SeDetIk LebIh

Thursday, December 13, 2007

Apa Daaa...



td macam ada macam-macam nak tulis.. suddenly.. rasa macam.. satu macam.. sampai semacam pun tatau nak tulis.. uwarghh... lenkalik aa...


SeAdaNya

Thursday, December 06, 2007

TuGasaN



wah wah wah.. malas nyer rasa.. rasa mcm arini dah hari jumaat da.. pg2 td baru start print maklumat untuk buat tugasan.. i amik tajuk no 2.. Peran**an penga*aran.. tuwun bawah print2... n da ada dpn mate... mira plak ajak pegi K4 lunch plus teman dia carik baju sebb dia nak g wedding member dia tader baju.. i pun layan je... mm.. ada gak seluar2 untuk ibuk2... yg kaler itam ada kerim ada..arituh mase ku carik, kaler ijo ajer yg ade.. tp sbb mmg nak pakai sgt.. jadiknyer ku sambar aje kaler ijo ituh... balun je.. pakai jugak dgn baju pepel.. baju meroon.. ikut suka hati kuh ini.. pedulik hapa.. janji selesa nak menolak beg masa kursus arituh.. aku perlu nampak bertenga dan berwibawa masa kursus arituh .. walaupun rata2 org kata .. aku dah sarat sgt n mcm tak layak je nak daki bukit kat resort n u*tm S*a*h a*Am ituh... hentah la.. akuh pasrah aje.. yg penting kena kuat semangat... alhamdulillah.. so far smpi arini .. aku masih mengandung hehehehe..

d mana kita td? oo ye.. cerita d kedai pakaian ye... heheh.. tp tak beli la.. ni dah masuk bln 12 pun.. kalau tak bln ni.. bln depan i dpt baby baru.. so i berazam nak back to normal la.. so kalau beli baju or seluar masa2 skrg ni.. sekejap sgt nak pakai nyer.. so tak perlah.. gayakan aje apa yg ada... cuma sopping mitten n booties utk baby baru.. n puting botol ssusu baru utk alif.. as usual la kan.. puas ku cari puting bermutu... puting dia cpt no berkerak.. kalau dah start berkerak tu .. buang aje.. tak sampai ati nak bg dia.. so alif arini dapat puting botol susu je la.. lgpun baru ari selasa arituh bawak dia g k4 so tader ape sgt la yg menyopping nyer tadik..

balik opis .. lby kuang kul 2.30.. cepat2 naik atas n amik air semayang.. semayang ..kunci bilik duk dendiam dalam opis.. sbb arini ramai sgt yg nak menyinggah nyer.. yg jual pakej buku bahasa inggeris le.. yg aj*n Insu**** la.. yg itu la.. yg ini la.. k** kre*** la.. kang kalau ramah sgt kang.. tak mo kuar plak.. bagai dpaksa2.. suh amik pelan itulah ini lah... so.. baik tak bukak pintu terus.. anggap aje la.. sy sudah beli dan mneyertai anda2 sekalian... kang kalo kata tak nak.. dia sambung pulak hujah nyer... mm.. ye la dah kerja dia kan.. kena hormat le... dia pun carik rejeki jugak...

skrg plak.. tgh mode.. mandom.. tak sabar nak pergi bercuti.. heheh... esok i nak gi Camer*N.. heheheh.. nak rilek2.. layan anak... layan suami.. layan adik2... nak berseronok2.. lapangkan fikiran.. supaya lbh bertenaga utk mggu hadapan.. chewwwah..( kita tgk.. makin malas ke makin rajin huheuheuehu)..

k la... sementara opis hour masih berbaki ni.. baik i buat sumting... nak baca n highlight kan isi2 penting utk tugasan... no mandom2.. saya kan seorang yg proaktif... ok.. daaa... nnti cerita lagik... daa....


SeAdaNya

Wednesday, December 05, 2007


Terlalu Rindu...




dah 3 hari abang ke shah alam.. rasa cam ok je.. tapik.. ntah le.. arini rasa cam teringat je... kesian gak kat alif.. dah 3 ari tak jupe abah dia.. tak main bola ngn abah dia.. i miss u la yang... very2 much..




My heroes!!


SeAdaNya

Tuesday, December 04, 2007

Get well soon dear..


ari nih cam besa.. dmulakan hari kerja ku dgn bersarapan.. dgn kak tie, ayu n en zul... addicted to roti canai kat bank rakyat tu.. balik2 tgk2 kakak cleaner tuh dah siap mop n lap bilik gue... argh.. nyamannyer rase...

macam biasa.. sblm buat kerja.. mesti nak round blog org.. nk baca cerita baru... mcm biasa singgah sini..

ida


dia ni salah sorang member kak tie.. tak kenal pun.. tp wa nangis baca citer dia arinih... x blh tgk.. si comel yg sakit camtuh...

auntie doakan.. adik2 cepat sembuh.. amin..

SeAdaNya

Monday, December 03, 2007

argh... lega.. bilik dah blh d kategorikan agak kemas.. slps semua surat2... borang2 claim n slip2 gajik di failkan.. rasa lebih tersusun.. cuma yg dalam laci2 tuh biar lah dulu... nnti2 le...

esok kena stat wat assignment kursus arituh.. kira nyer esok secara rasminyer bekerja la.. sblm2 ni.. dtg hanya utk mengisi kehadiran shj.. huahuhahuahua...

uwaa.. udah 5.30.. dah kena balik .. kena amik anak.. mm.. budak tuh dah pandai mengamuk skrg... effect kena tinggal arituh kut.. asik nak menempek kat badan.. manja satu macam.. mengamuk .. suara satu taman bley dengar... strategi skrg nih.. biar je dia guling2 atas lantai ke .. nak nangis ke .. nak tungging2 ke... lama-lama dia benti la.. buat tatau je.. agak2 geram.. hiinggap jugak tangan kat kaki dia.. tgh pk macam mana nak ajar dia supaya dia lbh bersopan santun... argh.. mencabar kesabaran sungguh... tp bila time dia baik n tgh tdo.. kesian pulak... menyesal lepuk2 dia.. tp.. series,,.. niat i hanya nak mengajar.. bukan nak mendera... mm.. ni la cabarannya.. camne la nak jd ibu yg baik ni.. ada sesapa ada tips tak?...


k lah.. sian anak den... mesti dia dah 2-3 kalik round salam pengasuh dia bila ada org bukak pintu nak jemput anak balik.. tp ibu dia tak smpi2 lagik.. hueuehuhe.. kk.. daaa... lenkalik cerita lagik!!


SeAdaNya