SeDetIk LebIh

Friday, September 26, 2008

Friday, September 19, 2008

MooD Rayer..


sgt mood rayer.. esok nak blk kg halaman cik abang.. sbb nnti rayer.. di n9.. deal kami.. kalau rayer blk satu kg je.. kalau blk dedua penat.. sian anak2.. plus tak blh nak bw mak ayah jenjalan.. so esok blk kelantan 4 hari.. then nex week.. blk n9 plak..

so mood rayer dah berhembus.. kkerani opis btau arini kuih raya smpai.. taun ni series tak sempat nak wat kuih rayer.. adik den pun dah menikah.. kalau nak biskut kornflakes tuh.. suh intan payung dia buat je lah.. hehehe.. dulu leh la manja2.. skrg manja2 ngn isteri plak ek.. heheh

mood dah ader.. masa plak mencemburui.. ewwah.. mak bizzzii.. nak wat notes utk lecture next week n after raya.. argh.. poning mak dikk 0ii!!.. manyak sgt cuti semeter ni.. bila la silibus i nak abis nih... bila la mak blh sopink raya sakan ni... uwaaa... ptg ni mesorat pulak... time2 ni la nak wat miting.. ponteng kang.. ehh.. ponteng... ermm.. let see... ;)





SeAdaNya

Thursday, September 11, 2008


..When you saiD, i'm the oNe for yOu.....


kadang2.. incident2 yg jadik sekeliling kita ni mcm bermusim ek.. penah tak rasa camtuh.. contoh la.. mcm sekarang ni.. tgk berita .. cerita penyamun @ perompak tumpas.. mati kena tembak ngn polis.. pastuh esok pun akan ada kejadian yg lbh kurg tp kat tmpt lain.. dan berlarutan le dua tiga hari..

mcm kes budak hilang.. pastuh esok ada lg budak hilang.. lusa pun ader .. tulat pun ader.. pastuh kes maid kena pukul .. esok kat sini.. lusa kat situh.. so kengkadang dia jd cam BERMUSIM kan.. mm.. so skrg i tgh rasa satu musim.. tp bukan le yg smpi masuk paper.. mungkin tak berapa penting.. tp perkara ini kdg2 menghantui diri gue ni..

almaklum gue sedar diri.. gue bukan la isteri yg baik .. solehah.. mithali.. asben cakap ape.. semua ye.. TOO'At kata org.. kadang tu bangkang jugak.. ye lah.. ader la psg surut kan.. normal la kan sedangkan lidah lg tergeget kan.. tp tader la smpi nak cekik2 ke.. dah la.. pasal mengurus rumah tangga ni.. i bukan tip topp la.. manyak sgt kurang nyer.. mcm org kata la..tips2 utk kebahagian rumahtangga.. jgn bg suami hidu bau2 yg tak menyenangkan.. jgn bg tgk kita comot2 kan.. tp tulah.. as i mentioned in my previous entri la kan.. time management ni mmg failed.. mana yg sempat je kan.. so mmg selalu gak terbabas.. yg comot2... heheh.. ye lah.. biasanya kita selalu pk psl anak2 kita siapkan dia org dulu.. masak2 dulu.. bg mkn.. br la pk .. kita nak mandi ke apa ke kan.. so now i understand why.. kdg2 kita tgk.. bila asik dgn rumahtangga diri tak terurus.. sbb.. ibu2 ni.. dia letak priority utk org yg dia sayang tu dulu.. so pd ibu2.. mereka(anak2 & suami) ini mesti tersusun dan teratur.. tp diri dia.. mana yg sempat je kan.. tp gue harap gue blm belum smpi tahap kronik le.. harap2 masih maintain .. wpun ader terbabas2 tu kan.. so kat sini.. element "UNDERSTANDING" play the role la kan..

eh bukan nak cerita psl tips rumah tangga.... ok move to the right track.. kita citer musim tadik kan..

so ni bukan musim le.. tp mcm ter bertembung dgn tanggapan.. penulisan.. dan cerita yg yg berkisar tentang.. suami ada cinta hati lbh dr satu le..

mula2 arituh mcm ter buat tanggapan psl ada member wpun dia tak cerita.. tp tulah perasaan ini mcm nak juga kata yg.. something happen between them.. tp tataula kalau i salah org.. sbb dia tak cakap.. tp tulah.. naluri mak cik kepoh ni sukar di bendung so.. gue pun buat la conclusion sorang2.. ye la.. i dah lama tader rangkaian internet mami jarum ni.. tp gerak hati tu.. mmg tak blh nak elak .. sorrri ma dear fren kalau sy ni dianggap sibuk2 nak jaga tepi kain.. n kalau di refer kat si lelaki yg i "serkap jarang "tu, macam tak percaya... n akan kata "takkan lah..".. so smpi sekrg sy tak dpt nak sahihkan perkara ini.. n kalau tatau pun tak pe..

then bersembang ngn sorang ofismet.. masa nak solat zuhur.. cerita psl sambung phd oversea... then gue mention psl my husband kata tak mo ikut.. biar dia jaga anak kat mesia.. n.. sy mmg tak kan lakukan itu.. mereka adalah segalanya bg saya.. tiada galang gantinya... n member tu cerita psl seseorg yg tggl anak2 di kg.. n suami di mesia.. n now.. her husband mcm dah ada bunga2 cinta dgn member sekerja... yelah.. dh tgk hari2 kan.. isteri pun tader nak lepaskan geram.. so.. no wonder..!!

then hari ni sy baca tips poligami tips poligami ini pulak di blog Prof kamil ni.. 2 blog yg macam breakfast la utk diri i.. blog kak are-t.. wah sure bangga tuh.. n blog Prof kamil... tp bulan poser wpun tak leh breakfast.. tp still baca gak aa..

dan ia buat sy termenung.. dan terpfikir.. mesti isterinya si pengamal poligami sedey bila dia tahu.. ttg perkara ini.. rujuk entri prof Kamil td ye.. org lain tahu dia tak tahu.. maksudnya dia bukan lagi org yg betul2 diletak sbg org pertama dlm urusan sang suami.. sudah ada sahabat baik lain.. selain isteri utk cerita tentang rasia itu.. bukan kah itu sudah men "double" kesedey han itu.. ee.. apa daa aku cakap ni..

bukan sy nk salah kan isteri kedua.. atau perempuan yg menjadi cinta kedua utk sang suami .. tdak .. i am not blaming them.. ye lah jln kita ni berbeza2 kan.. kita tak tahu apa yg terjadi pd mereka.. jenis dugaan apa yg mereka pikul.. tp perkara2 yg menghantui sy ini.. buat sy ungkapkan perkara ini pada cik abang...

".. kalau abang ada niat mcm tuh.. jgn rasia-rasia ye.. bgtau je adik.. sedeih bila org lain tahu dulu dr adik.."

ye saya cemburu.. sgt cemburu... tamak plak tuh.. dlm apa hal pun sy ttp mahu jd org yg pertama di sisi si dia.. wah wah.. sedihnya menulis ini..

d Bulan Yg penuh barakah ini .. saya Mohon Di eratkan Kasih sayang antara kami berdua.. dan Kekal Bahagia.. hingga di Negeri sana...

wah wah.. sedeihnya... tak psl2 plak menangis ni.. k lah stop smpi sini je.. dah jd cam drama swasta lak.. wakaka.. apa kes da...





SeAdaNya

Wednesday, September 10, 2008

ExHaustioN.. series..


Skrg ni rasa cam nak tido aje ha.. letih betul rasa bdn ni.. smlm kelas smpi kul 9.40 mlm.. buat test.. kul 10.30 smpi umah titun..

nak titun.. tp tak bley notes utk klas kul 4.00 tak siap lg.. tak kesampaian hajat nak balik awal arinih.. br teringat ader kelas arinih..

da la malam ni ader kelas lagik.. erk..

waaa.. dah la mulut sakit ni..nk ckp pun susah.. nak mkan lg susah.. sian student.. mangsa semburan air liur yg tak terkawal je.. ujian sungguh.. bayangkan tgh lapar sgt nak berbuka mcm2.. tp speed makan terpaksa di kontrol kerana keadaan mulut yg sakit.. agaknya sbb mulut ni asik marah org je masa drive keta.. i mmg pantang kalau atas jalan org bw kereta pelik2 ni.. mentang2 kereta dia besar kereta i kecik aje... ikut suka dia je nak cilok2.. eh.. membebel lg.. sib baik pakai tgn.. taip aje.. sbb tula mulut ni sakit..agaknyer la..

aduyai.. layan aje la sakit mulut ni.. tader la asik membebel je kan... heheh.. k lah.. back to work.. oo ader kerja ye... k.. daaa..






SeAdaNya
Taggaa... Tagiiee.. Tagguuue..



alemak.. kena tag oo ini ali wooo.. ni iteng la nyer kerja. ni.. sib baik senang.. tak yah jawab2 soklan.. kalau jawab2 soklan tuh.. maleh gak mak cik.. heheh






Bagaimana caranya:

1. Copy gambar di atas lalu posting di blog anda
2. Teruskan tags ini minimum ke 5 blogger muslim yang anda kenal.
3. Jangan lupa tinggalkan komen pada blog mereka
4. Tulis alamat blog anda (di bawah gambar) setelah alamat blog
pemberi tag

PEMBERI TAG:
1. along arman
2. lianadeq
3. a.t.i.e
4. ann
5. yati
6. http://viruspadu.blogspot.com/
7. lilred799.blogspot.com
8. rillys.wordpress.com
9. http://attiey.blogspot.com
10.http://ladymistz.blogspot.com
11.http://nazliana.blogspot.com/
12.http://yuandme.blogspot.com/

Next!!
Anda telah di tag...
1)Anis Faujan
2)Een
3)Cik Diyana
4)Cik Sara Fazira
5)KaK Are-T..






SeAdaNya

Tuesday, September 09, 2008

wat to tell today..


heheh.. jarang dapat updet ari selasa2 ni.. biasanyer.. byk benda kena buat.. due to kelas yg agak pack dua ari nih.. selasa n rabu.. tp mungkin sbb poser.. tak kuar bekfast n tak kuar lunch.. so leh siap prepare awal kit... hurmmm.. now i know.. kat mana amik masa yg agak lama... nak buat camner.. kafe kat U*TM P* ni nun kat ujung dunia.. kalau aku staff hotel tak pe lah.. agak2 lapa suh aje student masak.. adakah itu mcm.. ni terpaksa la menapak jauh nak ke cafe.. baik menapak ke parking.... !! mkn kat luar le gamak nyer.. tu yg amik masa lama tuh..

tu belum amik kira menyinggah kat memana.. pastuh.. sessi gosip dan sembang.. haha.. kat situ lah amik masa.. so pas bulan poser ni camner..? bawak bekal g opis..? !! ok ke solution tuh.. heheh.. sempat ke nak masak ek..? .. ada berani..? cuma kengkadang.. mmg kena kuar lunch jugak.. duk lam bilik ni beku.. dgn otak2 sekali beku..

k.. dah azan... nnti wa sambung lg .. daaaaa

SeAdaNya

Monday, September 08, 2008

wat eppen to me... !!



tak tahulah.. apa lah nak jadi. mcm tak cukup masa jer.. nak berapa lagi yer.. 24 tak cukup... 30, 42 jam..?.. let me explain.. biasa i buat apa hari2...

pagi mangun kul 4-45 pg.. kalau tader lauk kena mangun awal masak2 cincai... kalau ader.. kul 5 baru mangun..

makan2... dekat kul 6.. start wat bubur afiqah... steril botol2 susu dak2 kenit... n breast pump.. n masuk2kan dlm bakul n bekas... n siapkan bag nursery..

dah kul 6.40...

mandi2.... semayang2.. bersiap2... kul 7.15.. tp biasanya terlewat skit.. bila berperang ngn sikenit dorang tuh..

8.00-8.15 pagi... sampai opis.. kalau ader kelas kul lapan.. 7.45 dah smpi..

ting tong ting tong.. dah kul 4.30... solat asar.. siap2 amik bebudak.. kena gerak blk dlm kul 5.00-5.10 minit.. lewat kalu... jalan jammed.. @ slow moving @.. ape2 la.. pasar ramadhan.. org melintas.. ganggu llu lintas..

balik.. duk kejap amik napas smbil ngk sutera maya yg tntahhapantah... pastuh siap2 masak .. kalau cik abang tak beli lauk.. atau teringin nak masak.. biasanya nasik mmg kena masak.. n plus roti sadin ka.. apa ka.. pastuh berbuka.. pastuh semayang maghrib.. pastuh mcm tak larat.. pastuh macam ngantuk... pastuh cam tertdo.. pastuh cam.. dah mangun pagik balik .. heheheh

dah bila masa nyer nak lipat kain.. basuh baju... kemas umah.. uwaa... pesal apa i still can't manage my time very well.. even dah 3 taun kawen... teruk betul la saya ni...

i need to change... alahai camner ni.. serabut lee!!...





SeAdaNya

Wednesday, September 03, 2008

RamaDhan KariMMM....!!


Allahu Akbar... Salam ramadhan semuanya..
Cuti yg agak pjg due to merdeka n cuti first ramadhan utk cik abang, kita org spent kat umah aje.. sebb nyer kerna kerja ari sabtu b4 medeka.. plus.. mama kata muaz kena campak.. ada kat kg.. takut berjangkit ngn Afiqah sbb dia blm kena.. so pk pk.. mungkin utk perancangan yg terbaik.. kita org spent ajer merdeka celebration kat jusco.. heheh.. no more care4 ha.. heheh.. jusco have big apple donuts!!.. marvellous.. sanggup beratur setengah jam nak beli 6 ketul donut tuh... sakan kan.. cik ya pun dtg memeriahkan rumah.. so ader org tulung lipat kain minggu nih heheh...

alamak dah azan asar... oklah.. benti dulu.. kena balik awal.. lambat kang jam.. sana sini ada pasar ramadhan.. sampai2 dah buka tak pun buka dlm kereta.. tak mo.. tak siok... k lah.. len kali cerita lagik.. salam ramadhan.. maaf atas salah silap.. agar ibadah kita dterima dan dberkati..

Amin Ya Allah.. amin ya Rahman.. Amin Ya Rahim.....



SeAdaNya