SeDetIk LebIh

Wednesday, April 27, 2011

KLiBF 2o11 - Terima Kasih pengalaman..

huhu.. kembali bersiaran.. penat tapi best.. dua ari lepas sy ke KLIBF 2011.. My first time.. huhuhu.. macam kelakar je.. kelakarle.. sbb arahan dari Boss dan situasi sebenar yang memerlukan pertimbangan yang bijak... huhuhu.. tak perlah yang tu kita cerita lain..

tp series best..  wpun sebenarnya atas tiket urusan rasmi.. tp sy rela.. rela utk menghadirkan diri ke situ.. kerana sy suka pegik kedai buku.. jadik bila ia adalah pesta buku.. maka... ia mesti 2-3  berkali2 ganda best..  smpi sana.. terus mabuk buku.. aduiyai.. kagumnya... kalau begini ilmu dalam dunia nih.. isk.. betapa agung pula pemilik segala ilmu dan kepandaian ni.. pencetus ilham.. pemberi alamat .. penyebab gerak.. tangan menulis.. Maha Suci Engkau...

 Lagipun pergi 2 ari je.. so tak le lame sgt tgglkan budak2 ngn gaban kan..nanti gaban kata i sonok plak .. sbb tader org kaco i..  tapi dua ari di pesta tuh.. tak berapa nak cukup.. sbb.. banyak masa utk urusan rasmi.. jadiknya.. adalah dalam 4 jam je utk diri sendiri.. itu pun jenuh... sbb masa sgt terhad utk diri sendiri... buku pulaaaak... maaaanyak sangat.... huhuhuhu... mabuk.. mabuk..!!

tapi tulah.. di sini.. baru kutahu.. bidang apa yang paling ku cintai sebenarnya.. yang pastinya.. buku yg paling banyak utk otomen2 le kan.. sbb si Fiqah dah pesan..

"Hakak nak huku... Haannnyak..."
                                                                - fiqah

jadik.. cair air liur tgk buku yang banyak pilihan.. dan harga yang sgt2 murah..tapi tulah.. dgn org yg ramai.. dgn tangan duk bawak plastik beg yang berat dgn buku... agak membantutkan kelancaran skit le..  org lain yang pegi.. cari buku nak smabung belajar le.. survey harga utk buku buat research le..... i pegi.. carik buku masak.. huhuhu.. !!..  bila balik2.. tengok.. selain dari buku budak2 yang manyak tuh..i beli dua majalah keluarga yang ada potongan harga... satu majalah Laman .. spesel Utk gaban...  satu buku pasal .. bagaimana mahu kekal langsing.. huhuhuh.. langsing le i lps nih..  dan 5 buku masak..@ buku resepi kata orang..satu i bagik cik ara.. rojokan le utk dia.. siapkan pojek best dia tuh.. huhuhuhuhu.. siap sebut kat depan tokey buku tuh.. Berasap le dapur i lepas nih.. sebelum ni berasap jugek.. tapik tak berbau... tapik lepas nih.. berasap dan berbau harum le aroma dari dapur i.. huhuhuh.. nasib baik tergerak hati nak beli majalah pasal kekal langsing tu.. baru le balance kan.. Ya a au.. .. see nampak tak..? i sebenarnya.. bukan pompuan yang berkerjaya sangat kan.. hati jiwa raga nih.. dalaman nih.. mmg surihani le... huhuhuhuhu.. yoolah..

 oklah .. nak dapatkan mood kerja semula.. 2 hari di luar kawsan...badannyer dah ada kt opis .. tapi hati.. masih bermalas-malasan.. dan ini tak blh dibiarkan.. daaaa.....









SeAdaNya

Monday, April 25, 2011

SyUkUr

uhuhuhuhu.. April pun dah nak sampai ujung.... dah dokek sebulan tak menulih..dah lobih dua puloh aghi... apo makno ee tuh..? .. budak2 nak pekso ha.. semasing ee tak saba nak markah.. bekal nak masuk pekso kato e... yang den ni plak..dah ujung2 mood baru mari.. baru laju nak tando keghoteh pekso ha.. dalam dua puloh aghi tu pulak.. separuh dari aghi tuh.. gaban bertugas di luar kawasan.. tak cukup dongan itu.. kita org demam berganti2 plak minggu lepas.. aiyo aii..korang ponah ghaso tak printer buek hal maso nak antar report ko.. tesis ko.. FYPee ko.. ha! camtulah deh.. camtulah ghaso ee.. tergugat jugak ketenangan tu ... mako itu la sobab musabab alasan yang bulih di kongsikan.. kenapo.. mengapo.. den tak nulih kek sinih.. ado keperluan lain yg perlu didahulukan.. tapi.. wa masih menten.. menten rilek.. stress kang.. gastrik plak ye... huhuu. ..

ni kek umah ni ha... budak2 sumo dah tdo.. bapak budak pun dah tdo.. jarang2 wa buek kojo kek umah.. ni pun sobab terpakso ha.. alang2 dah on tuh..  wa coret le sepatah duo kato ha.. tapi tulah.. nak coret tado isi ni tak best.. so wa cito la apo wa buek aghinih yo... pagi tadik.. wa ada sesi mendaki bukit Mert@ja@m bersama cik sera kita.. wallaweh.. teringat masa zaman matriks dulu.. ni kali kedua le wa daki itu bukit.. dulu masa minggu orientasi kat soksek.. huhuu.. tak sangka.. selepas.. lbh 10 tahun.. gue kembali ... mmendaki bukit yang sama.. tapi dgn org yg berbeza.. kalau dulu.. dengan member2 matrik.. la nih.. berduet je ngn cik ara..kalau dulu wa muda belia... garang semacam.. muka massam aje.. sekarang ni umur sudah manyak.. tp muda laie.. n manis juga ada sikalang.. huhuhuhuu.. pengalaman mendewasakan.. mematangkan fikiran.. .... semuanya.. berkat kasih sayang Tuhan Pencipta alam.. Syukur atas kesempatan ini..

 
seronok gak le aktiviti daki2 nih.... kuar peluh2 manyak... bau toksah cakap le kan... tp kami tdak berhenti di situ sahaja.. turun2 bukit .. dgn keadaan yg belum mandi tu.. tanpa rasa bersalah kita org pi jesk0... beli dan blah.... rasa sungguh sihat.. i kata kat sara.. "baru le tak rasa bersalah nak makan manyak.."...

kembali ke cerita kat bukit tuh.. masa naik tu.. i je pot pet pot pet.. cik ara.. iakan ajer.. masa turun .. baru le cik ara heppi... dan bertenaga.. mungkin sbb dia amik aura uncle yng duk bermeditasi kat anjung yang tak berapa anjung tuh..

kita org smpi dekat pukul...sembilan wa rasa.. alamak.. bab jam kena tanya cik sera.. wa tak pakai jam tadik.. Luper!! almaklum.. subuh masuk lewat kat taman wa arinih.... aduyaii!!! Nasib baik cik sera smpi lewat.. so kami gerak  lewat.. smpi2.. lagikla lewat kan.. org turun.. kami baru naik.. tapi tak pe..  usah rasa bersalah... sbb masa kami turun pun.. masih ada yang baru nak naik.. so oklah tu !!!

sampai2 umah.. ader olang plan seplaiskan wa.. ropa2 dia komplot dengan rakan duet gue.. patutle beria2 suh wa eksersais.. wpun wa rasa cam penat je.. sabtu ahad kena kuar pagi.. sabtu wa invigilate.. ahad nak daki2.. isnin wa ke pwtc.. waa... sudah jadi macam iron lady.. tatak lehat ppunyer olang.. tapik tak blh lawan cik ara le. dia lagik hebat.. subuh kat tmpt lain.. zohor tmpt lain.. senja tmpt lain.. malam tmpt lain.. selupa pakai mejik.. petik jali.. sulah sampei...

So.. utk geng Pakatan rakyat tgh hari tadik.. Time kasih manyak2  le.. utk kek sedap.. beger tecit... j@pnese SoBa.. mee vietnam ape kebenda tah nama nyer tadik..nugget..  harap2nye.. bertambah2 le kesabaran keimanan kita...

part maner yg best tadik ek...? yg wa ingat.. wa gelak besar bila.. Alif jerit..

"S.E.P.L.A.I.S"........

Hadiah Paling IstiMewa.. Ialah.. Kamu-kamu semua... Terima Kasih..

"Moga dikurniakan Kesihatan, Kebahagiaan, Tenang dan tenteram serta dipemudahkan segala urusan.., Mohon perlindungan-Mu...& Selamat Dunia Akhirat...Amin...Ya Rabbal Alamin.."

SeAdaNya

Friday, April 01, 2011

Mer@ikAn PilIh@n..


Uwaaah.. lama benar tidak bertulis.. mengapakah..? Saya heppi2 ajer.. tambah2  di hujung semester.. bila silibus dah habis.. tinggal satu subjek lagi yang macam siput sedut.. bulum abis2.. tak pa2.. satu2.. Arinih Jumaat.. yeay!!.. esok kita Coti.. mcm nak ke Bkt Mer@h esok.. tp kita kaji cuaca dulu.. tgk macam mana..  ada org mao ikut ka?.. siapa mao.. sila angkat tepon smsm okeh..

 tadik macam manyak benor nak tulis nyer.. tp now.. mcm kering plak idea..
 oh ye.. Hari ni Hari Pensy@r@h katanya.. so dapat le ucapan2 ... Selamat.. antaranya ini..

HAPPY LECTU*RERS' DAY TO ALL!

"The mediocre teacher tells. The good teacher explains. The superior teacher demonstrates. The great teacher inpires."

~ William Arthur Ward
 
 
 Lecturer's day ni.. sama macam Teacher's Day le agaknyer yer..   ntah apa la sambutan nya ptg  ni.. ada mesorat juga ptg ni..  selebihnya.. musykil.. bagaimana mereka yang diraikan itu diraikan seharusnya.. siapa yang meraikan sebenarnya.. adakah meraikan diri sendiri... bukankah penghargaan.. itu dtg dari mereka yang menghargai..  siapa yang menghargai sebenarnya?.. pelajar ..? boss?.. boss besar..? boss kecik..? hihihi..  konpius?.. i pun konpius.. coma sekarang tgh berangan2.. jika... i kata jika... di hari ini.. kita menerima ucapan terima kasih dari pelajar2.. yang menghargai.. ikhlas dari hati.. bukan kerana perancangan, bukan kerana nak markah lebih..  atau.. apa-apa..   itu seharusnya lebih manis... Sebelum itu..., layakkah kita utk penghargaan seumpama itu ..?

Atas rasa ini lah... dorongan dari tanggungjawab.. amanah...integriti itu memainkan peranan membentuk peribadi mereka yang memikul tanggungjawab tersebut.. Penghargaan.. dan dihargaii itu perlu.. supaya terbit rasa hormat dan amanah itu akan tergalas sebaiknya.. cokop itu sahaja.. jgn gebang pasal gaji yang diberi.. Duit.. segunung diberi pun lagikan habis..  ini kan plak...  kang kata tak bersyukur plak..  :)

Oklah.. pendek kata.. Raikan aje lah apa2 pun.. kerana.. ko bukan sape2 pun utk bising.. utk komplen2... dan inilah pilihan yang perlu engko raikan naik turunnya.. pasang surutnya.. pahit manisnya.. 

Entri ni.. mcm teterloncat2.. sbb ada part yg agak sound derek.. se dah buang.. asik pakai gincu merah ajer.. tukar skit pakai kaler pink.. supaya nampak ayu.. idok le garang sangat. bak kata penyelio den. .huhuhuh... Yo Lahh..!!

Andai ada yang menghargai diri ini seikhlasnya.. TTerima KKassseh....... (ala-ala alliey mazlien. Kat)


ihsan Lens@ pilot (Mini Exp0)..
pensyarah itu tak berniat langsung nak mengetuk pelajar2nya dengan payung tersebut.. tolong jangan fitnahkan dia dgn tersiarnya gambar ini..



SeAdaNya