SeDetIk LebIh

Wednesday, December 30, 2009

Propesor klon..

akulah popesor klon.. ermm tak kira.. laju mana pun akuh buat .. mmg takkan abis nyer.. maker.. tak kira.. esok gue mau coti juger.. Selamat taun baru.. taun baru hijrah dan masihi.. harap.. hari esok akan lebih indah dan lebih baik utk diri ini.. anak2.. suami.. mak dan ayah.. family seluruhnya.. selagi nama nyer hamba.. merancang lah.. mudah-mudahan.. selamat... Amin...


salam taun baru dari popesor ghazi.. akakaka...
SeAdaNya

Tuesday, December 22, 2009

GaYa HiDup siHaT

hari ni bersukan lagik.. best btul kalau hari2 macam nih.. tak payah nak iron2 baju pegi keja.. sarung je t sirt.. ngn seluar .. siap!!.. bgn kul 6.45 pun blh pegi kerja awal.. lalalalala..

wpun smlm.. game i kalah.. tapi pasukan i menang okey..maka nyer.. i pun menang sekali.. hahah.. =yg arini plak.. main netball.. dan kita org menang lagik..!!.. best2... kan dah kata .. kalau menang . mmg riuh sekampung..terima kasih kawan2 atas support kalian..

dah abis la sessi bersokan.. wpun ada 3 game lg ini petang.. chess.. carom.. n bola sepak.. ade plak ura2 kata nak buat tarik tali.. tapi i tak masuk.. kasik can org lain menang plak.. wakakak.. ayat berlagak tak hengat..

now.. back to bussiness.. sessi meresearch kan diri semula.. ok daa everibadih..

** nak abis kan kerja.. sbb i nak bercoti dan tgk muvie ngn cik sarah ari kamis... wallaweh!!



SeAdaNya

Monday, December 21, 2009

Kus Semangat.. Pulang Balik..

2 minggu semangat ku hilang..

2 minggu jua tiada mood menulis.. dan semalam.. buah2 hati ku sudah pulang ke rumah semula.. YEYE!!! hati sudah berbunga semula.. hari ni saya bersokan.. wakakak.. semnagat memang menyala2 kan.. beaerobik bagai.. ntahla.. tatau pulak yg diri ini ropanyer giler bersokan.. masa muda2 dolu tak realise.. dah tua2 baru nak menyesal.. takpelah.. better late than never.. okey.. mau pulang.. badan berlengas..!!.. Kalah ke menang?.. !! hahah kalau tak habaq tuh tau la kalah ke menang.. wakakkaka..


apa pun.. Cik sara.. terima kasih menemani daku

SeAdaNya

Thursday, December 03, 2009

MeRunTun JiWa



Mlm tadik.. masa gue tgh lipat2 baju yg bertimbun ... dah macam aiskrim gergasi dah bakul tuh.. bukan satu plak tuh.. dua... heheh..

bentang sehelai kain pelekat.. gue lambakkan isi perut bakul2 tuh..

tiba-tiba..

"wow.. manyaknyer.. ibu nak wat ape bu.."

"Alif jangan kacau.. ibu nak lipat.." -- dalam hati.. kalau blh makan.. mmg ibu kunyah2 je baju nih..

tgk.. masalah tak..? batman tu baru tanya.. gue dah kata jangan.. heheh.. tak baik kan.. klu student akuh.. sure dah kena marah .. sbb tak menjawab soalan..

"Alif nak lipat bu.."

"Ni Alif asingkan.. ni bakul alif.. ni bakul adik.. baju alif masuk sini.. adik sini.."

Tiba2.. dia terperasan baju dia gue masukkan dalam bakul Adik dia...

" Ni Alif punyer bu.. ala.. ibu nih.. "

"Baju tu dah kecik.. bagik kat adik yer.. "

"Sian kat adik"...--> tatau la sian sbb adik dia dapat baju recycle ke hapa..

"Alif.. mggu dpn ibu kerja.. Alif ngn adik duk ngn nenek ye.. Alif jaga adik tau.. jgn gaduh2.."

" tak naakk..(slow je sore dia masa nih.. sayu hati den).. Alif nak ibu.. (lagi rasa nak nangis..)"

" Ibu kerja.. kat melaka.. alif duk ngn nenek ye.."

" Abah?"

"abah kerja kat kolumpo.."..

"Ala.. Alif nak ibu.."..

Ala budak ni.. bikin nangis la.. macammana la agaknyer .. kalau budak dua org ni kat kg.. masa kursus tu ok lah kan.. tp lps tuh.. aduhai.. mati kutu la.. mesti rindu giler ngn anak sendiri.. camnerlah agaknyer ek.. adui yai..!!

ni kalau tanya soklan kat fiqah..

dia tak jawab pun... dia buat bunyi jer.. tp dari bunyi tuh.. dah tau dah dia takmo..

mlm tadik jugak.. dia request tgk upin ipin.. tataula kali kke berapa.. dah blh hapal da segala dialog dlm filem tuh.. masa dia tgh tgk filem tuh.. den tgk muka dia puas2.. sedih seyy!! alamak ter nangis plak.. bila dia perasan den tgk dia.. dia pun senyum..

"Alif sayang ibu tak.."

"Sayang.."

"Ibu pun sayang Alif.."


Uwaaa... k lah.. banjir dah ni.. esok gue coti.. hari bersama keluarga.. nasib baik ada org nak tlg cover tugas i tomorrow.. tengkiu frenss!!..

daaa..




Rindu la dgn budak comot dorang nih..






SeAdaNya

Wednesday, December 02, 2009

DeDiKasI..

PhEWW!!.. Baru la boleh menarik napas lega.. rasa macam nak meronggeng plak esok.. apa kata kita CUti?!! menarik untuk difikirkan..

BZ tak hengat.. SKT.. update TP and CF.. bahagi tugas. mesuarat.. audit.. aduhai.. bertimpa2 .. dan pada detik ketika ini.. semuanya .. selesai.. nk nunggu audit je nih ha..

Lega tahap gaban.. bilik ni toksah cakap la.. tunggang langang.. kalah tongkang pecah.. biarlah dulu.. nak bertenang sat.. tgk le.. tak esok lusa.. saya kemas le..

dulu masa belajar.. klu masuk bilk Dr Bam B .. mesti geram nak kemas..penah la kuarkan statement.. "semak tul blik dia.. macam nak tulung kemas je.. .."..

skrg nih.. baru kutahu.. kenapa jadik gtuh.. heheh.. agaknya.. kalau nak jdik propesor .. mmg gni le gayanyer.. ahahah

erm.. oklah.. dah PINAT la.. (alif sebut penat pinat).. idea pun tader.. nak balik la.. pegik beli jajan jap.. meraikan kejayaan.. menyiapkan tugas2 sendiri dgn jayanya.. yelah.. nak dapat popesor .. mcm jauh panggang dari api.. jd.. pegi ajerlah beli jajan2.. kat 7-11 tuh.. hadiah utk diri sendiri.. nak makan aiskerim.. tp batuk..)

oklah.. wa chau cin cau dulu.. kalau tak cuti esok.. kita merapu meraban laie.. daaa!!!








SeAdaNya