SeDetIk LebIh

Tuesday, March 24, 2009

macam saja..



erm.. how to start?.. erm... erm.. mm.. no idea.. try again tomorrow okeh.. daaa...

in heart:.. tadik macam banyak bebenor yg hendak di tulis.. but when it is possible to do so... i am totally blankk!!.. blanket betul la...

SeAdaNya

Thursday, March 12, 2009

Teringin sebenarnyer..



Apa yg dteringin kan sgt... ekcelli.. nak angkat tabik spring la kepada sesaapa yg berjaya g negeri org.. strugle utk segulung ijazah.. segulung lesen.. sebeban pengalaman kerja.. segulung sijil atau wat evala yg sewaktu dgnnyer.. yg ala2 bukan pergi makan hangin le..

smpi skrg ..mmg teringin.. mcm jeles (bukan macam.. tp mmg jeles tauu!!) je tgk org mampu g negara org... tp tulah.. teringin aje lah yg ader.. nak pegi? peluang bukan tak der.. tp macam .. macam tak akan.. sbb? sbb ..

kata mak.." universiti kat mesia ni pun banyak.."

kata my hasben.. " adik pegi lah.. abg jaga anak.."..

ni seme ayat-ayat yang ala-ala mengijinkan tp tanak bagi..

isk.. tabik spring je la kat korang2 seme... akuh ni mesia ajelah agaknyer... teringin sangat sok2.. pegi lah wat sabatikal ke.. ewah2... melampaunyer angan2... hak hak hak... wakakak wuek wuek..


lupa nak tulis.. arinih mode bercinta heheh.. tetiba rasa cam rindu-rinduan gtuh... sila layan lagu cek line dion nih ek.. ala-ala obersea gtuh...

SeAdaNya

Wednesday, March 11, 2009

KeDEmaMaN


erm.. macam tak percaya.. hari2 ini sepatutnyer kekalutan.. tp oleh kerana kelas ngn bebudak sekolah.. so i have no class today.. sbb bebudak tuh ader exjam... susah gilak kelas ngn budak cha ya nun alif.. dorang ni bukan le pandai sgt benarnyer.. songeh pun banyak.. tp yelah budak2... biorkan ajerlah.. dunia ni surga utk dia.. biar di gasaknyer...

ekceli.. 2 days ago .. i was thinking of amik cuti sbb nak jaga si Rafiqah bulat yg demam itu.. tp terpikir2 ttg tugasan yg bertimbun bila amik cuti.. kelas yg nak d ganti.. pelajar yg tertunggu lect nyer masuk kelas ttp tak dtg.. so.. canceled.. n mai jugak kerja... n bila kelas abis.. try to updet dgn keadaan dia.. wowo... risau wooo... tp tulah.. anak sendiri.. anak murid... seme kena pikio.. so arinih.. plan nak balik awal... sian dia.. masa call td cikgu nyer kata .. dah tak demam.. tp duk merengek2.. yelah.. bdn baru nak sihat.. kesian kan budak bulat tuh.. dah makin tak bulat dah.. makan pun kurang...

tp kan demam2... dia dah start nak pandai jalan.. heheh.. hari sabtu, lps dua ari demam.. dia galak nak berdiri2 lps tangan.. n dah blh jalan setapak dua tapak.. heheh.. compare ngn alif.. umur mcm ni dia dah laju dah jalan.. tp utk second one ni.. biarlah dulu.. nnti dah panadai jalan jenuh plak nak mengejarnyer.. n nanti rindu2 plak nak dukung2 baby... so biarlah manja2 tempek2 ngn ibu dulu.. hehehe

saya dah buat 5S dirumah.. saya?.. kalau la ada org tu baca .. mesti dia hangin.. asalnyer .. KAMI nak buat 5S .. tp oleh sbb si bulat demam.. KAMI dah jd..DIA buat 5S.. n bbrapa minit ajer DIA jd KAMI.. haah.. stor telah di upgraed jadik dapur.. brg2 dlm setor yg tak munasabah seme dah di Wassalamkan.. tanpa rasa sentimental.. barulah sedar.. kami ni sentimental aje yg lebey.. sbbb tu seme brg sayang nak buang.. :D.. simpan .. sudahnyer setor penuh.. dgn brg yg tdak ketahuan.. sbb tu SAYA.. malas nak kemas.. sbb nanti .. akan kutip balik brg2 tu n simpan.. hasilnyer.. asik duk kemas dua tiga kali.. tp lagu tuh lah jugak... so ayat power si DIA.. bila amik brg2 yg rasa sayang nak buang ialah.. " sudah lah tuh.. bawak2 la insaf..." so hasrat nak berkemas ala-ala nak pindah dah tercapai.. tp ader lagik keinginan yg perlu dipenuhi.. tungguu!!




SeAdaNya

Friday, March 06, 2009

Salamun alaikA


Yaa .. ampun pnas banget.. aircond rosak plak due to sesuatu yg tak dpt d pastikan.. erk.. d tghari yg panas.. wow.. mmg makin masak dalaman gue.. mcm nak pitam2 pun ader..

pagi td masa on my way antor anak2.. topik am crew ialah psl org melatah.. hahah.. terus terflashback masa kecik2 dulu.. kat kg.. klu sebut latah mesti sinonim ngn wando ( wan udo den yg duduk kek belakang umah dulu).... dio mmg kuek melatah.. sampai ponah di ghondam ee oghang yang latah an dio kek dalam tempayan.. mantap tak mantap.. ontah mano dtg kuek ee bilo dio melatah tuh.. oleh kerana semua org sudah maklum tontang tahap latah dio yng melampau2 tuh.. setiap kali kita org adik beradik.. sepupu sepapat.. nak ke ghumah dio.. omak mesti posan.. kalao wan do pogang pisau.. jgn latah an dio..

heheheh mcm tau2 yo.. kito oghang mmg suko poie umah dio.. sonyap2 .. intai.. lopeh tu seghogah.. hahah.. melatah la oghang tuo tuh.. apo yg ado di campak eee.. ado oghang tuo2 ni seghonok.. buleh buek menyakat.. kelakar pun ado.. ponah dulu kita oghang nak bg lauk utk buko poso.. tgk2 dio dah siap buko dah.. ghupo2 ee.. jam dio ghusak... so dio salah time.. kesian pun ado kan..

tapi klu dio dtg umah time kita oghang tgh tgk tibi .. adalah satu masalah utk kami semuo.. sobab dio punyo mulut tak blh diam .. asik tanyo.. pasal apo oghang tu buek itu.. pasal apo org yg berlakon tu buek ini... mmg kacau daun n meruntun ke seronokan menonton.. contohla.. kan cito melayu suko amik scene drive kereta gtuh.. mesti dio tanyo..

" org tu nak poie mano tuh.."

dongan muko masam kito org pun jawab yolah..

" kodai agak ee.. boli gotah".. muko dah masam da... hehehhe

plus wan udo ni tak beghapo dongar... maka lagiklah mengugat tahap kesabaran..

argh.. klu sekali duo tanyo blh la layan.. tp kalau dr mulo smpi abis.. cam mano la kami sumo ni nak bertahan.. ok totop cerita latah..

wan udo ni still ado laie skrg.. kalau tanyo.. dio pun tatau umo dio.. tarikh lahir kek ic dio tuh.. dio kato tak leh cayo.. dio pun tak blh nak sambut besday .. sbb dio tak tahu pun tarikh bilo dio patut sambut.. yo lah oghang dulu2... dio sihat laie.. sihat oghang tuo2.. telingo makin tak dongar.. mato makin tak nampak.. kalau kito cakap mo dio.. kono kuek2... ittu pun dio tak dongar.. tp kalau ngumpek dio.. donga lak deh tuh.. hehehe.. selalunyer klu balik kmpung.. biasanya kami akan g tgk dio kek umah anak e... yolah.. lagikan kito nih tatau kan bilo kito di jomput balik.. tu yg poie jugak jonguk.. kalau apo2 jadik kek dio.. tak lah terkilan sgt... mcm yg jd pada Tok mek.. my asben nyer nenk.. mmg la sy tak close sgt.. tp dia yg jg en abang .. biasa klu blk kg mesti jenguk jugak.. tp nak jd cerita .. blk kg time tuh tak jenguk.. then lps tuh dia meninggal... em.. so senyap je lah... nak kata apa...

ok totop cerita.. buka cerita lain..


mmm pogram last nite.. tak semenya menjadik.. hahah.. my sis in law came.. sbb nak kirim brg blk kg.. so tak blh la nak berkurung awal.. alif ngn si adik seronok la.. kacau2.. masa ibu tgh jamu cik ya nyer..

bila cik ya dah balik ibu pun gusuk2 gg budak2 dua org.. cuci2.. tukar pampers.. masuk bilik totop lampu.. tdoq sat tetiba terjaga sbb terasa cam bdn fiqah panas.. demam la pulak... then kasik ubat .. muntah pulak.. bukak baju . .. balut ngn napkin.. enjut dlm buai... ibu gosok baju untuk esok.. siapkan brg.. sbb arinih ader kelas kul 8.. en abah tader.. anitink eppen kena tanggung senirik... tu yg berwaspada.. bila everitink ready.. br titun.. tdo kejap.. adik fiqah jaga.. then tdo blk.. n jaga.. smpi la pg..

after kelas .. bw dia ke klinik.. amik .. tp da tak dmam da.. batuk2 .. n beringuis...


n now.. tgh layan pitam kat opis.. panas.. erm erm.. dan yg sebenar2 nya nak tulis ari ini ialah....


Selawat Dan Salam Atas Junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W....


Ya Nabi Salam Alaika..

SeAdaNya

Thursday, March 05, 2009

Touch Upp!!



satu lagik kelas petaang nih.. 5-7 .. pastuh kalut2 nak g amik sikecik berdua tuh pulak.. n mlm ni plan nyer tdo awal.. duk dlm bilik ontok2.... totop seme lampu... titun... jgn nak macam2 ragam.. mlm ni ibu kena handle sorang.. **apara punya omak la... baru satu hari kena tinggal sudah plan ini macam da..

ok plan mungkin bertukar.. bergantung kapada prestasi anakanda berdua okey... kalau taufan ajer.. yg sorang tu .. tiup sikit pun dah nak ujan... selamat.... perintah berkurung seawal pukul 8 malam.. heheheh.. makan dah plan .. nak drive through je kat key ef chie... sonang celita lo..

mm.. sekrg nih... tgh tensen.. dah boring.. dah boring dgn umah.. tak sabar nak pindah umah baru.. skrg ni alasan yg tak munasabah pun sudah d utarakan supaya blh pindah jugak2.. tp mcm rugi.. tp macam tak larat dah.. mcm dah buhsan.. i need something new.. fresh.. n good environment for both of my kids.. rasa cam dah lama dah tggu.. dari si Fiqah dlm perut smpi lah dah manyak gigi budak tuh.. dari satu bulan ke satu bulan.. tensen makcik tau... n now.. katanya bulan 6 ni pulak.. ergh..tensen makcik tauu!!..

tak kira minggu ni nak gak operasi rumah.. ala-ala nak memindah barang.. lantak la apa nak jadik pun.. kena touch up jugak rumah tuh... mak cik dah boring!!..

SeAdaNya

Wednesday, March 04, 2009

Adik RaFiqah..

GambaR Adik PUllak..



Photobucket


As pomised.. ni gambar adik nyer pulak yer.. ini budak bulat aa.. sgt keras hati lo.. sbb abang dia selalu buli dia.. so sekrg dia sgt defensive.. minggu ni si abang demam. lagik la jenuh.. apa yg adik pegang itu la si abang ndak.. wpun benda yg sama.. yg adik dia dah masuk lam mulut tu jugak yg dia ndak.. adik dia plak dah pandai.. kalau di rebut.. lagik la dia bw larik.. sama naik kata org.. kalau sorang duk atas riba ibu.. dedua nak duk atas riba.. riba lain tanak.. abah riba pun tanak.. ni baru dua lo.. ramai kalu apa macam.. hahaha.. ibu bukan komplen okey.. nak cerita saja..


gigi adik dah byk sekrg.. dah sakit kalau adik gigit masa minum susu.. skrg ni dah pandai selak2 baju ibu.. tgh2 mlm kalau dia nak minum.. dah pandai selak sendiri.. kdg2 rasa cam comel je.. pandai plak dia cr minum sendirik skrg..

kalau dgr lagu asik duk golek2... tergedik2 ikut rentak lagu.. n skrg selalu nangis2 dalam kereta smpi nak keluar anak tekak time duk dlm seat masa blk n pegi sekolah.. ibu wat sardin je wpun bingit.. kalau umpan ngn kepok lekor tuh.. smpat lah smpi kat simpang 4 senget kat permatang pauh tuh.. lps tuh.. da boring start la melalk.. kdg2 ibu yakinkan boleh je pangku adik atas riba n drive.. tp biasanya tdak le.. sbb tau dah bahaya.... menangis pun sbb saja nak nangis.. bukan sbb sakit.. so nangis je la adik.. pektis vokal kata org..


mm.. kak zue akak nyer asignment tuh nntila sy buat ek..

arinih sat g ada kklas english.. dah start dah.. dah nak masuk 4 kelas dah.. so far so good la.. but grammar makin lama makin menyesakkan .. poning kopalo den.. ekceli grammar la the worst part utk i yg makan marjerin instead of butter ni.. haahah.

assignment bebudak.. test.. bertimbun2..masih suci.. blh d sentuh oleh mana2 pihak lagik.. ewww... mcm terbayang je saat2 sesak napas akan menjelma.. ..

sebenarnya arituh nak cerita psl i pegi sepak -Q.. hahah.. amik full package.. After birth Body treatment.. siap tanya akak tuh.. akalu sy tak bersalin tapik nak amik treatment ni leh tak... akak tuh kata.. boleh.. elok .. utk buang angin2.. wpun tak bersalin dlm masa lepas terdekat.. tp kita pernah bersalin kan.. so amik set tuh.. dari kul 10 pagi... smpi kul 2.15 ptg makcik duk bertapa kat kodai kakak tuh...

syiok giler.. rasa cam permaisuri plak.. dari sauna.. (panas giler.. rasa nak terbakar dah)... meniti2 poluh den.. smpi kakak tuh kata ..

" ok ke dik"
"ok kak.."
" ada 5 minit lagik... nak duk lama pun boleh.. ikutla.."
" takpela kak .. sy duk je la 5 minit lg... pastuh dah la.."

dlm hati.. tggu 5 minit pun sbb bayar tau.. kalau tak.. mak cik kuar dah ni...


pastuh dia buat full body massage... wa.. smpai lali.. ngantuk je rasa... then scrub badan... kuning gilos bdn masa nik... pastuh madi rempah... then facial.. wakakak.. leh tdo...

so utk sesapa yg rasa dah tak larat sgt.. letih2... we should go for treatment like these... i suggest.. bakkata member kak zue.. kita kena manjakan diri...

mmg la encik asben leh manjakan... tp ni manjakan cara lain. ma.. yg kita akan rasa release dan rasa.... LEEEGAAAAAAAAAAA!!!!.... itu words yg saya carik dari tadik... ok daaa......







SeAdaNya