SeDetIk LebIh

Tuesday, November 25, 2008

AmAnAh..


Ku Bzz kembali.. la tgh wat jadual waktu lagik.. again.. poses pening kepala bermula.. utk i, seme jadwal waktu yg i buat.. i letak diri i dtempat mereka.. so tak timbul perkara nk buat jadual asal boleh aje.. asalkan jadwal ko cantik.. wpun agak pelik jugak dgn kenyataan seorang staff yg kata.. bila jd AJk mesti berINTEGRITI.. halloo.. bukan ko ke yg buat jadwal waktu sendirik smpi ko blh dpt sehari waktu free.. aku AJK pun kelas mak kul 8 pagik .. tu blm lecture yg straight ajer.. sekejap kena tukar otak bila berubah subjek.. pening tau.. sbbnya.. bila buat jadwal kita kena konsider limitation yg d sebabkan oleh clash kelas dan subjek yg lain..

so pendek kata.. ia bukan sbb ko AJK.. sbnarnya mcm mana engkau pikul amanah.. tak d nafikan.. lah.. privillege la kan utk kita kalau kita AJK.. sbgaimana privillege nyer ketua bidang membuat loading utk diri sendiri.. rilek giler loading nyer.. pusing kut mana pun jadwal dia mmg cantik.... apa pun.. it is all about AMANAH.. apa yg paling berat dlm dunia... .. Amanah yg hendak dipikul.. ko jawab la kat sinun nanti.. lu pikirlah sendiri... akuh ckp byk pun.. staf yg sgt berintegriti inverted koma tuh bukan nak terima pun.. kalau batuk kuar berlian pun dia kata akuh curik belian tuh.. hehe.. so perlukah memberikan alasan.. tdak.. buat ajerlah kerja kita.. pikul aje lah amanah.. bukan manusia yg aku risaukan.. Disoal di sana yg aku bimbangkan.. Astaghfirullah.. Mohon Ampunan Mu Ya Allah..



series pening kepala nak wat jadwal nih..

SeAdaNya




Aku di 'TAG' ???
Yaaa...aku di tag...ini nazliana punyer angkara hehehe.
Anyway, thanx my prenzz...aku dah buat homework ye.

So, mari aku assign homework kpd yg teristimewa.
1. Cik Zurriati
2. Cik Anis fauzan.. (bila la agaknya dia nak buat assignment)
3. Puan AlQas
4. PuAn Azareen
5. Puan Faei ( sbb dia tak wat humwork Lg.. nak tag dia jugekk)..

DAN, tatacaranya ada seperti berikut ye puan-puan & cik-cik semua :
1. Put the logo in ur blog
2. Add a link to the person who shared it with u
3. Nominate at least 7 other blogs
4. Leave a message for ur nominee on their blog

Nurul.. Maafkan kerana kopy sebijik sebijun.. hehheheh

SeAdaNya

Friday, November 21, 2008

reGiStErEd


Apo makcik buek aghinih.. argh suka tau!!.. arini i sit for place ment test? ahaks.. jgn tatau.. gue dah register utk
satu kursus ni.. course ni namanyer.. English For adults.. merasa mak nak belajar kat C*ambridege.. ehehhe

pe kejadahnyer yer amik english course .. tak cukup2 lagik dr tadika smpi la degree .. tak gheti2 lagik english.. wow.. apa ke bengap sgt la ye.. payah sgt ke.. pada i.. ye.. payah la jugak.. payah nak bercakap.. cair je macam cheryl samad dlm tibi tuh.. mcm bertih goreng bila dia cakap omputih..

sajer test market tadik.. let me tell you.. im so happy sebb i dah jumpa DR yg blh rawat penyakit i.. penyakit yg ader sbnrnya ialah.. malu dan tak yakin.. malu nak start conversation in english.. ada mcm satu balak besar yg tak blh dialihkan.. esp bila cakap dgn mereka yg ku anggap lbh berpengalan dan berpangkat dr ku.. n dlm kelas.. when you plan to speak and give lectures 100 % in english.. semuanya hanya akan jd mimpi indah.. tader nyer .. bergegar seme kepala lutut ( 2 aje yg ader pun) .. tp kalau tak plan tuh kuar lah pulak

.. kat umah.. boleh le .. berabuk berasap jugak when i speaking london.. tau sbb apa.. sbb no rules.. no grammar.. balun je.. janji paham.present tense past tense.. segala tense kuar.. . mueheheheh setakat kena gelak ngn suami sendiri tu apa ade hal... dah berkoyan2 kena gelak tader kisah munyer,..

sbnarnya start survey last sunday.. instead of Brit*sh council.. nak cari sstu academy yg dkt area2 sini je. maka pencarian itu menemukan kami ( i n my husband).. with this millen**um english school.. mereka ni kira anak2 kpd university Of Ca**ridge la gamaknyer.. sbb dia tulis kat situh n guna logo this university plus kat learning center tu dia cat la ala-ala mcm kat obesea gtuh..

so minah teacher ni offer saya mcm2 course le..
1. for conversatiion only.. kalau nak belajar cakap je berabuk.. no certificate.. short course.. n murah sikit la..
2. english for teachers.. ni utk cikgu2 mcm i yg kena ajar math n science in english.. ( i btau kata i teacher).. ada certificate
3. english for adults.. ada 5 level.. biasanya utk tau kita duk level mana kena amik placement test yg i mention memula td.. yg ni pun ada cert

so i decide nak amik yg option ke 3 .. memandangkan i ni ahli akademik.. tak esok lusa kena tulis report, thesis, paper, jurnal.. haha.... kan i tell you.. i will turn to a new me.. heheh ni first step la kire..

so semasa test.. first level.. 100%.. lepas.. 2nd level.. 80% .. lepas.. 3rd level.. ahahha.. mula gagap.. so gue tersangkut di level yg ketiga ni lah..pastuh dia bg articles n suh baca.. komen dia.. my reading very clear n good la.. kombang kucup lobang itung mak cik.. ha lah.. akuh dah sgt lama belajar english.. kelas kemahiran bahasa inggeris pun akuh dah amik.. tp pasal apa tak blh nak cakap secair cheryl samat cam dlm tibi tuh.. setakat baca tuh.. boleh laa.. diaphragm tu tak pulak akuh sebut dee ya fra gem..

so conclusi dr placement test tuh.. dia letek i kat level yg ke3... kira pakar jugak dia nih.. sbb bila dia tgk background b4 amik test dia dah ramalkan yg akuh akan duduk level nih.. so buat masa ni sy berharap sgt .. teacher ni mampu la membantu akuh .. tp sebenarnya kan.. akuh upah dia supaya akuh jd lebih yakin yg mana.. yakin itu sebenarnya perlu ada dlm diri sendiri.. dan bukan sapa2 yg perlu hadirkan yakin itu..diri senidiri yg perlu ubah... cikgu dr langit petala ke tujuh pun kalau tader usaha do dan tawakkal.. tak kemana arahnya.. sah2 duit aje yg mebazir.. oo.. course ni mahal oo.. harga dia.. blh buat beli mesin urut ogawa... ye ka?.. tak pe lah.. suh OGAWHERE i aje lah yg urut.. hehehehhe...

pepun dah le.. so declare.. start this coming januari.. i'am a techer.. n a student... ewwahhh.... daaa everibedih.. happy holiday.. sekolah dah cuti yer.. pesal la kalau student i tak cuti.. mm.. :(



SeAdaNya

Thursday, November 20, 2008

deClaRe wAr


series pulak munyi nyer.. apa pulak kaitannaya..

2008 dah dekat ujung2.. bulan depan dah dec.. n taun dpn.. umur dah meningkat dan berubah kat dedua angka.. erm.. kalau dipersoal .. apa yg tlh dilakukan dalam usia lbh dr suku abad ni.. mm amalan baik ke amalan jahat yg lebey.. isk.. seram sejuk d buatnya.. Jelas rasa kecik nya diri di Sisi Nya..

wpun blm thn baru tp..tp nak btau juga.. .. saya mahu jd org yg baru.. yg tdak peduli pasal apa org nak kata.. mahu jd org yg bijak dan mempunyai kepakaran. yg sentiasa menolak rasa iri hati dan hasad dengki dlm diri.. kalau jeles tu tak blh nak wat apa.. tp mmg leh kurgkan je la kut..

skrg susun startegik lagik.. asik duk berstrategi ye.. strategi mahu jd bijak.. n buka peluang utk jadik bijak..
takmo dah main REdah Jer ( ala2 nadia AF).. wpun sbnarnya dgn redah je tulah sy smpi ke tahap ini.. tak la hebat mana.. tp ok-ok je.. n biasa2 je.. n buleh le nak teruskan hidup..

mungkin skrg sy kena pk.. utk dpt kan yg lebih dari biasa.. ok kita cuba,.. tak salahkan mecuba.. aww..!!

sebab.. my husband always said.. "adik ni bijak dah.. tp tader strategiik.."

keciikk tau ati i...

SeAdaNya

Wednesday, November 19, 2008

KaramAh & HikMah



BinGGo!.. wa seronok student i.. semalm last day exam mereka.. tinjau kat tingkap nampak le berduyun2 kereta kat parking asrama boyzz.. mak bapak sibuk menjemput anak.. agaknya ada jugak yg di jemput oleh kekasih awal dan akhir masing2.. yg pasti.. memg meriah..

teringat masa zaman gue belajar dulu.. gue bukan org senang.. mak ngn ayah tak pakai kereta.. so kalau ko nak balik.. balik la naik bas.. pandai2 le..tau2 dah smpi depan umah je.. kalau yg time kena hangkut barang seme balik.. mak akn mtk tulung.. mama ke.. pak itam ke.. pak yee ke.. sepupu2 ke.. yg berkereta .. mtk tulung jemput.. dan alhamdulillah.. wpun kami tader kereta.. tp sedara mara bulih di harap utk mtk tulung..

tu cerita lain.. yg sbnarnya nak cerita.. ialah,.. masa duk tgk student2 balik tu duk teringat.. mesti mak yu all tgh masak sedap2 kat umah.. almaklum.. anak yg msuk universiti nak balik.. penat2 belajar.. makan tidur tak tentu.. kesian anak mak..

sbb.. dulu masa gue dulu.. smpi umah je pas cium tgn mak.. mesti masuk dapur.. tgk ada apa bwh tudung saji.. tak pun .. bukan tanya mak sihat ke , apa kabar ke? .. tp tanya.. "mak masak apa? lapar la.. " teruk kan..

tulah dulu kurng peka.. tau nak makan sedap aje.. tp skrg.. mmg la klu blk kg masih lg tinjau bwh tudung saji.. tp skrg .. agak berbahasa sikit la.. bila btau nak blk.. gue akan btau mak yg tak pyh masak byk atau masak apa2.. sbb blm tentu smpi pukul berapa.. tak pun nanti boli yo.. kesian pulak kat org jual2 kat R&R tuh kalau tader tukang boli.. sbb malas nak susah2 kan omak den.. dio bukan mcm dulu laie.. sihat2 pun.. sihat org tua.. paham2 la.. tapik omak den tu dogey!!.. dio masak jugak.. heheh tp tulah omak.. dio laie tau apo yg tersemat di hati nurani (br bc pasal hati nurani kat blog Prof Kamil) .. mmg sebonae.. den berharap bona mak masak.. goreng tolo (telur) pun sodap.. klu smpi lewat2 malam pun.. den sebat jugak sesonduk duo.. apo yg dio masak.. kang tak makan kocik pulak ati ee..

ntah lah.. skrg ni tgh nak susun strategik.. mcm mana nak bw dia stay ngn kita org kat penang ni.. lega sikit kalau ade dpn mata.. gaduh2 pun.. ade depan mata..

mm.. dah lah.. makin tulis.. makin teringat.. lambat lg nak blk ni.. krismas nnti br balik... emmm.. dah lah dulu... mak masak apa la ari ni ek..?

Ya Allah.. kau kurniakanlah keselamatan, kesihatan, kesejahteraan, kebahagian dan kemudahan dlm urusan utk kedua emak dan ayah juga kedua ibu dn bapa mertuaku.. amin..






SeAdaNya

Tuesday, November 18, 2008

StRaTeGiK


ape nak cerita.. hahah.. paper last masuk arinih.. mm pukul 12 sepatutnya baru abis paper.. ni pukul 11.00 pagik dah tercacak2 anak2 didik depan bilik.. sengih2.. ntah .. tatau la.. kuar awal sbb senang ke @ sebab susah sgt.. tgk je la skrip dorang sekejap lg kang..


hupfully s.. seme blh jawab le .. i dah bersungguh2 ngajar smester ni.. tertonggeng2 studi tetengah malam.. sbb nak ngajor.. hahaha.. jgn buat pasal.. mana mau carik lecturer maccam ni.. student yg nak peksa,.. lecturer yg studi beria .. hehehe haruskah.. harus la. sbb subjek ni baru kat sini.. tader notes hapa ke benda.. yg ade seketul buku yg ala-ala manual operation .. yg sah2 tak seme perlu di cover dlm subject ni.. so itam putih biru merah kehidupan dan masa depan subjek ni terletak di atas tgn gue.. for sure la silibus fac yg bg kan.. so .. selamat la seme student ku.. nnti korang sambung degree.. ada la suara2 sumbang kata student penang tatau itu lah inilah.. manalah mak cik tak hangin satuh badan.. makcik bersungguh2 tau.. tu belum masuk cerita mintak bantuan clasmate dolu2 yg kerja kat industri .. mintak note.. tanya serba serbi yg makcik tatau.. berpoluh tuh..

biarlah.. suara2 sumbang tu kdg2 perlu la utk i.. br semanagt berkobar2 nak melawan arus.. korang asik sengih aje kat akuh kan.. ingat aku ni takde masa depan ke? .. nekad.. manyak step n strategi yg dah di susun.. tak bukan nak perang dgn dia org.. nak memperbaiki diri.. tak der tangguh2.. kena start sekarang.. musti.. musti..


semanagat pulak i dua tiga menjak nih.. apa hal yer.. mm.. heheh.. whateva..


Nota: wpunn makcik ajar bersungguh.. ade jugak student yg sebut..
"diaphragm = dee ya fra gem"
macmmanala tak rasa nak nangis..


SeAdaNya

Monday, November 17, 2008

JangOXX


yeah.. again.. its monday... no monday blues.. wpun semanagat kerja merudum bila jalan jammed kat atas highway.. jammed satu hal la kan.. yang duk menyelit ni ape kes pulak.. kahsian la kat akuh yg kena alert ngn kereta kiri kanan.. anak 2 org lagi.. sorang menangis.. sorang itu ini.. risau brek melulu.. anak tergolek plak.. yg korang sesedap oren nak menyelit tuh ape hal.. yg si lori ni satu hal.. dah tau awak tuh besar jgn la sesuka je nak masuk kiri kanan.. kahsian kat sorang akak motor ni.. sikit lagi dia nak bergesel ngn tayar lori.. tp gile berani akak tuh.. last2 dia lintas jgek lori tuh.. wpun akak tuh agak gelojoh jugek.. tp abang2 lori.. kahsian la kat mereka.. kalau ujan.. mereka seme basah tau.. (kes bila marah mat-2 motor yg tak menyempat bila traffic light ijau.. my cik abang said.. kesian la kat dorang.. abang pun selalu gak wat camtuh.. dsebabkan itu perasan kahsian pd penunggang motor semakin menjadik2..)..
ntah apa yg buat jammed .. i pun tatau.. ujan tdak .. apa tdak..

haha.. nak citer satu benda.. this morning.. my husband said.." aii.. jangok sekarang.. ghisau weihh!! ado apo la kat opis..".. hahah.. taderla jangok mana sebenarnya.. tp oleh kerana i ni golongan yg comot2 aje sblm ni.. pakai tudung pun syarat wajib aje.. kerongsang pun tak sepasang biasanya kan.. asal boleh je.. jd bila buat perubahan sikit.. agak ketara lah kan.. heheh.. then i jawab.. "Risau la skrg ni sejak2 kes nor*man ha*kim.. ni.. heheh " ok tak alasan gue..

actually .. la ni tader kelas.. so taderlah tergesa2 sgt nak kjar time klas.. for info.. sy masuk kelas mmg on time.. sape lambat kunci pintu.. jd masa tu penting bg saya/.. so bila tak terikat dgn kelas.. blh la i lilit2 tudung sikit... bagik up sikit seri i.. ada seri lagik ka?

lagik satuh sbbnya.. ada kegemaran baru.. tgk drama siri.. Awan d*nia.. pasal Flight attendant tuh.. apa yg best sgt..? mm best tgk si N*Sha AjiZ duk mengajar student nya.. kemas.. simple sweet.. bergaaya.. baru la terserlah kewibaawaan wpun sbnarnya.. dia ajar pun ikut skrip.. tu yg buat i nak start lilit tudung.. tak cantik pun tak pe.. janji kemas..sopan &&&.. SELESA.. tu yg penting..

UTk cik abang I.. sesungguhnya.. fahami lah isteri mu ini yg sukakan keindahan dan kecantikan ini heheh.. dan semoga sy Istiqamah.. dlm mengekalkan kerajinan melilit tudung nih.. sbb rasanya dah berapa kali cubaan tp tak konsisten heheh.. ni pun dah terburai dah ikatan nyer.. sbb nak semayang zohor.. pas asar nnti kalau rajin baru lilit semula.. ahaks..!!



SeAdaNya

Thursday, November 13, 2008

Sumbat..


wa penulis blog yg aktif den akhir2 ini.. ewwah.. wat da secret..? dah abis marking le.. papaer last mak tak masuk lagik nih.. last day occay.. ! sib baik tak beratus candidate nyer.. so.. tak critical la.. can do la kata george bush!!..

wat to tell? dont know la.. this morning masa invigilate.. cair aje idea nak menulis blog.. dah terbentang blog depan mata.. Ter BLOCK plak idea.. mm.. tak pelah .. maybe kena ptg2 skit baru blh tulis.... kk.. daaaaaa.....





SeAdaNya

Wednesday, November 12, 2008

AnAk-aNAK


How AliF pronounce his name?

heehe.. I Like ... tgh ajar dia sebut nama dia sendiri.. sib baik tak panjang mana.. tu pun payah jugek dia nak menyebutnyer..

+ AliF ikut ibu ek.. WaN...
- WaN..
+ Muhammad ..
- Mahmad..
+ AliF
- A 'ieF
+ bin
- bin
+ WaN
- wan
+ RuzAini
- u haini..

then ibu ulang lgi..
masuk kali yg ketiga.. dia dah goyang2 tangan dia.. tak mo.. da Boring!!.

" a' mo.. a'mo"..


pastuh dia duk ejek.. aksi2 binatang kat poster animal yg ada kt dinding umah.. heheh..

bila sebut gajah..
buat gaya ala sopan.. tunduk mcm gajah..
bila tupai .. buat gaya makan mcm tupai..
bila monyet.. dia buat ala-ala gayut... mcm monyet..

sekali lagik suh dia sebut..

+ Alif..sebut . UN..
- Thu..
+ Ta..
- Ta
+ Un Ta
- thu Ta..

Alahai.. apa pulak kena mengena Un ngn Thu..

bila tunjuk gambar anak singa...


+ ini singa..
- .. goyang tgn.. " Nyau!!"..

haha.. ye lah belum ader janggut.. mesti la nyau..

words yg kita org suka dgr bila dia pronounce.. ialah SuSu dan Tdo..

Susu akan jd.. Eii Chu..

tdo.. akan jd.. Ei Dho.. ' Niyau eiDho..= kucing tdo.. '..

kalau suh dia buat bunyik apa2 binatang.. kalau time dia malas..s enang aje dia cakap.. "Niyau Ei Dho..".. yelah time tdo mana leh munyikkan..

Wan dia marah kalau follow dia cakap pelat.. suh layan dia cakap betul.. just word yg dia kuarkan tu kengkadang comel sgt.. n sweet sgt untuk di ikut.. heheh.. tu yg kengkadang terikut2 jugak.. word dia tuh..


penah tgk iklan BuRung Murai.. dulu duk pelik jugak.. tp skrg ni .. Alif macam tulah..

dia akan tanya kita dua tiga kali.. dan lagi dan lagik..


- bu.. bu.. abah..?
+ abah kerja..
- abah?
+ aabah .. kerja..
- Abah?
+ abah ada kat umah .. tunggu kita.. jom cepat abah tgh tunggu..

Alif " puas hati"..

jwpan yg panjang br dia puas hati..
sama lah mcm marking kertas soklan..

jwpan pjg sikit.. markah lebiy seket.. :D


Adik RafIqah...

updet utk adik..


monday arituh baru jer Khitan kan adik.. ibu tak berani tgk.. Abah yg tulung pegang .. teruk kan..!! mak ape lah aku ni.. Dr tu siap explain lg.. kata sikit ajer.. tader apa.. tp tak ngk jugek.. tak smpi hati.. Adik.. lilek ajer.. tak nangis pun.. wah.. lg mantap.. dia dah stat nak panjat2 org.. merangkak setapak dua.. pastuh duk menjulur cam combat jugek..
tp dah bertambah lasak..
bila kita say.. Babai.. dia goyang tangan..

makan jgn cakap le.. asik makan ajer..
dlm kereta.. sblm amik dan hantar mesti ader makanan .. kalau tak melentik-lentik dlm car seat tak mo diam.. @ ibu terpaksa nyanyi kuat2 dlm kereta..

n cam besa.. adik akan tetap jd adik..
semalam.. tgh bersiap nk ke opis.. cik abang dah gerak dulu .. tggl sy ngn anak2.. dgr Alif tgh lantunkan bola smbil gelak2.. ingat dia lantun kat dinding.. sekali tgk dia lantun kat kepala adik dia.. cantik punya lantun.. mmg tepat kat kapla adik dia.. berkali2 lak tuh.. patut la dia gelak sakan.. adik dia terpinga2 je tgk..

dan apa lagik.. ibu bertukar menjadi ganas... dan kesunyian pagi itu tergugat...

hai .. anak2...







SeAdaNya

Thursday, November 06, 2008

look a like meter..


Takdo kojo hehehhe..


MyHeritage: Look-alike Meter - Blank family tree - Free family history




MyHeritage: Look-alike Meter - Family photos - Family tree chart




SeAdaNya

UpDeT


upDet...

tp tatau nak tulis hapa..?

tomorrow.. i ader date.. :D.. so ape plan utk esok yer.. mm...




SeAdaNya

Wednesday, November 05, 2008

MelEpaskan yng Terbuku.. Boleh kan..? !! boleh la :D...


Selalu sangat memandang rendah pada org.. smpi bila ko nak menungkat langit..!! ko bukan malaikat yg tak lari dari dosa dan kesalahan.. kalau tdak selalu pun.. sekali sekali hargai lah persaan org lain.. kalau ko bahagia.. tak semestinya ko mulia .. dan akan selalu begitu.. hdup ini ada turun dan naik.. sekali ko perlekeh org.. terlihat dan terselak kerendahhan hati dan budi.. jadik.. sudah2 lah yer.. geram jugek akuh mendengarnyer.. sampai sungguh hati kalian menyakitkan hati org.. kalau iyer pun jeles.. simpan dalam hati sudah la ye.. i tau le kta org ni hebat.. hehehe... ko kata apa pun.. aku makan nasik jugek ari2... sama macam ko.. ke ko makan intan belian... wow..!!ahaks...


SeAdaNya

Tuesday, November 04, 2008

KehMas SeDonnYa..


ari kemas sed0nnya.. sblm paper final masuk lusa ni.. baik le berkemas sikit.. carry mark pun dah dikuarkan.. arini duk menunggu kut2 ader student datang bertanya soklan apa2 yg tak paham.. selalu nyer maser i tak cukup masa, kelam kabut dgn muka sadin.. time tulah dia nak tanya soklan.. and cam besa.. sy bukan seorg yg blh turn otak sesuka ati.. baru sebut2 .. dah ade yg dtg..:D..

hehe.. tatau la makcik nak ckp.. camner plak dia leh attend test grup lain plak.. aduhai adik didik ni....

so arinih gue kemas jugek la sawang2 kat blog nih.. syawalpun dah melabuhkan tirai.. tp duk nyanyi lagik lagu ghyaer blog ni yer.. heheh.. harus ader org dah tak larat dgr.. huawwaa.


so agenda kemas arinih.. updet sikit.. n tuko lagu..(sempena bulan2 haji.. terima lah..).. nak cerita lebih2.. mcm tak larat.. macam buhsann jer.. hidup ni stereotype je rasanyer.. duk buat benda yg sma berulang2 kali .. mm.. mcm nak sumting yg lain dari biasa.. mcm nak g facial.. body massage.. mmrm.. SPA ke.. cuti2 mesia ker.. lately rasae cam asik duk beli benda baru.. sbb mcm bosann je.. ke kena buat g buat PhD dah? uwaa.. haruskah..? mungkin kah..? wow.. mcm tak tercapai dek akal ku je.. iyarkh... rasa cam nak tenang2 kang pikiran le.. serabut serabai le...

tu lah.. sbnarnya jarang sgt dpt input utk rohani nih...
Cik sara.. sy ni dah jarang sgt ke majlis guru agaknyer..

bila la pandai nak bersyukur ni...

Selamat jalan untuk Tetamu-tetamu Allah... Semoga memperoleh haji yg Mabrur..

Selalu cakap kat cik abang..

" Bang.. kita kena pegi Haji time muda nilah.. jom la bang.."

" Abang tak kisah.. kita org seme (dia n anak2 seme) dah ader buku TH.. adik sorang je tader.."

" diam je la.. [dlm hati: bukan tak pegi aktif kan akaun.. tp org tu mintak no surat beranak atau nak ic emak.. sbb masa bukak akaun tu kat sekolah rendah.. nak tabung punya pasal mak bukak akaun masa tuh masuk sapluh hinggit je...dapat tabung macam bangunan dia kat kolumpo tuh.. salah i jugak ke.. ye lah agaknyer..]"







SeAdaNya