SeDetIk LebIh

Tuesday, April 29, 2008





JoM Bersama Eric


ni pogram feveret kami dorang.. wpun astro ulang episode yg sama dua tiga kali.. kami tgk jugek n still blh gelak dgr lawak eric ni. so selalu sgt ngk agak nyer.. makin tak sabar nak ada umah senirik.. nak hias2..

tu le .. adat beli umah agaknyer.. masa nak beli tuh.. kemain nyer dia janji.. bulan dua tahun depan siap la.. dah blh duduk.. ni dah bln 4 dah amoi oii... bila tanya.. bulan 7 pulak.. malas nak menaruh harapan.. tggu aje le umah tu siap,.. tp harap2 .. by the end of this year siap la ye.. n blh duduk..

skrg ni duduk umah sewa.. isk.. bukan tak bersyukur.. bersyukur la.. ada juga tempat berteduh.. kecik2 pun oklah.. cuma tulah.. bila nak beli apa je.. mesti kita org kensel.. sbb nak tggu umah baru siap.. masaklah nyer umah tak siap2.. heheh.

ni gambar kat ruang tamu merangkap ruang family plus ruang tmpt alif main. Alif pulak pesen dia.. kalau nak main.. dia mesti lambakkan bekas mainan dia (sila rujuk gambar: d sblh kanan sy).. dah kuar seme isi perut.. baru dia stat main.. so kalau la ada tetamu yg dtg mengejut.. jenuh lah kami kaver2 line.. n kelam kabut simpan dalam bekas semula.. tu blm masuk kisah2 terpijak mainan dia.. senduk la.. sudip dia la.. periuk la.. lego la.. n macam2 mak nenek lg. So rumah baru kami pilih yg separate ruang tamu n ruang keluarga.. so alif will have his own space.. nak main ke.. nak lari2 ke .. suka hati dia.. of course la dia kena kongsi ngn adik Fiqah kan.. n yet.. ngn adik2.. heheh.. budget anak ramai tuh..

So credit to Abang yg decide nak beli rumah.. wpun pd asalnya tak mo bli lagik.. sbb tak sure nak bermestautin dimana.. tp sbb logiknya.."beli umah tak rugi ..mcm beli kereta.., br register dah turun harga.." so i setuju la.. n now, rasa bersyukur sbb dah beli umah.. ye lah.. semua nyer utk anak2... bila dah jd ibu ni.. seme utk anak2.. kalau dulu.. ade kerja tetap pun oklah.. blh bayar duit kereta.. beli baju kasut bagai sudah.. tp bila ade anak ni.. lain.. semanagt kerja tinggi.. seme utk anak2.. tak mo anak2 susah masa depan.. tak smpi ati bila anak kata "nak"... tp tak dpt beri.. of course le kena tapis2.. takmo le dia jd macam anakku sazali kan.. mintak simpang le.. plus Alif skrg dah pandai sebut "nak".. bunyik plastik je.. dia terus kata "nak".. cair beb.. tgk muka anak ni kesian.. kalau plastik kosong pun.. i buat magik jugak supaya ade sumting yg dia blh makan dlm plastik tuh.. jd kengkadang utk real kan magik tuh kena la ade money.. mmg semua rezki dari Tuhan.. tp adat kita manusia.. kena usaha.. baru ade hasilnya..

eh.. camner dr cerita rumah blh pegi cerita duit plak ye.. mm.. ok rujuk gambar.. tgk atas peti Tv kita org.. heheh.. kalau la eric leong tgk.. mesti dia blh nangis.. dia selalu pesan.. atas TV jgn taruk barang2.. tapik tatau la.. kalau la atas tv tu clear .. lps time kerja je mesti penuh semula..

" bang.. nak tau tak eric kata kan .. atas tv kena clear .. tak blh ader barang"
" mmgla.. abang dah lama tau dah..".
" nnti nak btau eric.. suami saya .. lagi clear atas tv tu.. lagi suka la dia taruk barang "..
".. sbb tu lah abang kena guna tv plasma.. tak blh pakai tv biasa2 ni"..
"ek ele.. "..


Wpun umah sewa kami skrg ni kecik.. n skrg ni panas plak.. sbb cuaca n keadaan umah yg rendah silingnya.. kat sini la umah first kami pas kawen.. sampai le dah ada dua anak .. kat sini la.. kita org heppi.2.. gaduh2.. wpun kami akan ada rumah yg baru.. tp sejarah tdak boleh di ubah.. "kami bermula d sini.. Home sweet home..!!"


gambar tak clear .. sila lihat my FP utk siaran yg lbh jelas..!!


pesal line cam mengong2 nih.. susah plak nak upload..



SeAdaNya

Friday, April 25, 2008




My Day.. I am 29 .. Oklah Tuh!!!



I have told u yesterday.. Today is a special day rite? bcoz today is my birthday,, hik hik as usual la kan, my husband is the first person wish me happy birthday. .. Then my old friend izzu n kak assisam, senior sekolah dulu... and biasalah... my dear brother amat... every year dia mesti ucap... tak ramai kan? ha lah... org sumbung mana ade org nak wish. hek hek.. its oklah... better ciput than never.

Today.. I started my day with hanto my daughter for monthly check up.. now she is 4 months old with 6.4 kgs, semangat kan..!! suker i.. geram , montok2.. bulat2 peha n lengan.. abah kata macam buah durian.. hek hek. then send both of my lil prince n princes to nursery. After dat we had our bfast togeder2.. roti canai je.. on dway nak uruskan pasal income tax.. then kita org p LHD*N.

Ting tong ting tong.. da thari.. mira ajak makan plak kat K4.. K4 lagi ye.. mcm le tader tempat lain yg bulih di buat lawatan.. hehe.. K4 ni oklah utk org simple2 mcm i.. senang.. parking senang… makan senang.. wayang aje yg tak der.. lain lain.. OKLAH TUH.. (smbil buat sign tgn macam saida AF6)..

Masuk kerja.. semayang2.. kerja.. kerja..kerja.. n e-filing n so on.. n blogging.. ha! Dah azan asar.. kejap je kan masa berlalu.. esok da tak blh nak panggil bday girl dah hahaha..

Tatau nak tulis apa.. but d feel for today is.. bersyukur.. bersemangat.. dan bahagia…
Alhamdulillah…

utk org simple mcm i.. oklah tuhh!!


Ape-ape pun..

Ku panjatkan Kesyukuran Ke hadrat Allah atas segala kemudahan dalam hidup, kebahagian dalam berumahtangga dan atas segala nikmat,nikmat ujian, nikmat menjadi anak kepada emak dan ayah..nikmat menjadi isteri kepada seorang suami yg memahami dan menyayangi.. nikmat menjadi ibu kepada anak-anak yg sihat dan comel..

hanya Engkau yg menentukan yg baik2 utk ku.. kerana limpah kasih dan sayangMu.. Aku memohon ketetapan hati dalam mensyukuri segala nikmat yg Engkau berikan ya Allah…

Ku Mohon kekuatan, keselamatan, perlindungan dan limpah rahmat Mu agar diri ini akan terus mampu memikul amanah mu dimuka Bumi ini YaAllah..

Amin Ya Rabbal ‘Alamin.

SeAdaNya

Thursday, April 24, 2008

SEMPuRNa



Selagi nama nyer pekerja.. maka takkan abisnyer kerja ye.. lepas setel seme report.. berpinar mata menengok report2.. yg sejuk kan mata ada .. yg menyemak kan mata pun ade.. baru je abis miting hehe.. dpt lagi kerja baru.. arghh!! luckily I have partner.. I am not alone.. so taderle terjepit sgt .. pepun sementara menunggu abang dtg amik .. sempat aje menukar lagu kat blog ni ha.. tak mo sedey2.. dah berminggu blog ni suram.. bak kata kak tie..” tak payah la dgr la lagu tu.. org tu pun dah tader”.. so kita tukor mood la ye.. bukan susah nak tukar mood ni.. yg paling terrer bebudak AF.. lps sedey2 member tersingkir blh plak heppi2 jugit2.. .. yg susah nak tukar iyelah tabiat buruk kita manusia nih.. k lah.. wanna be happy coz.. tomorrow is spesel.. lusa also spesel.. everyday is spesel.. coz.. someone complete me.. nak ke K4 bawak dak2 kenit tu jenjalan.. see yaa..


SeAdaNya

Friday, April 04, 2008

CiNtA 3 SeGi..


Eh tdak.. minta djauhkan.. bukan sy yg melaluinya tika ini.. cuma hasil lawatan smbil belajar di alam cyber semalam.. sy bertemu ini kak are-T.. tergerak utk memberi pandangan.. tp sy batalkan niat.. cuma jauh d sudut hati.. sy tdak sekuat org itu yg mampu menerima kenyataan.. jgn bicara pasal keadilan membahagi2 kan kasih.. jgn bicara sy menolak hukum Tuhan.. nauzubillah.. bukan itu niat sy.. sy cuma membayangkan kedudukan sy dtempat org itu.. dan nyata sy tdak sekuat itu.. sy tdak mampu.. ye sy kuat cemburu.. sy amat cemburu..

kemdian sy menemukan ini di pula..perihal cinta tiga segi di blog kak P-Nut dan ini khai . .. kisah banduan yang dihukum mati kerana tuduhan membunuh ex-boyfriend tunangnyer.. kerana cemburu atau mungkin kerana hilang pertimbangan.. stlh sy google.. mmg byk vers cerita .. sy sendiri tdak tahu yg mana sahih.. ada yg kata dia TER bunuh.. tdak sengaja membunuh @ membunuh tanpa niat.. Tp yg pasti itu salah satu cara dia menangani masalah cinta segi yg dia hadapi.. Lagu yg berkumandang ini dikatakan.. lagu yg dia rakamkan.. bila ditanya apa permintaan terakhirnya.. dia minta gitar n mahu merakamkan lagu ini utk diberi kepada tunangnya.. yg mohon putus seminggu sblm tarikh perkahwinan..Kita Doakan Allahyarham berada dalam rahmat Allah.. Al-Fatihah.

saya mohon agar Ikatan kasih sayang saya dan suami dipereratkan.. saya tahu sy banyak kelemahan.. dan sy akan sentiasa memperbaiki diri utk menjadi yg terbaik utk sidia.. ye sy tau.. itu bukan isu nyer.. bak kata kak ati.. org itu dgambarkan sbg seorang wanita yg hampir sempurna.. jd apa lgi yg diidamkan.. kita tak tahu, kita hanya memandang .. mungkin atas dasar itu dia Dipilih Tuhan utk melalui saat-saat peperangan dlm diri.. atau mungkin dia Sudah redha dan menerima ini semua dgn hati lapang dan tenang..

Manusia ini macam-macam.. yg sy ceritakan adalah dua insan yg melalu keadaan yg sama (Cinta tiga segi).. dgn cara penyelesaian yang berbeza-beza.. ye,.. selagi mana kita manusia.. kita perlu memilih utk membuat keputusan pd tika itu.. akal, iman di beri Tuhan utk membantu pertimbangan.. Makaru wa MakaRaAllah.. Allahu khairul makirin...Kita merancang.. Allah jua merancang.. perancangan Dia adalah yg sebaiknya..

Allahu Akbar.

**cari lagu cinTa tiga segi di IweB music,.. dan menemukan lagu yg berkumandang ini.. sy rasa inilah lagu yg dmaksudkan.. nnti sy pastikan.

entri ini agak tunggang terbalik.. itulah yg sy rasa ketika ini.. rasa tunggang terbalik. Tdak ketahuan.

sy google lagi sy jumpa liriknya..


Bertahun sudah ku menunggu dirimu
akhirnya kau menjadi milikku
sukarnya untuk ku melupakan mu kerna kau ku cintai selalu..



Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu..
datang kembali mengenang cinta dahulu..
mengapa ini semua harus berlaku..
apakah ini semua kerna diriku..
sedangkan aku cuma watak dalam percintaan..
tak sanggup… aku melepaskan mu…



Kau ibarat terperangkap di tengah lautan…
tak tahu mana arah untuk kau menuju…


Andai kau pinta untuk melepaskan mu…
terpaksa aku turutkan….
Mungkinkah ini suatu pengajaran di dalam percintaan…………..






SeAdaNya

Thursday, April 03, 2008

Demam Lagik!!


demam lagik. Rasenyer baru aje baik demam.. maybe sbb cuaca yg skrg ni panas melampau then ujan.. @ panas melampau then masuk lam air cond.. bila sy demam si kecil alif pun demam juge.. suka tiru ibu tau.. mlm td dia meragam. sian abh tak dpt tdo.. ibu pun tak tdo sgt tp tdo jugek le.. sbb ibu betul2 tak larat.. abah lah yg melayan.. end up.. bangun2 dah pukul 7.. dia msih meragam.. abah kata tak pe la.. bw dia pegi klinik.. so we all take our time.. takdela kalut2.. bw dia pegi klinik.. klinik dah bukak DR nyer plak blm smpi.. katanyer pukul sepluh.. uihss.. lambat sgt tu kata abah.. so kang pas kerja br bawak budak comel tu pegi klinik.. ni DR feveret.. so kita org tak cr la DR lain.. sian dia.. berair je mata..kondition ibu pun camtu jugek.. mata berair.. idung berair.. duk dlm aircond.. lagikla cair ingus ni.. laju aje turunnyer.. Tp ibu tak pe.. ibu ni dah tua.. ibu blh tahan.. tak pegi klinik pun takpe.. tp kalau anak demam.. uish.. itu yg ibu tak tahan.. risau.. n kesian.

arinih.. duk melelong je kat laman cyber ni.. nak marking lab .. tak bley.. pening dgn ayat2 pusing2 anak2 didik ku.. argh.. so tak adil.. ada potensi bebudak tuh dpt markah ciput.. sbb skrg ni tak blh buat pertimbangan dgn waras sgt.. so. lbh baik sy jgn marking.. kang ade plak golongn teraniaya..

habis seme blog di round.. termasuk la laman web mamy poko .. enfa grow.. n anmum..
sbb skrgni kita org perasan yg susu soya yg alif duk minum la ni.. keluaran produk belanda yg sesuka hati mempermainkan agama islam.. @$%^&*##$@$%%^. Kami decide.. kita kena tukar susu.. emm disbbkan budak kenit ni jugak ade eczema.. so tukar susu tak berani dbuat sewenang2 nya.. so tgh survey susu apa yg okay.. utk di try.. heheh.. tu yg masuk website2 berikut.. request sampel.. heheh tp ntah bile la nak smpi sampel tuh... rasenyer.. esok kena explore jugak C4 tuh..

k lah.. ntah hape lah makcik merapu... daaa..!!.. sreh sreh..(bunyik air itung)..


SeAdaNya