SeDetIk LebIh

Tuesday, May 13, 2008



Happy Birthday My love..



Wah arini kalut bin kelam kabut le.. seme benda kena setel arinih. Mcm nak nangis.. makan pun tak lalu.. dah stat fasa2 kesian kat alif sbb dia kena tggl dua mggu.. ibu adik rafiqah n wan akan g kursus.. sian dia.. pasnih kelam kabut nak cr tu le ni le.. tp sbb arini spesel.. mesti log in jugak…


Happy birthday My dear hubby muahs… you know I luv you… k ek.. nnti I updet lg.. Muahssss!!



SeAdaNya

Monday, May 05, 2008






ChICKEN POX!!!!


2-3 minggu lps alif kena chicken pox. Kasyian kan.. tgk le.. toye je muka dia.. dia kena masa tu ari jumaat .. ibu tak perasan.. amik dia kat nurseri.. n malam tuh bw dia g kelas silat.. biasalah.. kat situh main2 lopak air.. tak larat ibu nak melarang.. nnti abis kelas.. ibu mandikan le.. n balik terus titun cuma prasan bdnnya panas skit.. n ada cam satu satu kudis kat kepala.. ibu siap korak lagi kudis tu... then.. pagi masa mangun tdo.. abah panggil dia suh tgk alif,. dia kata kepala alif naik manyak kudis... then bila ibu tgk.. ibu tau dah tu chicken pox.. tp abah insist nak bw g klinik sbb risau.. coz one of abah's fren anak dia main kotor jugak n then tumbuh kudis.. pastuh g klinik biasa n amik ubat.. tak baik2.. then dah lama.. Dr sahkan ada jangkitan kat buah pinggang ke hati.. tak ingat plak.. so.. abah kata baik kita check sementara masih awal.. so kita g jugak jumpa uncle Nagapp*n dia.. so sah le.. mmg chicken pox. Yupp.. dr kata masih d peringkat awal.. ada ubat la.. utk dberi .. plus alif ada eczema.. so dia munyer chicken pox blh jadi teruk dr kanak2 biasa le.. so.. ok la. lega sikit rasa..

balik je bg makan ubat.. start naik manyak kat blkng n montot dia.. penuh... kesian.. hari kedua tuh.. demam dia naik tinggi... ibu balut ngn napkin basah n ketak kain tuala yg drendam ngn air asam jawa utk turunkan suhu badan dia.. then bg ubat demam... so masa ni makan ubat mmg kena ikut time.. lamabt stgh jam je.. demam dia akan naik.. sib baik le cuti wiken..

lps dua ari demam ok.. cuma gatal2 je la.. nak tggu bintik2 tu kering n sembuh.. pastuh abah pulak demam.. ari senin tuh ibu kerja mcm biasa.. ye la time tu la nak siap kan markingf markah student.. so orang demam.. jg org demam.. baru kul sepluh abah tepun.. suh balik .. alif tak mo duk diam.. abah tak larat pulak.. so balik le ... menjaga dua hero itu di rumah.. sib baik hero besar blh jg diri senirik.. org demam ni tau la peel nya.. ni tak kena .. itu tak kena.. so ptg tuh.. ibu g opis.. n amik adik Afiqah.. n bw balik lab report.. konon2.. nak cuti esoknya.. n marking d rumah.. tp abah kata.. lps makn ubat dia rasa lega.. n dia nak stay jaga alif drumah.. end up so abah amik turn jaga alif smpi ibu siap kan kerja.. pastuh nnti ibu plak take turn jaga alif.. tq abah for being so understanding..

Alhamdulillah.. skrg alif dah ok.. tp ada lgik gak parut2 dia.. tak pelah.. kena kecik2 pun ok.. nnti kalau time sekolah.. lama pulak nak monteng nyer ye.. n alhamdulilah.. si kecik RafiQah tak kena .. Dr kata kalau ibu dah pernah kena CP.. bby akan ada protection smpi umurnya 6 bulan.

uwargh.. dah pukul sebelas... mk lah.. manyak kerja ni.. updet TP.. la.. surat le itulah.. oklah.. nnti i tulis lagik.. ni gambar si tembam sy .. muahs!!!









SeAdaNya