SeDetIk LebIh

Monday, March 22, 2010

BaiK-bAik SaYang..

Hari ni entri bunger-bunger..

kata cik abang saya..

"Lagu ini Untuk Mu.."

Supaya sy blh hingat bila sy meroyan perangai entah hapa-hapa.. sbb tak kuat iman menahan rasukan hantu syaiton.. maka sy letak disini supaya bila sy mengada.. sy akan ingat ini dan kembali sedar diri..

utk Suami saya...

Terima Kasih..

Love You too,.. and Yang baik-baik jua utk kita semua hendaknyer.....



Baik- baik Sayang - WaliBand


aku tak ingin kau menangis bersedih
sudahi air mata darimu
yang aku ingin arti hadir diriku
kan menghapus dukamu sayang

karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

hanya satu pintaku
untukmu dan hidupmu
baik-baik sayang
ada aku untukmu

hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik-baik sayang
karna aku untukmu

semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampuku, sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku
SeAdaNya

Tuesday, March 16, 2010

BeRkAt.. seLAmat..

dah dekat nak final.. Silibus..? under control.. cuma satu subjek yg stat lambat je mcm sakit sikit.. dah le.. cikgu nyer seloww.. muridnyer.. 2-3 kali selow la.. ahahha.. hantam sajalah..

udah 2 ari berbengkel.. belajar mcm mana nak buat report.. ini tahun ke-3 terlibat secara langsung peringkat fakulti la.... camner nk buat repot yg satu nih.. tp maasihh .. kelam .. kabus merata.. tak nampak punca... terowong tu makin kelam gamaknyer.. selama ni apa yg gue buat.. gua simple kan perkara yg kronik, feveret i... then redah jer.. submit!!.. salah kalu betulkan .. itu my style la.. sbb tak mo serabut kan kepala hotak patik nih ha..


same jugak mcm bengkel ni.. segala soklan moklan yg ditanya.. kalau baca separuh soalan.. paham.. baca smpi abihh.. tak paham.. sapa lah insan bertuah yg kena buat repot tuh lepas nih..

sebenarnya.. duk tertanya2.. kenapa la nak kena buat repot ni ... apa halnyer nak ikut sistem si mat salleh tu.. according to penceramah.. sbb sistem tuh yg hampir sempurna.. so kena follow.. masaklahnyer.. pd pandangan den la kan.. study camner nak mengajar dgn baik.. mantapkan pengajaran dan pembelajaran.. lg baik le dr study .. camner nak jawab repot tuh.. yg.. kalau ko pandai goreng.. make report ko nampak sedap.. heheh..

erm.. oklah.. gue curi mase je nih.. lps ni kena menyokong juga bengkel tersebut.. wpun tak setuju.. tp ikutla juge.. mane tau ader berkat.. atau mane tau.. pandangan kita silap.. so join aje lah yer.. makan pun Free..

daa.. eberibedih..!!

SeAdaNya

Thursday, March 11, 2010

HipokRit..

Situasi satu..

tenet.. tenet.. (telepon berbunyi.!!. .. bukan bunyi org bertenet..)

i ++ hello..

operator ** sebentar ye.. ader panggilan..

officer -- Assalammualaikum.. Puan (dia sebut la nama penuh i.. ) .. penasihat 1.. Persatuan.. (dia sebut la persatuan i..)

++ waalaikumussalam.. ye sayer.. (tgh blank masa tuh.. sapa plak mamat nih..)

-- saya en.. tet tet.. dari unit s*kan.. ni berkaitan permohonn penggunaan pdg kat depan tuh.. ni mmgla pdg tuh dah siap.. tapi saya tak mo bagik guna lagi.. sbb nya.. nnti bulan 5 ni menteri nak mai.. so sy ingat nak bagi padang tuh nampak elok la. . nampak cantik..sbb tuh sy tak mo kasi guna lagi.. apa yg sy nampak skrg.. sbb kita mmg kekurangan tempat.. so sy cadangkan you buat latihan kat kereta putih kat M*kanikal tu lah.. saya namapk kat situ blh buat tmpt latihan..

++ erm.. tp yg sy maklum.. situh tpt latihan.. T@e Kw@N D0, Sil@t CKK H@n@Fi dan Sil@T g@yung.. takkan kami nak buat latihan kat situh plak..(maksunya .. tak baik ceroboh tempat org, adab org melayu tuh.. )

-- ni sil@T CeK@K lah kan..

++ ye.. tp CeK@K M@l@ySi@..

-- you ader black and white.. so you blh buat latihan di situh.. you turun la bincang elok2 dengan mereka.. sebulan je lagi.. lepas ni you nak pdg belakang ke depan ke.. you buat la..

++ ok.. takpelah mcm tuh

-- ni i dah sign kat surat you nih.. ok..

++ ok


Situasi 2..

Sy tgh berjalan betul2 di belkang seorg TP.. Dia tgh telefon seseorg.. masa tuh hari ahad.. sy ke pejabat ada urusan.. ahad petang tuh.. pagi esoknya isnin.. Dat0' Vee See nak dtg melawat k@mpus..

-- Hello..

++ tk dgr sbb dia ckapa telefon kan.. takkan nak suh dia wat loud speaker plak..
-- i dah btau suruh baiki.. tp tak baiki2 lagik..

-- ni ader signage.. laluan D@t0' Vee see ni.. nak jatuh dah ni..

-- ok .. ok.. saya dah ader kat sini..


benda yg dia suh baiki tuh .. lama jugak gue tgk tak dibaiki2.. setiap hari gue lalu.. mesti gue tgk atas.. risau takut jatuh atas kepala gue.. tapik sapa lah gue kan.. jika terkena batu jemala patik .. pacal yang hina ini.. ada dia kesah.. susah apa .. gaji ajer pensarah lain ye..

tp oleh kerana big big boss dtg.. baru le terhegeh2.. nak baiki...



2 situasi ni.. ialah situasi hipokrit yg kita meluat dan menyampah dan kita akan kata.. lantak engko ler.. engko jawab le kat sinun nanti..

simpan pdg untuk dato menteri.. mcm le datuk menteri tuh nak guna pdg tuh.. dato menteri tuh tak main le kat pdg bola botak tuh.. abis kuat pun.. main golf ajer..

kesian kat budak2 yg nak belajar nih.. tersepit celah beranda kat sinun.. tersepit depan lift .. semata2 nak beljar ilmu bela diri.. lupa nk btau.. jurutera lanskap dah luluskan pun kita org nak guna pdg.. tiba2 plak si opiser ni tak kasik guna.. alasannyer.. tulah .. ader menteri nk dtg tgk..

hentah ler..

moralnyer.. cepat2 le jadik mneteri.. dan selalu2 la melawat kawasan ye.. br org bawahan buat kerja..? .. begitukah..?..

donnya.. donnya.. mak rimas tau.. !!

dan i pun mcm tgh menyalahkan diri i.. sbb i kater ok at the end conv situasi 1 ... tuh.. pesai apa lah aku tak lawan.. eee .. geram !! geram.. !!









SeAdaNya

Monday, March 08, 2010

JangaN Tak JAwaB..

Salam Utk pengantin..

Selamat menempuh Alam rumahtangga utk .. adik ipar sy.. Wan Noor Hafidzah dan cikgu Shukrie.. gambar n cerita kemdian okeh..

dan buat opismet..

Puan Zurriati dan suami.. En Mohd Najib.. maaf sbb tak dpt hadir sama merai.. terlalu byk kekangan.. anggap ajerlah.. "Meggi Sayer sudah kembang".. eskuse yg paling popular sejak dua tiga menjak ni.. lain time kalu sy dtg jumpo akak.. bawak hadiah best.. !! jgn marah okeh..

Erm.. mata cam mengantuk mlm td dpt keluarkan peluh ngn cik sara.. main badminton .. tak smpi sejam pun.. dah mcm tak larat.. ergh.. Letih betul.. !! jadiklah kan.. biar la 2-3 minit je pun.. asalkan konsisten.. dgr tuh.. konsisten.. !!

balik2.. berebut channel ngn Muhammad alif.. dia nak tgk katun.. kami nak tgk raja lawak (time tuh dah nak abis da pun).. abah .. layan tv area tulang ikan kat depan.. x masuk campur.. Abah kata raja lawak tu pogram tader kualiti.. haha.. ekceli peserta utk ini musim mmg tak gempak mcm ahmad nabil.. jauh2 sgt.. sipi pun tak sama.. tapi suka ngk juri n pengacara nyer ajer..

kalau idak kerana mereka.. kami tak nengok le..
bukan le tader lawak langsung.. ader la. 2-3 time yg mcm lawak.. tp tak byk.. macam bukan gelangang lawak.. mcm .. pogram.. mari bercerita kanak2 je.. persembahan hari penyampaian kanak2 pun lg best i rasa.. coma nyer.. juri n pengacara nyer saje la yg agak heppening.. dan buat i wakakaka..

erm..

den ghaso Muhammad alif algi lawak le dr mereka..
sbb dia blh buat kita org gelak takhengat dgn kata2 yg kuar dari mulut dia..

kita org gelak mlm semalam bila dia tanya abah dia..


" Abah.. abah bili (beli) Alif kat mana aa abah.. "

Agak2.. apa nak jawab aa...



SeAdaNya