SeDetIk LebIh

Thursday, December 23, 2010

Ku Kirim QaSeh..

Wah.. Tajuk..  Bukan Main..

 Lamernyerrr.. tak menulis huhhu.. erm.. tgh menikmati masa santai2.. bersama org2 yang saya sayang..  baru lepas amik cuti dua hari.. saje2 lepak dirumah..kemas2 rumah.. bahagianya.. terasa isteri sejati wpun tak masak2.. n main beli je..  letih, penat!! mao baring2 n lepak2 nengok TV ajer.. kelegaan melampau..

 sy mao rehat2.. bau opis mao sy hindari utk 2 hari tst..  dan smlm.. sajer2 pi tgk wayang citer ng*ngkung yang tahap cerekarama je.. tensen i bila cik abang kat sebelah tak menunjukkan rasa gembira langsung.... tak yah la  ajak  pakwe g tgk citer melayu len kali..  abih camno.. tak do cito lain.. belasah yo lah..  sib baik tak ajak tgk RapunZ3l..  mau dio tidur kek situh..  wpun tahap cerekarama.. tp gue blh gak gelak2 le..  nasihat utk pakwe.. wpun tak heppi..  sila beri sokongan utk makwe anda yg .. penat otak.. so .. lawak2 huduh pun dio boleh gelak okey..

Apa yg jadik pada gue 2-3 menjak yg lepas.. tuh.. kita simpan2 ajelah ye..  "PERKARA " itu menyesakkan jiwa dan raga.. gue blh berumah bertangga kat opis.. dan boleh beropis  segala di rumah.. smpi nak makan pun .. kami bentang tikar dah macam kat rumah kongsi, sila bayangkan masa undergrad .. mkn nasik tapau dgn housemate.. bezanya.. ada 2 jemaah kecik pun sama2 makan tapau kat atas lantai.. sebabnya.. meja makan punuh dgn buku-bukuan.. smpi member gue tabalkan gue .. bakal jd propesor.. huhuuhu.. bukan nak mengejor pangkat sgt pun.. dan PERKARA itu tak leh guna utk naik pangkat pun.. tp saje.. nak menyahut cabaran.. gue bukan blh kalah beb.. !~! gue stress.. ahhahahah.. so gue aminkan aja.. mana tau gue blh jadik popesor.. Jika dgn Kekayaan dan kesenangan serta pangkat itu.. Lebih mendekatkan kita dgn Dia.. Maka.. mohon dikurniakan..

Alhamdu Lillah.. wpun persediaan mantap .. tp tak melambangkan kemantapan gue.. Tp .. Tuhan tolong.. panel yang ado.. tdak le membunuh keyakinan tahap mis comet gue itu.. maka gue balun ajer.. setiap sessi.. ntah hapa2.... tp bak kato omak.. jgn mengalah sblm berjuang..  dio mmg kompiden kek anak2 ee.. masaklah anak2 ee.. yang tak bapa kompiden dgn diri sendiri...  smpi ke smlm.. mcm tak percaya.. PERKARA itu sudah pun berlalu.. wpun resultnya.. bulum keluar.. tp koman2.. streess dan tekanan itu sudah berlalu.. berlalu jauh ke belakang.. dan tggl hanya perkara yg boleh di kenang..

Comenyer.. nak merakamkan rasa Terima Kasih kat cik abang saya  yg tlg jaga anak2 utk saya.. setiap petang pergi berkampung kat playground JeSC0 @ TesC0.. tetiap hari makan kat SuBaiD@h.. sbb kat sit ada taman gak.. so blh makan smbil jaga anak..    



 Terima Kasih Sayang..   Semoga.. di murahkan Rezeki Dan Bahagia bersama saya..
 dan anak-anak kita..

Isteri Mu..


erm.. Lepas nih2 kita crite pasai mereka yg dmurahkan rejeki dikurniakan baby2 baru pulak ek.. 

 k daaa...





SeAdaNya

Thursday, December 02, 2010

BerPaLiNg..

serabut.. kusut-kusut..  kusut bila nak buat satu keputusan yang besar.. nak teruskan @ nak turn 180 darjah..

 dah lama dah kena decide sebenarnya.. tp duk pujuk ati.. asik nak ikut kebiasaan..  tak mo jadik pelik2.. huhuhuhu.. serabut2..
 bila diteruskan..  tak heppi.. tak tahu.. tak seronok...

hari nih.. mcm nak turn 180 darjah..  mungkin ini masanya.. supaya sy lebih gembira.. wpun..  macm byk jugek yg tatau tatau.. tp kurang-kurang.. wa ada sikit heppi Lohh!!

ke sebnarnya.. gue nih spesies tatau manjang.. erghh!!..  teruk tul la gue..

Dulu, Nabi Allah diperintahkan Tuhan supaya berpaling dari kiblat asal..  mudah-mudahan.. iktibar dr peristiwa ni .. sy ambil dan jadikan asas dalam membuat pilihan..  mudah-mudahan..



SeAdaNya