SeDetIk LebIh

Wednesday, July 28, 2010

SuDut Yang IstIMeWa..

**ihsan queserasera



Tittle..: Permata Buat Isteriku
Artis : ... Kopratasa..

Telah kusiapkan satu daerah paling Sunyi..
Dalam Hati untuk Kau isi Sebagai Isteri..
UntUk Kau Penuhi Dengan Kemuliaan Seorang Wanita..
Untuk Kau beri erti dengan kelembutan
UntUk Kau Hargai Dengan Kasih Sayang

Ku Ingin Kau Jadi Wanita Mulia
Yang tahu Harga Budi dan Hati..
SeoRang Lelaki .. bernama suami..

Kerana Engkau isteri
Ku Ingin kau mengerti bahawa hidup ini..
Tak semudah yang kita janjikan..
 kerana kau Isteriku..


Lagu ni Mr GaBan bg kat i...
Masa dapat lagu nih.. gue terasa.. GaBan tahap paling Cinta kat gue.. gue mengimaginasikan.. bunga2 jatuh .. luruh.. meraikan cinta gue ngn gaban.. kalau gaban tu gaban.. maka gue apa ek..? kalau tajul kata gue raksasa.. tettt!!.. salah sama sekali.. sbb gue atr makhluk paling comel yg org takkan lari atau terkejut kalau nampak gue dimana2.. huhuuh..  dan GaBan atau oTomen takkan kalut2 nak tukar suit superhero dorg.. bila nampak gue.. tp buka baju tu mgkin.. huhuhhu..  sori .. pengaruh shariel semakin menular dua tiga menjak nih..  Harap-harap Gaban juga tidak kalut2 nak gaduh dgn Gue..

arinih  gua analisis.. liriknya..

"Ku Ingin kau mengerti bahawa hidup ini tak seindah yang kita janjikan.. yang kita janjikan .. kerana kau isteriku.. "

adakah ini membawa maksud... masa akan dtg tidak mgkin mudah kerana gaban memilih i sbg isteri.. adakah benar i raksasa..? adakah maksudnya .. dia sudah bersedia utk sebrg kemungkinan.. i bertukar menjadi raksasa.. atau bertindak seperti raksasa..

 ermm..  tu kena tanya gaban..

Pada sy Gaban melihat sy dr sudut yg istimewa.. sbb itu dia sudi memilih sy sbg isteri..  Sbb sy bukan mcm Lisa surihani yg berdoyon2 org hendakkan dia..

tinggi tak berapa nak tinggi..
comel pun so so je.. comel ke?..
romantik..? tak reti...
sopan santun..? ke laut....
pandai masak... huhuu... asal blh lalu tekak je.. 
bijak..? kalau bijak den dah jadik popesor...
kaya..? kalau den kaya.. tak payah le den kojo makan gaji...


Saya Bersyukur.. cuma kadang2.. bertindak di luar kawalan.. Stress mgkin!!

Harapan saya.. agar pandangn dari Sudut Istimewa itu akan ttp jelas dan akan tetap dan masih istimewa..

Di Mata saya.. walau tidak memandang... Gaban akan tetap istimewa..
ewwah.. entri bunger2 arinih...


SeAdaNya

Thursday, July 22, 2010

Doa Untuk aNak Ini..

Saya kenal mama nyer.. Senior saya masa di SMKA SH*MS.. bezanya.. mamanya duduk luar, dan sy budak hostel  .. mamanya lawyer kini.. mgkin sbb itu namanya ARIF. mgkin sbb ada kaitan dgn Yang ARif... sy suka membaca mamanya bercerita psl dia.. BIJAK..

  sebulan yang lalu, tidak silap saya..  Ayahnya pulang mengadap Illahi.. kini tinggal .. Mama nya.. dia dan kakaknya..

Hati jadik sedih bila mama nya bercerita tentang ini.... bagaimana dia cuba bertahan...

..sgt sedih..  sy menangis lagi.... Kita doakan anak ini..Dia mgkin jauh dr sy.. tp dia dekat di hati sy..

bila bab anak2 kecil ni mmg sy tak blh tahan...

Arif..
auntie doakan arif.. kuat tabah,.. dan akan jadi teman yg Baik utk Mama Arif dan kak Aisyah.. ..

 Dia tak baca pun blog ni.. tp harapan sy.. doa saya sampai untuk nya.. Aminnn..



SeAdaNya

Wednesday, July 21, 2010

AmPat Taun La..

Saya selalu terfikir... dari mana anak sy.. belajar byk perkara,..

"Ibu.. alif sayang ibu.. Sangaat sayang.. Ibu bukan budak jahat.. ibu budak baik 'tan'.. (kan)..  Ibu sayang Alif tak..?"

bila pulak anak saya belajar perkataan "sangaat.."..

Misteri itu saya jawab dgn... budak2 mmg bijak.. cepat belajar.. hatinya bersih..

Then satu hari tuh.. betul2 kat pagar U*TM..  gua nampak student tgh pakai uniform, i btau gaban.. itu student Hotel.. tetiba budak ni menyampuk..

"Ibu.. Alif nak pigi hotel..?"

Hotel...?.. wah pandai nya anak ibu sebut hotel.. bila plak anak aku tau makna hotel nih... camna plak dia tau yg hotel tuh satu lokasi..

then abah dia tanya.. ..

"Alif nak pi hotel mana..?"

Budak ni pun jawab..


"Alif nak pigi hotel tu lah.. Hotel Mania... "....

 wahahahahah.. baru ku tahu.. dia banyak belajar dari TV.. patut le kadang gue rasa mcm cakap dgn FukuChan n HageMaru jer.. wahahahah..





 Hari ni.. 21 Julai 2010... Anak itu meningkat usia Setahun lagi.. Empat tahun sudah dia di amanahkan kepada diri ini utk diasuh, dimanja, dididik, dberi makan minum secukupnya, disediakan pakaian semampunya.. disediakan utk menempuh masa depan yg lebih mencabar..
 untuk  anak ibu...


Kalau ibu tidak menyempurnakan tanggungjawab itu.. Maafkanlah... Apa yg Ibu nak Alif Tahu.... Ibu sentiasa berniat dan berusaha utk berikan yg terbaik.. utk Alif dan Adik..


Untuk anak ibu.. Wan Muhammad Alif  Wan Ruzaini.

Selamat Ulang Tahun... Dan seperti tahun-tahun yang lepas.. hari hari yang lepas... saat-saat yang lepas..  Ibu sentiasa akan harapkan dan doakan .. semoga yang terbaik dan yang baik-baik  akan jadi Milik Abang Alif.. Selamat Dunia Akhirat Hendaknya... Ameen... 

Salam Sayang..

 Ibu, aBaH & aDiK RaFiQah


SeAdaNya

Tuesday, July 13, 2010

CoBa jgn Kao Coba..

Mine...


 Erm.. ini kira my first cobaan buat cheese cake yg bakar2 nih..  berjaya..? erm.. mgkin tdak 100%.. mungkin bukan A- atau B+.. tp blh la kasik B kut.. heheh.. sbbnya.. wlupun ropa mu tdak kukenal.. tetapi.. setelah di bega2.. ko tetap sedap bila lalu tokak den dan jugo.. tokak gaban den.. jugo tokak anak2 den.. dan juo tokak kengkawan den.. mako.. boleh la di katokan.. percobaan ini.. walaupun byk cobaan.. tp berjayo lah.. cubo kompare...



nak samo kan.. cumo kamera  cap hempon.. sobab tuh efek dio kurg sikit.. kalau tak takdonyo nampak penurunan pado permukaan cheese cake terbabit... wahahah..

nantila den cubo buek laie.. tp member2 den lopeh den bg kek ni semuo mintak resepi... payah2 bona.. den boghi yolah.. address akak bini soja tuh..  cheese cake dio yg tip top.. resepi den nih.. cacamarba.. main masuk2 yo..  bulih la kak yo.. se siap pomote laie cekelat akak kek member2 se yg nak kawen.. suh dio tompah manyak2 kek akak.. mughah rezeki akak... :D

 k lah... cam beso..  nak balik dah.. daaa... doa'an den jadik tukang masak yg berjayo...


SeAdaNya

Monday, July 12, 2010

Hati Mencair Lagik...

Penat.. dr 11 pg le 4.00 petang lecture..  rehat 1-2 la.. itu pun bukan rehat.. sibuk duk prepare notes.. erm..   sib baik tak join budak nih ngn bapak dia tgk Bola..



 blk bilik.. bukak emel.. dapat emel dr Mr Gaban... tajuk nyer momento..  isi nya inih..



alahai bucuk2 masham-masham ibu.. si buntat2 nih.. now dah kurus dah tak gembol2.. tersentuh hati den.. nampak kesian sgt..  maka gue istiharkan.. udahla.. gue mau pulang.. daaa...


SeAdaNya

Wednesday, July 07, 2010

YiiieHaaaaaa!!

muahahahaaa..

 kamu kerja ini hari.. muahahah... Saya Coootiiii!!!! Muahahahah..a.a..a..

 maafkan saya.. sy benar2 mahu kamu Cemburu.. Ahakss!!! > : D

JeleSzzz tahap gaban.. @ Gaban juga jelezzz..

Jom kerja di sinin.... kerna di sinin.. setiap tahun.. di hari ini.. kami saja yg Cooooti.... :D..


        **Ihsan Guugel lgik..
SeAdaNya

Friday, July 02, 2010

CerIa la KaWan..

utk kawan saya yg sorang tuh.. arinih dia sgt sedey...

jgn sedey-sedey...




senyum le ckit..



jgn nangis-nagis.. nanti

banjir pulok...

Ceriaaaa!!!! HiDup mestI TeruS...

 
SeAdaNya

DiNgIn

.Salam pagi jumaat... sejuk..!!
 bila sejuk tatau nak tulis hapa.. wa tempek je lah gambar buah hati wa.. Yg masa ni pun tgh bersejuk2... 






MemBesar Lah Bagai Johan.. 

dan saya lbh suka begini..

Membesar dan jadiklah apa yg anakanda inginkan.. impikanlah angankanlah....jadiklah diri sendiri.. tdak perlu jadik johan.. jasmin, julia atau jamaluddin.. kerana kamu adalah kamu.. dan kamu tetap johan di hati Ibu..
 Doa ibu  sentiasa utk kalian.. semoga yg baik-baik untuk mu sayang..


SeAdaNya

Thursday, July 01, 2010

RaBuN

Aduhai..  kemalasan tahap dewa melanda..  wa stat poser arinih.. baru sehari poser gue dah teringin oreo cheese cake dan teringat2 bhn steamboat yg ader kat umah.. ni sapa la punyer idea bli  segala nke brg2 tu smlm.. kan dah terliur nih.. bila wa teringat.. wa bukan setakat sebut nama mu sahaja.. tapik wa gugel carik resepi dan tgk gambar...  smbil telan2 air liuq.. hahaha..




wa mmg melampaui  batas...



ainih asalnya wa nak mula wa punyer inih..




 sbb kalau wa tak mula sikalang.. wa tatau bila wa mau mula..


wa juga mau mula buat  inih... sbb mggu depan sepatut-patutnya wa sudah setat kuliah..




tp akhirnya wa search  tentang inih ..




dan juga inih..



jadik apa ke hei nya mai opis arinih kalau tdak langsung melakukan perkara2 yg sepatutnyer..?!!!!..

uwaaaa... camner nak fokus nih!!!!

SeAdaNya