SeDetIk LebIh

Monday, June 30, 2008

ahlAn Wa sahlan..


Selamat mendaftar adik-adik pelajar.. ewwah.. adik-adik kunun ye.. i mude lagi tauu..!! Sori la utk en mail n kak ju.. anak dorang daftar.. tp tak dpt nak jumpa @ ajak dtg umah.. my weekends penuh adegan main perang2 ngn anak2.. alif abah dia tader dia tader member mula la dia nak jeles ngn adik dia..

ok lah.. manyak kerja.. wpun tader mood.. nxet week dah abis cuti semester.. pelajar2 ku register.. kelas dah nak stat.. nota pun kelam kabut lagi.. rasa macam nak cuti je... BukIt Merah .. Jomm!! jeles tau dgr citer ader org ramai2 g pangkor tauu... sangat jeles.. !!



SeAdaNya

Friday, June 27, 2008

Al-Qissoh!!


wa.. mandumnyer arinih.. suami gue berkursus utk 3 hari ini.. bukan tak biasa.. tp biasa dia pegi time week days.. ni week end plak nak berkursus.. apa ke hey nyer yopp!!.. cuti2 ni tinggal i ngn anak2.. mana i tak emosi.. teruk tul kan..

kak tini ngn mira ok je duk jejauh ngn suami dia.. gue ni.. br 2-3 hari dah heboh sekampung n nak emosi bagai... series tak biasa.. hak hak.. bior la.. apa org nak kata.. i nak emosi jugekk!!

dah la pg td nak hanguskan gula nak buat puding .. tp jd gula hangit.. terlebih hangus.. lagi la gue emosi..

start counting every second.. till i get my husband back..:D.. jgn muntah everibedih.. hek hek..



SeAdaNya

Monday, June 23, 2008

FRuStratioN


Pemimpin yang aDil.. itu la spesies yg dah pupus skrg ni.. baik d prgkat ptadbiran tertinggi negara,,, maupun kat opis akuh ni.. aduii.. giler berlagak le mamat tuh.. bukan setakat tak adil.. tp penipu besar plak.. blh?.. aku br je dpt kesan pembohongan dia pg ni.. .. arinih rasa cam nak makan org je..nak makan org yg suka memangkuk-mangkuk kan akuh.. Aku bukan mangkuk le.. mulut longkang tul le.. frust.. betul betul frust.. !!


SeAdaNya

Friday, June 20, 2008

Alahai..


SAlam Jumaat..

Anak selsema.. batuk2.. ati risau.. badan di opis.. hati n kepala melayang2.. teringat anak2... ok ke.. tak ok ke..?.. telipun emak..

"Apo Cito"..

" ontah lah.. ayah kau skrg ni tak paham lak omak dohh"

"apo pulak.. ontah ni jam dio bangun pagi dah masuk subuh pun dio tak semayang.. tdo balik kul sepluh baru bangkit semayang zuhur.."..

"apo camtulak.. mak tak tanyo ko..."

"tanyo.. pesal apo tak semayang terus.."

" aku sejuk.." -- Ayah..

biasanyer.. kul 5 ppg dia dah mangun mandi2 nak tunggu subuh... ayah dah tua.. umur dah lbh 80... agaknya.. sbb tuh dia nyer perangai dah mcm budak2 balik...

tgh berkira.. bila la nak balik kg ni....

" bilo mak kono pekso doktor..?"

"11 bulan 7 , sekali ngn ayah "

" ari jumaat tuh.."

" iyo ko.."

" a'a .. tgk la.. kalu bulih adik blk antar..tgk dulu la.. camno.."

" tak payah doh.. minyak dah naik ni.. tak yah la balik selalu2.. ponek.. kau sihat yo sudah..".


bila mak ckp camtuh..lg la rasa macam-macam...








SeAdaNya

Thursday, June 19, 2008

ReJeKi


hujaaaN!!!!!!... Ye ye!!..

bersyukur nyer.. tak sangka.. slps 2 malam yg panas.. smlm kat umah ujan juge.. tp i tak rasa.. masa balik dr opis otw amik anak.. mmg gelap mcm nak ujan .. tp tak ujan.. balik tgk2 ..dpn umah basah.. ader lopak2 air.. suker i padang depan umah tu basah n lecak.. ader harapan cik abang tak g main bola.. blh la dinner awai sikit arinih.. heheh

sudahnya... mmg dia tak g main.. hehe.. so i start masak awal.. 6.30.. masa ezora stat.. n abis masak.. masa ezora abis.. satu jam je i masak.. hahah kagum kan..?.. i taderla masak best... tenggek nasik, masak sup ayam, celur brocoli.. telur goreng masak kicap.. Siapp!! lps maghrib leh makan..

boleh je nak beli.. tp skrg anak bujang i dah pandai nak makan senirik.. dia suka sgt supp,.. tp kalau beli d kedai ni.. tataula berapa byk perasa di taruknya.. mmg le sedap.. tp kesian budak2 kecik dah makan menda2 yg tak sihat.. tu yg masak jugek.. sedap tak sedap dia telan ajer.. janji supp..

So skrg ni.. ujan tgh mencurah2.. Rezki rezki... Ujan kan petanda rezki dr Tuhan.. lps ujan udara jd segar.. ingat dulu d*R ajlin penah tanya.. masa bila cuaca paling best.. so i jawab la .. lps ujan.. tak sangka la jawapan i betul.. kan i da bgtau.. i ni prof in the making.. bijak nyer lain macam hek hek..

skrg ni tgh terflashback masa dulu2.. time 2 ujan camnih.. g duduk kat serambi rumah... kt kg le.. umah skrg ni tader serambi.. sambil tgk ujan mencurah2 dr atap zink.. smbil kira2 isipadu air yg tgh nak naik (prof in the making kan.. semenyer tindakan nya berpaksikan ilmu dan kebijaksanaan..hek hek..).... ngk org lalu... kengkadang kalau ader org jalan kaki .. mak jerit.. "Hujjann.. !! singgah la dulu "... org kampung ni ramah nyer lain macam.. semua nyer sedara..

kalau balik sekolah time ujan lebat ni.. mak selalu pesan suh singgah umah sesapa dulu... umak mak cik jarah kantin la.. kedai tok taha la.. umah cik ani tokah la.. kedai cik badariah la.. tp tadernyer.. rela aje kita org redah balik smpi umah.. malu aa nak singgah2 umah org.. balik umah kan senang.. tp tulah mak selalu marah redah2 ujan ni.. dia risau sebenarnya.. iyerla ujan lebat.. kengkadang kereta tak nampak kita org tetepi jalan tuh.. tu yg dia suh kita org singgah dulu kat umah sesapa.. ye la sekampung tu sedara...

tp kalau balik jugak.. mak bising.. bising2 pun.. dapat gak makan nasik n secawan milo panas... OkLah Tuhh!!...

smlm..ada isu panas masa buletin utama.. ader plak satu p*rti komponen B*N dah buat press conf kata dah loss confident ngan pimpinan pak lah.. pastuh cik abang mula bukak bbrp isu yg gue mcm blurr.. then dia tanya

" adik tak baca paper ker, lemah la isu semasa dik ni.. tu pun tatau.."..

" tader mase aa.."

"baca online lerr."..

" tader mase.. hari2 adik baca apa yg adik kena ajar je.. tu pun tak cukup mase..(sib baik ade masa updet blog heheh..)"

"ala kesiannyer.. tak per la.. nnti abg tlg ceritakan apa yg abang baca kat adik ek.. (sambil gelak berlagak).. "

"ok"..

Profesor tak baca paper bang.. dia baca jurnal jek.. !.. hek hek.. ya ka..

apo bondo la den melalut nih.. k chow cin cau.. len kali cerita lagik...!!




SeAdaNya

Wednesday, June 18, 2008

moTiVasi


hari ini di motivasikan hehe.. sy sememangnyer sejak dua menjak ni mmg bermotivasi abis.. sy mahu manfaatkn setiap ketika yg d pinjamkan pd saya.. sementara masih berpeluang .. penat juga.. tamak pun ade.. semua nak buat senirik ye. tp tak pe.. sementara berpeluang .. sy sentiasa mahu jd yg terbaik wpun kadang2 logik akal nye tak mampu.. tp satu aje yg memungkinkan semua.. sy ade semangat.. semangat sy besar.. jangan bilang tidak jika kita belum mencuba... ewwah.. kalau la Prof Kamil tau ada Prof in the making sbnrnya dlam dia duk bg talk td hek hek.. sapa lagik.. i la tu..

kesimpulan dr apa yg sy dpt dr Prof Muhammad Kamil td ialah.. " Bersihkan hati.. Bersangka Baik.. Berani.. Kembali dan mohon pertolongan dari Dia yang Maha Kaya..".. Biasa je ye..? tak ini luar biasa.. sbb manusia.. kalau tdak diingat kan dia lupa.. Terima kasih Prof Muhammad Kamil utk hari ini..

Segala Amal Yang baik, Walau sepatah kata Tuhan akan memberi balasan berlipat ganda, Wallahua'lam


SeAdaNya

Monday, June 16, 2008

kEcUkUPaN


salam senin everibodih.. ewwah.. macam ler ramai sgt yg membace ye.. hek hek..

hari ni i dtg lewat ke opis.. tu pun pinggan tak sempat basuh kat umah.. harap2 cik abang blk awal kang dia tulung basuh heheh.. leh ek bang.. nnti adik tulung jg anak plak masa abg main bola... hah.. sakan.. org lelaki dgn bola mmg tak blh d pisahkan.. tak pe lah.. sib baik dpt isteri solehah macam i.. i ikutkan aje.. agak2 boring makan bola tdo bola.. skrin tv tu asik duk tayang citer realiti yg menghijau aje.. harus i masuk bilik tdo aje.. ambil kesempatan.. 2 perkara yg mmg tak blh nak paham camner nak baca n camner nak blaja..

1. Baca not lagu.. yg toge2 kepala itam .. klef trebel la.. arg.. tak paham..

2. blaja skill main bola dr tgk bola kt Tv.. mmg tak paham.. tendang aje.. kat mana plak susahnyer ye.. yg nak kena tgk manyak2 game tu pasai apa..?


tp tak pe lah dah minat.. layan kan aje.. bukan jauh pun.. depan umah je pun... bunyik nyer mcm pegi jauh bebenor ye.. hek hek..

mm.. rasa cam tak cukup jam aje.. ting tong ting tong.. ni dah pukul 3.. rasa cam br je nak start study tuk ajar subjek2 baru .. ni br satu ni.. chapter 1 pun tak siap lg note nya.. ni kan plak 3.. dah la mls nak cerita pasl kesesakan napas ku yg ituh..

hari ni nak citer pasal anak je.. buah hati den yg dua org ituh... alif dah besar dah.. dah pandai kata tak mo.. dah pandai pakai kasut, betulkan kalau terbalik.... pandai kejut abah bgn tdo.. pandai perintah2... Afiqah plak 3 june arituh dia dah pandai meniarap.. hehe.. nak masuk 6 bulan br pandai meniarap si tembam tuh.. senyum manjang.. .

skrg ni cabaran dia ialah.. rasa cam blurr plak.. tatau mcm mana the best way utk didik2 anak2.. org kata ..'naturally kita pandai sendiri.. tp tulah.. yg sy perasan sy mcm garang plak ngn alif.. naturally.. 'saya jd seorg ibu yg garang..'mlm td aje.. asik kena lepuk aje.. dia dah semakin macam2 skrg.. lps marah menyesal .. layan dia .. dia naik tocang plak..mm.. pastuh dia makin jeles plak ngn adik dia..

aduhai ...

kengkadang rasa cam.. asik pk nak didik n ajar anak org.. last2 anak sendiri terabai.. asik pk camner nak ngajar bila semester bukak.. anak sendiri.. bila dah penat mula nak naik2 suara.. lepuk jentik2...
kesian sebenarnya.. tapi rasa nyer sy ni kurg skill.. kurang kelembutan le nak mendidik ni.. aduhai lagi

.. camner ye..

so arinih g kedai magazine.. lama dah tak beli2 majalah ni.. beli Pa & ma .. kena baca sumting utk tahu sumting.. mm tp tulah.. lain plak yg d baca.. bc kisah ibu2 yg di uji lebih berat .. kolum KISAH MAMA utk edisi Julai tahun ini.. mmg sayu.. argh.. ni yg malas nak beli majalah ni.. tumpah airmata lps baca ini dan kisah adik Arel.. ni pun macam nak tertumpah lagi air mata.. kalau u all nak tau ceritanya.. g blei senirik la ek.. promote ni.. kalau editor pa & ma tau ni.. harus dia kasik langganan majalah percuma kat i..

tp tulah.. utk rasa bersyukur dan redha dgn rezki ni .. kita kena tgk org yg kurang bernasib baik dr kita.. br kita rasa bersyukur dan lebih redha..

kalau asik tak berpuas hati dgn rezki yg ada.. tdak puas hati dgn rezki org.. itu yg buat hati tak tenang.. dan asik komplen n mengungkit bagai...

apa lg yg saya mahu.. anak2 sihat dan comel.. suami yg bertanggungjawab.. ibu n ayah yg masih dan sihat utk sama2 menanti kepulangan sy di hari raya.. apa lagi yg kau ndak!!? harta .. byk tu tdak .. tp ader la sikit2.. duit .. cukupla makan pakai.. cukup lah..

dan moga aku redha dan bersyukur dengan Kecukupan ini.. Alhamdu lillah...

Emosi sungguh ari ini...









SeAdaNya

Thursday, June 12, 2008

BerSabarlah..



mm.. ngantuk le plak petang2 ni.. skrg ni tgh bersungguh2 buat nota utk subjek2 baru i.. yu allzz nak tau.. 3 subjek baru i this sem.. dgn lima subjek semuanyer.. hahah terrer tak?.. mmg i terrer.. kejam giler org yg berpangkat bos kecil ituh.. gila kuasa kroni tak hingat.. lantak le.. blog i .. suke i le nak tulis apa.. hang tak blh nak marah okay!!.. lg pun mmg btul ko gile kroni kejam terlampau.. hahahah ..


puas hati...

tapi tak pe.. dah nama nyer org bwhan.. tader pangkat ape2.. ikut ajer le.. asik nak komplen ye ..!! kengkadang kita kena bersyukur jugak.. mungkin ini satu cara aku nak memantapkan diri.. ko jgn jeles plak kalau satu ari nnti aku giler terrer segala macam subjek dr ko.. walaupun skrg ni mmg aku lg terrer dr ko pun.. setakat nak subjek senang2 setiap semester.. ape ade hal..

bila rasa marah.. rasa geram.. kengkadang meletupszz jugak.. tp.. kdg2 pk pk balik.. aku kena bersyukur.. kalau nak marah2.. gue flashback masa time wa.. PTFT dulu.. lg rasa mcm melukut.. memandang pun org tak sudi.. so tak pe lah.. prinsip saya mudah.. 'biar org buat kita.. jgn kita buat org.. yakin Tuhan dia dan Tuhan saya sama..lambat laun dibalas juga.. ".. buat baik di balas baik ..

balik dari majlis sambutan PSSCM minggu lps.. ada satu yg terngiang2 kat telinga ni... pesan dari Ustaz.. "Bersabarlah.. bila bersabar Allah berserta.." mudah kan konsepnye.. Alhamdulillah.. kalut2.. pegi jumaat petang ..smpi tgh malam... 2 ari dsana.. ahad ptg kena balik semula ke penang.. kes tak blh cuti.. ada odit.. suami demam bagai.. penat punya pasal.. bekal pesanan sejukkan hati dr ustaz buat saya rasa semua itu berbaloi..

jadi tak ape lah.. sabar.. tp bukan sabar kosong.. sabar ade strategi.. !! hahaha.. ada brani ka? !! orait chow cin cau... muahahahaah gelak jahat sikit...







SeAdaNya

Tuesday, June 10, 2008

nEver EnDing Story


Alhamdu lillah.. baru boleh menarik nafas lega.. slps smlm yang audit.. yg miting penutupnya di luar waktu opis .. nyaris2 gue nak balik udah.. sib baik kejap je.. Dr Don nyer pasal tak pe.. heheh i tak marah that kind of boss .. kalu boss lagik satuh tuh.. marah jugek rasenyer...

so d samping mengaplikasikan 5 s di pejabat ni.. rasa nyer rumah gue juga perlu sentuhan 5s yg terlampau.. bilo la gamaknyer nak guna CTR yg ade tuh utk duduk dendiam kat umah n kemas je..
akan ku sisih segala mak nenek yg mmg susah utk di sisih.. ( susah le.. i ni sentimental.. sampah sarap pun susah nak buang woo.. kalau kertas yg alif conteng pun sayang nak buang.. kengkonon .. seni anak2 la gituh)..

tu la.. kena pejam mata then campak je... tp kang cik abang tu pulak bising.. dia kata gue suke buang2 barang.. atau pun kemas pastuh tatau letak mana.. mmg pun.. sejak tua2 nih.. ingatan tu kureng skit..

eh.. i bukan nak cite pasal kemas umah maa.. i nak citer psl pengalaman i yg rase nyer baik utk dkongsi kan le.. utk para ibu2.. n bakal2 ibu.. atau kepada suami2.. atau bakal2 suami.. yg perlu beri support pada u punya isteri.. ini pengalaman saya.. mungkin pada anda tindakan saya silap atau tidak tepat atau tdak sesuai dgn situasi anda.. apae2 pun terpulang sy hanya ingin berkongsi untuk membantu dlm sesiapa yg dilema membuat keputusan...

hahahaha.. macam le series sgt ye topik nyer... suspen2...

kisah nye begini.. saya skrg sedang BF my little princess exclusively.. alhamdulillah.. smpi umur dia dah masuk 5 months++ ni sy masih mmpu bekalkan dia susu yg cukup.. walaupun sy bekerja.. dan waktu kerja sy.. dari 8 pagi hingga 5 ptg.. dan kadang2 ade kelas mlm kul 9 smpi 10.. (sy angkut bby skali sbb itu kelas ko-k )..

caranya.. sy simpan stok susu beku dlm bekas dadih dan labelkan mengikut tarikh susu diperah.. kalau di simpan dalm freezer susu blh tahan 3 bulan.. so bby saya tak bermasalah untuk ditinggalkan bersama pengasuh di nurseri sbb dia boleh menerima Breast milk dgn menggunakan botol .. tak semestinya mesi direct dari saya wpun dia lbh prefer kalau dpt bertempek je.. smpai la tertdo.. dgn ibu2 dia skali tido..( cik abang selalu kompplen..amik kesempatan katanyer )..

sy mungkin agak bertuah le.. sbb kat ofis sy ada bilik sendiri yg memungkinkan saya untuk perah2 bila2 masa saja yg saya nak tanpa rasa segan dan silu.. wpun org selalu tegur sy bawak bekas makanan yg besar.. padahal itu adelah box yg sy guna utk simpan susu2 saya .. yg sy perah pd hari tst.. tak kisah le.. small matter.. stakat nak hangkut kotak tu kehulu kehilir.. dgn parking yag jauh.. itu tader masalah.. anak punya pasal.. sy sanggup..

tapi tulah.. perjalanan nyer tdak selalunya cerah.. tetiba sy perlu attend induksi utk 2 minggu lamanya... waaa... dugaan tu.. sy caall penganjur dan tanya prosedur kalau sy nak bw bby sy sekali.. dan seorg pengasuh,.. sib baik mak masa tuh dan standby nak ikut tlg jaga.. mereka beritahu saya.. saya boleh bw bby.. dgn syarat sy kena bayar penginapan utk seorang lg pengasuh.. dgn kadar harga RM 60 sehari.. kali dgn 15.. uwaaa... RM 900.. mak ai.. sy terbayang peti ais je yg mampu dibeli dgn duit 900 tuh!!.. sy buat surat permohonan utk mohon pengurangan bayaran.. tp En Huzaifah kata .. itu bukn bwh kuasa dia.. cuma dia benarkan sy bawa anak dan mak .. dgn kadar bayaran yg telah dtetapkan.. setelah bincang2.. sy setuju.. tak smpi hati nak tinggal kan si kenit tuh.. tak pe lah.. duit boelh carik.. kalau tinggal kan pun.. lps ni kena beli susu tin pun calculate2.. harga smpi jugak rm 900.. kena plak paakai susu soya cam alif.. 3 bulan je tahan 900 hinggit tuh.. so tak pe.. PASRAH..gue hangkut aje ke kursus.. niat nyer.. mmg nak bagik anak gue yg terbaik.. sy tader pilihan...

so .. ari first tuh .. letih kan.. drive dlm 3 jam.. plus nak hangkut brg.. dgn jadwal yg pack.. then kena perah susu plak sblm start setiap session.. mmg penat.. plus susu pun tak brp byk.. so cara nye.. suruh fiqah hisap sebelah.. sblh lg pump.. bru byk kuar susu... br lega nak tinggal dia ngn uwan dia.. tp pas 2-3 hari.. dah stabil.. susu pun dah byk semula.. smpi terelbih2.. plak.. smpi ada hari tu buang je.. sbb tader peti nak simpan..

then bila dah nak abis kursus.. g bayar kat pengurus asrama spjg kursus tuh.. cam tak caya permohonan sy d luluskan.. drpd kena byr 900 hinggit.. dorang kasik dicount ke 450 hinggit je.. argh.. macam nak nagis.. tak sngka.. dorang kesian kat akak niha.. uwargh.. lega bebenor.. rasanyer.. 50% tuh.. terima kasih la kat pengurus pusat latihan dan jawaatankuasa yg meluluskan permohonann saya,.. Tuhan sahaja yg dpt membalas budi kalian..

moralnye disini.. utk ibu2 dluar sana.. nak menyusukan anak ni mmg le byk dugaan nyer.. semangat kena kuat sbnrnya.. sy betul2 nak susukan anak sy yg kedua ni sbnrnya sbb sy dah belajar dr pengalaman yg lalu.. anak sy yg sulung sy masih tak berapa pandai masa tuh.. so sy campur susu ibu dan susu formula.. bukan tak bagus.. cuma dari segi kesihatan ni.. Alif agak mudah dapat penyakit.. sebulan sekali mesti g klinik.. selsema la batuk le.. ulcer la.. viral la.. Adik Afiqah plak.. bukan tak berpenyakit langsung.. tp setakat ni Alhamdu lillah.. selsema2 sikit aje.. dan anitbodi agak kuat berbanding alif.. sy rasa,, .. alif dan Afiqah..perbezaan nya ada susu la.. alif saya campur, Afiqah.. eclusively breast feeding.. sbb tuh sy kuatkan semangat .. letih mmg la letih.. nak perah.. nak steam botol.. nak siapkan pagik2.. hangkut pegi opis.. dsbg nya.. tp tulah.. ANAK PUNYA PASAL..

anak ni pun pandai.. kalau kita cakap dgn dia.. dia paham.. masa last day kursus sy ade exam.. biasanya 2 jam sy tinggalkan sebotol susu.. 4 oz +. tp stress sgt susu jd tak byk.. ade 4 oz je.. padahal sy nak tinggalkan Afiqah dgn uwannya lbh kurg 4 jam (pegi awal nak amik aura exam .. nk study last minit kunun).. risau jugak masa tuh.. pastuh ckp kat emak. kalau dia nangis pandai2 le.. kalau dah tak mau langsung.. mak suap la air masak ngn sudu..

mak pun pesan kat fiqah..

" jgn nangis2 ye.. susu ade sikit je.. ibu nak pekso.."

sekali lagik.. Kuasa Tuhan kan.. Afiqah.. ok je.. cukup aje susu byk tu..

so kita kena set dlm fikiran.. yg susu kita cukup utk keperluan anak kita.. InsyaAllah.. kita akan dpt bagi yg terbaik utk anak2 kita...

utk anak2 ibu... (bila dorang dah besar n baca ini blog)...

jadik anak yg baik sentiasa doakan ibu dan abah... utk abang alif.. ibu mintak maaf sbb tak bg abg alif susu ibu smpi abg alif umur dua tawun.. ibu tak pandai lg masa tuh..tp dr pengalaman menyusukan abgng alif la ibu dpt bagi adik Afiqah susu ibu secara eksklusif. tp ibu sayang abang alif sama mcm ibu sayang Adik Afiqah...


ok lah.. lenkalik i cerita lagik....


SeAdaNya

Thursday, June 05, 2008

BiZi


wah wah.. bizi giler .. tak sompek nak berlibur2.. n berblog2... sesunnguhnya akulah staf yang berjaya, berintegriti, dedikasi dan berakauntabiliti.. mueheheh.. ikut suka nak puji diri senirik.. jgn harap ada org nak puji ko le.. kalau dalam environment keraja yg hanya ada rasa nak menjatuhkan dan mengambil kesempatan atas kelemahan org itu ajer isi yg ade..

bulan 5 yg penuh dgn warna warni.. kenangan2 indah..(my wedding anniversary).. semenyer jd kelam kabut.. tak sempat nak flashback detik2 indah.. sbb arituh ade exam argh.. sib baik senang.. wakakaka senang goreng heheh..

alamak wa ade mesorat.. kang ptg sambung kalau ade masa.. kan wa dah kate.. Wa BiZZZZZi... aiyo..!! wa cau dulu aaa....

sesungguhnya..
SeAdaNya