SeDetIk LebIh

Thursday, April 30, 2009

AbRiL



Wah wah wah.. dah d hujung bulan April.. ermm.. sepantas kilat masa berlalu.. ewwah.. Bulan april ini ialah bulan kelahiran ku.. beberapa hari yg lepas.. dua2 angka dah berubah.. wow.. dah kategori senior.. tp classmate English i seme tak caya.. they said i look like early twentiess gtuh.. Kata my teacher.. i am a heppi go lucky type.. thats why tak nampak tua.. ye ke.. kalau la dia tahu.. betapa serabut orangnyer sayer nih.. dan berapa tak mesra alam nyer sayer.. (gelaran yg sy dapat dr ketua bdang saya)

Tak kisah.. Syukur atas seme kurnia.. di beri peluang utk masih bernafas.. dan mengecap bahagia dunia.. dgn org2 yang saya sayang.. dan sayang sayer.. juga masih d beri kekuatan utk berdiri dgn tabah dan tetap dgn pendirian .. wpun sejuta org tak suka.. berbanding dengan ciput org yg suka dan memuja.. ( yang memuja tu.. 3 orang je kut.. tq cik abang.. masih lagik ke..:D.. ? anak2 for sure la.. ABOO dia nilah bidadari dorang kan.. wpun comot n busuk canmer pun ABOO bila balik kerja.. dkt ibu jugak le yg mereka nak bertempek.. best sgt ke ABOO ni sayang.. hehehhe wpun kat opis org tak heran kat ABOO.. tp buat yu alzz.. ibu rasa .. ibu lah org yg paling penting utk yu all..)

Hadiah.?.. ader la.. TQ.. TQ.. 3 beranak pilih prezen ek.. sweet.. n ibu suka..

Tp apa yg paling syahdu.. bila Alif nyanyi lagu besday utk ibu..

menitis air mata gue... comel bangat..

" E be be day tu yu.."
"E be be day Tu yuuu..."
"e be be be A Buuuu...."..
"e e be day tu yu.."

bikin nangis... tua dah saya..
anak pun dah pnadai nyanyi lagu beday dah...


Hdup ini wpun dalam keterbatasan.. dan masih mencari kesempurnaan.. tapi... bersama kalian.. En Abang... anak2 ibu.. Alif n Afiqah.. Semuanya jadik sempurna...

Utk mak n ayah.. terima kasih.. sy bukan siapa2 pun..kerana anda saya di sini..

Pesal entri cam ayat2 drama ni.. ahhaha...

layanz je la...

wakaka..

selamat hari pekerja..!!!! Esok cuti yeay!!

mana mau pigi..? sabtu invigilate la pulak.. !!










SeAdaNya

Friday, April 24, 2009

Hati masih Muda...


Bila turun ke tingkat bwh secara manual ( naik tangga).. rasa mcm nak pitam.. mcm nak tumbang..
nak jatuh..
pening satu mcm..
bila jalan laju .. rasa cam kepala tak leh nak catch up dgn pergerakan badan..
bila paling kiri kanan tak blh laju2 .. kalau tak rasa lost.. n rasa cam tader kepala kejap..
bila nak tdur.. bla rendahkan kepala ke bantal.. rasa pitam kejap.. n dah lama skit br rasa ok..


dah lbh seminggu dah.. mula2 arituh alas nak bising2.. duk terpikir.. penyakit ke aku ni.. isk.. mcm terbayang kat kepala.. sakit otak ke apa ke.. nauzubillah.. so tahan je sensorang.. makin lama makin menjadik2 plak..

so arinih g klinik.. dah tak tahan...

kata Dr.. ni sindrom kerja banyak ni.. tambah2 tgh2 marking ni ( dr ni penah jd panel .. so maybe dia tau le.. yg skrg ni tgh musim exam)... dan betul la tanggapan...

sometin yg berkaitan dgn blood pressure.. spt dikatakan Dr kak tie..


blood pressure rendah btul... erk..

Dr tanya..?

+ : u pregnant ke..?

- : tak..

+ : u tak cukup tdo ke..?

- :tak cukup rasanyer.. :D.. tp mg dah biasa..

+ :u tak lalu makan ke..

- :isk.. lalu ajer..

+ :dah amik bfast?

- :dah...

+ :minum air byk tak...

- :byk jugek..

+ :berpeluh tak..

- :m lately mcm kuat peluh skit...n sy breastfeed my doter.. maybe thats the reason why i need more water ...

+ :oo.. ya.. mungkin sbb tu you kena minum banyak lagik....



so her advices...

1. minum byk... -- ok no prob.. wpun dah asik nak terkucil je nih ha..

2. makan vitamin.. vitamin ni utk tambahan ajer.. dan kesan nyer bukan serta merta..-- malas plak nak mkn vitamin2 ni..

3. minum susu... -- ok.. will do..

4. rehat .. "boleh kerja ke arinih.. tanya dr.. " punyer la baik pekerja U *TM yg seorang ni.. "kena kerja.. byk benda kena buat.. Kalu la Dato' V*c baca... "

5. slow kan you punya movement.. jgn laju2 kalih kepala.. jgn laju2.. slow 2 je.. - bab ni yg payah.. sy memang makhluk yg agak rimas klu pergerakan yg slow nih.. seme nyer nak berdesup.. my husband dah trained i.. to be very the cekap n laju.. tp kalau itu yg boleh membantu.. so.. kena wat gak le.. alamak..!! camner nak main netball senin nih.. kak kapitan nampak gaya saya jd rizeb je la ek..


tp kenyataan dr n pemeriksaan td .. dah cukup meelegakan.. wpun agak tdak selesa.. dgn keadaan kepala skrg.. tp tak pelah.. kifarah dosa kata org.. Alhamdulillah..

Orang dah tua ... cam tue lah...



SeAdaNya

Monday, April 13, 2009

unHeaLthy




Kat opis ni kan ada satu sindrom dmana ada d kalangan senior2 ni yg tak blh dtegur.. cepat melenting.. dan ada golongan pentadbiran yang asik bbuat prosedur itu ini.. yang menyusahkan golongan yg dinamik mcm akuh ni.. ergh.. knapa lah korang ni tak blh nak berubah.. jgn buat itu la.. jgn buat ini lah.. kena buat camtuh.. kena buat camnih.. kalau tak sistem terganggu la.. sebenarnya korang wujudkan sistem mcm tu supaya korang senang.. takyah nak check kat situ sini.. check satu tempat je.. cepat siap kerja korang kan.. yg akuh ni.. mana pening nak memandaikan org lagik.. mana nak buat penyelidikan lagik.. arinih.. i jentik sikit.. antar je emel memberontak sikit.. tau dah mesti ader je nak ngata2 akuh kat belakang.. ngumpat2... eleh.. i dah masak la dgn sumer tuh.. setakat umpat keji apa adahal.. fitnah pun i dah pernah tanggung.. ok je lagik akuh ni... lalu je i makan nasik ari2... hehehh ... at least.. kita btau pendirian.. dan bukan asik soksek2 belakang... bila cakap ngn bos dorang.. bos nyer kata tak perlu pun buat mcm tuh.. masaklah nyer staff engko tuh yg prektis sistem yang menyusahkan ni.. staff bwh ko yg tak updet dgn perkembangan terkini.. grr.. geram mak tau.. lemas la mak... AuWWW!!..


SeAdaNya

Friday, April 10, 2009

Halluu!!..



What a long silence..heheh

sekali sekala d tarik nikmat tader line internet.. heheh.. desktop ku d serang virus.. ceccacing.. trojan n tah hapa ka benda lagik.. n now.. dia sudah sihat .. sib baik technician tu baik.. sanggup susah payah carik cara camner nak selamatkan data2 dlm ni.. wpun org2 tepi2 dia mencadangkan .. buat apa nak susah2 pk.. bukan bdang kerja dia.. format aje abih cerita.. tp tulah.. manusia ni lain2.. tak seme selfish.. tak seme busuk d dalam.. ada jugak manusia baik2.. yg sanggup susah payah utk tulung org lain.. cam best plak.. sbb rasa cam sdg menggunakan sebuah pc yang sihat.. hehhe..


ekceli tak terasa sgt kesunyian tanpa line ternet.. mggu yg perlu dilalui dgn menghabiskan seme silibus.. dan test2.. next week dah study week utk student2 i.. n minggu ni lah baru berdoyon tiba.. dtg mintak hint.. mintak ajar semula.. yg tanya soklan tu okeh la.. kalau mintak ajar balik tuh.. adui aii.. kamon la my dear student.. wake up mann.. smpi bila nak dmanja2...

mm.. my rafiqah bulat dah pandai jalan.. tp masih lagik gayat2.. dia manja betul... n sweet for sure la.. heheh.. cam ibu dia.. now dia dah pandai main cak2 ngn abg dia.. heheh.. n dia ni cam lawak sikit.. cik que sera panggil dia pak lawak.. dia cam suka buat aksi muka kemek... sengih macam kerang ..

alif plak dah besar.. arituh terdeangar dia nyanyi lagu.. birthday.. wpun sebutan dia tak betul.. tp dia nyer melodi tuh ader.. n kita leh detect dia nyanyi lagu apa... comel kan.. siap korus lagik.. n bila kita tanya... APA YANG PENTING.. dia akan jawab kuat2.... "KERJA PAMA".. wpun sebenarnya kena sebut kerja sama... ni pengaruh wonder pet la nih..


sekarang dia dah tau sebut nama dia..

kalau tanya

nama alif sapa..? dia jawab..
"Mo'a'mad Ayief.."

nama abah.?..

" Mohamad Abah.."

nama adik..

"mohamad athiK"

nama atuk..

"Mohamad Atuk"

nama nenek..

'Mohamad ninik.."


kan senang tuh.. tak yah hapal bebanyak nama... taruk mohammad je kat depan...

k cukup le updet utk ari jumaat yg mulia ini.. mggu depan dsambung lagik ya..

daaa.....












SeAdaNya