SeDetIk LebIh

Tuesday, June 07, 2011

cOti-CoTi Mesia


uiii.. Di Luar Hujan Lebatt... SyukUr Tuhan Limpahkan Rezeki.. Mencurah2 adanya.. 
Kalau sekarang org bercoti2 Mesia.. sbb coti sekolah.. Jiran sblh kiri wa Cikgu n Cikgi...  Biasa hari sekolah.. 6.30 dia dah gerak ke sekulah.. masa tuh.. kita org eksen duk gulung2 dalam selimut.. ngeh ngeh..
 tapi 2 minggu ni.. i yang kalut kul 7.. dah ke hulu ke hilir bersiap..  nak pi opis.. mungkin dia kat umah.. tgh eksen duk gulung2 plak dalam Cimut.. ikikikik... tak perlah..  hakikat kehidupan.. ada senang susah.. ada naik turun kan..

Jiran sebelah kanan plak.. nampak gaya macam.. pergi bercoti...  senyap sunyi je rumah..
 jiran belakang plak.. baru balik bercoti.. wiken arituh.. lampu nyala tak totop.. tapi arinih nampak nyer dah ada da kat umah...  

 tu blm kakak ipaq wa.. pi coti2 ... seronok nyer ada org tuh.. Coti 4 Bulan... Pergh..!!  Tu kalao tak buat research gak tatau la kan... huhuhuh.. jangan marre ee penghuni gua... bukan dengki.. jeles jugak ada.. ahhaha.. trs rasa nak pindah kampus.. huhuuhuhu.. ada sebenier tak?... ikikiki..

 dek kerana nak men stendetkan.. sidang pengajian dengan internasionale.. ..  so kita org dah terima stodent baru..   sokojap bona bebudak nih coti.. so.. Cibuk le.. tu tak kisah le.. dah togas kan.. yg wa kasyian.. otomen dorang tuh.. kengkawan coti.. dia kena pi taska jugek...  heboh bercerita.. member dia  pergi "GunTing HaiLen"....  n dia pun nak pegi jugak... .. bebudak sekrang advance songgoh..
 bila wa kata.. alif kata le kat member Alif dah pi Bukit Merah.. Dia jawab...

" Kawan alif dah tau dah..."

Maknanya.. kawan dia dah pi dah Bkt Mer@h tu.. al kisah tak berapa stendet le kan.. pigi tempat yg org dah biasa pigi kan..


"Jom le ibu.. kita Pigi Gunting Hailen.."

tak sampai ati plak nak response..

"Sebut bagi betul dulu.. br kita leh pi......"...

 den dolu.. coti sekolah duk kampung yo.. main tembak2...main tuju selipa ko.. tuju tin ko.. tangkap ayam ko.. paling tidak pun.. jadik koboi jago lombu..  la nih.. budak2.. kono bawak poie jalan.. yolah.. kang kok tak bawak... nanti ticer dia tanya dalam kelas.. dah le anak wa tader input..  tu blm suh buat karangan.. kalau kena buat karangan .. apo nak cito yo.. so.. ujung minngu ni.. kebetulan ada family day.. tak jauh pun.. kek Kodah yo.. so.. wa pun booking le bilik satu.. so that.. blh le budak2 ni mandi2 kolam..   wa?... wa ngan gaban blh le.. dating2 jalan tepi2 laut.. smbil makan cendol ke ABC ke....

Oklah.. ujan Pun dah reda.. boleh la wa.. Balik umah.. skrg ni.. bukan bulih balik lambat2.. Kesian plak kek Nora Elene.... takdo plak org nonton kang.... ikiki...

k.. daaa.. ada time.. Kita Cecita lagik... :D

FiQah Kata Dia tak suka Tgk.. Nora Besaq.. dia suke tgk NoRa Kecik je...  bile ku pikirkan.. ropanya dia kompius NoRa n DoRa.... huhuhuhuhu..



SeAdaNya