SeDetIk LebIh

Tuesday, February 24, 2009

Sepak-Q..


mmm.. berkobar2 nak menaip.. akhirnya .."typeless" jugak.. mcm cik que sera...
yg kutahu.. hari ni penat n sakit bdn n tak bermaya yg teramat sgt.. smpi rasa nak menangis.. tgh carik2 spa-q yg berdekatan... rasa mcm dah tak tahan dah ni.. sakit2 betul bdn ni.. bila lah nak rasa diurut2 mcm org kaya ni.. ergh...



SeAdaNya

Monday, February 23, 2009

anak punyer cerita daa..

Photobucket


PibG story la today.. sila jgn muntah ye kak zue.. heheh mm.. relax kit today.. no class.. kensel sbb sabtu dah buat test.. kesian my student .. satu ari sampai 3 test.. mm kadang2 bila selaraskan minggu ujian tdak adil pulak utk student.. dah seme lecturer kejar nak wat test pd minggu yg sama.. end up.. satu ari 2-3 tests yg dorang kena attend.. so unfair kan.. mmg le depa patutnyer bersedia.. tp kalau i jadik student pun.. sah2 la mengong.. kalau dah 3-5 test subjek lain.. pastuh 5-7 pulak test lain.. waaa.. mau berasap kepalak...

skrg tgh carik cara mcm mana nak ilangkan stress.. lately mmg stress.. sgt2... takut pulak bila dgr macam2 penyakit yg boleh dapat atau jd lagik teruk bila kita stress.. so manyakk la yg telah di list kan.. tp seme kena ada budget.. wat eva.. skrg ni kena consider jugak .. mahal pun tak apa lah.. janji blh release kan.. heeh.. tp ada satu terapi yg free je tak yah bayor.. heheh

bila kita tgk muka anak... tgk dalam2... mm tak sangka dah beranak pinak rupanya aku nih... dah tua dah akuh ni.. takkan le smpi ke tua asik nak susah2 hati ye...

bila tgk muka anak.. rasa mcm macam.. rasa heppi..rasa syukur.. rasa tenang.. rasa sayang.. rasa kesian.. rasa sedih pun da.. inilah harta yg paling berharga yg saya ada..

kdg2 bila tgk muka anak mula la pikir mcm... pikir.. ye pikir bukan2.. tak mo mentioned,, nanti i sedey.. that's why .. kalau bolih.. pagi2 tuh kena jugak antar dorang ke sekolah.. wpun kdg2.. atas2 idung je.. ye la susah btul nak bangun pagik skrg ni.. kalau pg pun siap lambat jugak.. so abg akan offer anak.. yg sy perasan.. kalu tak hantar mereka ke nurseri.. sepanjang hari mesti teringat... so mcm mana pun.. akan sempatkan jugak antor mereka ke nurseri..

arinih nak menempek gambar alif .. esok lusa gambar adik fiqah plak yer...

Alif skrg dah besar.. dah blh suruh2... tp ikut hangin dia jugak.. kalau dia tanak.. suruhla camner pun tak hingin nyer dia.. alif ni dia ada dua suara.. kalau time dia nak manja2.. suaradia halus ajer.. tp kalau time dia ngn kengkawan ke.. suara dia nyaring betull..

" abu,abu.. nak eeiichu..".. masa ni dia akan buat sore halu smbil lentok2 kepala dia..

kalau time nak suh dia amik bantak dlm bilik ke.. kalau mood dia tak baik...

' alif tolong amik banatal atas katill '
' amik aaa....'
' ala.. alif amik aa'
' abu amik aaa'..

maksudnyer.. dia tanak la tuh .. tak yah la suruh.. sah2 nyer dia tanak...

tp kalau dia nak sumting.. dia akan mintak atau ulang permintaan tuh beberapa kali... wpun kita kata sekejap lg.. dia akan buat sardinn mintak dan ulang byk2 kali smpi kita serabut.. kalau time ibu n abah mood tak baik.. kena jugak le dia.. kalau tdak.. terpaksa la kami layan kan jugek..

satu lagik. oleh kerana kami mmg selalu hangkut dia g event silat.. so ari2 mesti nak bersilat.. Cd pun kena psg Cd silat.. dah tuh kalu blh silat smbil baring or duduk takpe jugak. ini tdak.. dia nak kita bersedia mcm betul2 nak silat.. tu yg selalu gaduh ngn abah. sbb abah tak larat.. utk umur dia 2 tahun lbh ni.. dia dah blh buat 4-4 kaedah silat.. dan senman PLBC.. senaman kaki dan tangan... pun dia dah blh buat.. buah2 tuh kdg2.. kita blh cam le dia buat buah yg mana.. hahah.. nak salahkan pun tak blh jugak.. dah ibu ngn abah dia galak sgt bersilat.. anak2 pun bersilat la yer.. kalau tak tumpah kuah ke nasik ke mana lagik yer...

alif ni lucu sikit.. dia ni manyak amik character abah... kelakar sikit... n kalau nak apa2.. mesti dapatkan jugak2.. ahha.. like father like son.. nasib baik alif putih macam ibu.. wakakak..

tgk gambar kat atas tuh.. itu gambar masa dia tlg ibu lipat kain.. org lipat dia sibuk jugak nak melipat.. pastuh dia amik seluar adik dia ketak kat kepala.. konon2 topi lah tuh.. lps pakai nnti dia tgk kat chermin tgk dia comel ke tak..

fav food dia plak.. sate... dia suka sungguh sate.. arituh dia makan 7 cucuk sate tanpa bantuan.. lagik dia suka mee n sup... nasik dia kureng.. tp kalu nasik kandar or nasik yg ader kuah gulai2.. dia suka..

dulu.. dia macam taku2 skit bila ada kat tempat org ramai.. so kita org mcm okey la.. sbb kalau g soping komplex dia mmg akan bertempek ajer.. tak pegi mana2.. tp sekrg dia sudah semakin berani.. jenuh kepung .. mata mmg tak blh lepas la.. tulah.. kalau anak takut2.. kita risau dia tak berani.. jd penakut.. tp kalau berani sgt pun.. risau plak pergi merata...

fav cartoon dia.. dia akan tgk thomas.. postmen pet.. @ jim jam sunny kat tv.. cd dia tgk barney.. n skrg dia requests upin n ipin.. masa upin on air kat radio hot .fm.. dia tau dah itu ipin.. tp dia tak sebut upin or ipin.. dia sebut "PIPIN".. heheh..



oklah.. sudah separuh hari daa.. kerja pun belum buat daa... oklah.. chows yuallss....











SeAdaNya

Tuesday, February 17, 2009

HoNtam Yo lah


Hontah Lah labu.. Otak kering.. kering sekering keringnya.....

nak citer psl resepi2.. mcm org lain.. den tak berkesompatan pun nak mencubo apo2 resepi kebelakanagn ini..

nak citer pasal makan.. den tak poie makan tompek best2 pun kebelakangan ini.. kalau sompek lunch kek kodai dokek2 U*tm ni pun dah kira bagus dah..

gambar?.. manyak.. semuo e dlm kamera .. dari bulan 7 punyo cegito .. smpai lah minggu lopeh.. nyo gambar.. semuo ee tak pindah masuk PC laie..
apo toghuk bona den nih.. mengalah an.. mentoghi bosar... aiyo ai..

tepun omak .. tak angkek2 lak.. mano lak poie e nih.. tepun umah sebolah pun tak jawab.. aiyo ai...

SeAdaNya

Tuesday, February 10, 2009

seSak


Saya sedang dalam fasa tdak tenteram.. tak tahu nak buat yg mana dulu.. kesihatan menurun.. perut dah mula rasa tak best.. dada sakit.. tulang belikat sakit.. badan sakit2.. kerja..? smpi bila pun tak habis.. mula nak menyalahkan orang.. mm.. org lain pun mcm tuh.. lebih lagik.. tader nak bising2.. tader nak tensi tensi.. rilek ajer.. mm.. byk sgt sore2 jahat.. asik komplen2..
mcm mana lah sudahnyer agaknyer... skrg tgh menapak satu2.. menyelesaikan satu2.. dada rasa makin sesak.. kena makan aiskrim jugak ni.. pas vet soklan nih.. harus beli aiskrim di 7 eleben.. harus..!!







SeAdaNya