pgi cemmalam dia tanya...

"Ibu.. bila nak bawak kek besaq Ben 10 kat Alif.."


uwaaaa.... kek Ben 10.... cam mana plak nak lukis ben 10 atas kek nih... nak tulis nama atas kek pun ke laut.. nak buat bunga pusing2 pun tak reti.. nak lukis karton ben 10... toksah mimpi le.. tetiba teringat pasal blog cik nina nih..  baru teringat pasal edible image tuh kan... so sy kenal secara maya dgn kakak nih..

terus tepun dan emel.. dan kaka ni le yg melegakan saya.. so cemmalam.. ini le keroje sy... walaupun kerojer lain melambak.. tp anak ponyer pasal.... hikut kan jugak...  so En Gaban.. sila maklum bahawa wpun kerja ni remeh.. tp ia sgt mengambil masa...... huhuhuhuhu.. sayang punyer pasal...



dan ini le image yg sy design n emel utk di print oleh kak anna tuh.. moga2.. sy dapat hasilkan kek yg gojes utk anak sy tuh.. kang design ajer meletopss... rasa kek.. kelaut.. sangat tak seswai..

**ihsan Gugell

sy mao dia tau.. dia ada supermak... hahahaha.. wpun tak gojes macam nasha aziz.. tp mantap dan heppening bila dapat ibu macam sy...  dan terima kasih le pada kak anna dan Cik nina.. secara tidak langsung.. anda berdua yang membantu saya...  harap2 kak anna tu dapat le siapkan image ben 10 yg tataule apa yg hebat sgt ben 10 tuh... by khamis ni... Amin....

 oklah... sambung kerja..... daaaaa... kuiz ari nih.. bapa kali gue guner perkataan gojes daa!!!


SeAdaNya

Thursday, July 21, 2011

SeLamat UlAnG TaHun SayaNg...

Dah dapat Penyakit.. penyakit malas updet blog.. hehehe.. la tgh coti seminggu.. Nikmat Tuhan bagi.. Alhamdulillah.. semalam.. kami try2 jadik org kay ell... Alif le.. heboh benor nak menengok KLCC.. habis seme org dlm ketapi tau kami nak pi KLCC.. dia je yg heran ngn klcc tuh.. org len tak kisah pon.. nak buek camner.. org penang le kata kan.... kat penang tader lrt.. tader komuter.. tader Klcc.. tu yg bawak dia meraser.. sakan berjalan..mlm nyer.. pengsan 4 beranak kepenatan.. uhuhuhu..

Hari ini.. Cukup umur Alif 5 tahun.. budak tuh dah besar.. ragam nyer macam2... akal pun panjang.. cabaran nak mendidik nya bukan main.. dgn persekitaran.. dgn ibunya yg kelam kabut 24 jam.. kadang2 hilang jugak sabar...

Hadir dia dalam hidup saya bersama nikmat kasih Anak pada Ibu dan Ibu pada anak.. secara tidak langsung.. dia mempengaruhi segala tindak tanduk saya.. apa yg dilakukan.. akan difikirkan buruk baik kesan nya utk dia.. Pendek kata.. dia segala-galanya bagi saya...

Maka saya raikan hari ini.. dengan penuh Rasa syukur pada Tuhan, kerana mengamanahkan dia pada saya.. utk dikasihi dan disayangi.. 

"Semoga Yang Baik-baik Untuk mu wahai anak...
Selamat Ulang Tahun ke-5, Wan Muhammad Alif Wan Ruzaini...
Kami semua Sayang Abang Alif"
~Ibu, Abah Dan Adik FiqaH~




SeAdaNya

Monday, July 11, 2011

MasAk..

wohohohho.. lama benar tidak menulis... huhuh..  ntah le.. makin lama makin malas pulak huhuhu.. selalu nya tak berkesempatan le.. bile ade kesempatan.. malas plak yang bermaharajalela.. ni pun sbb tgh duk dalam ketuhar.. uhk uhk uhk.. panas gile bilek ni.. ekon rosak gamaknya.. atuii...  nak buat kerja mmg tak blh..dah le pakai baju berkain tebal arinih.. dua kali atuii le.. dah le poser arinih... tiga kali atui.... huhuhuhu.. sabar aje le.. ni kalau tdak kerana memikirkan batas2 kesopanan.. mau aje gue berkemB** dalam bilik nih ha.. 

adui.. bukan nak komplen2..  tapi series... tak blh fokus n tak blh fikir.. n cokople update utk setakat ni.. sbb tatau nak tulis hapa... panas Nihhhhh!!... huhuhuhuu


SeAdaNya