SeDetIk LebIh

Thursday, September 20, 2007

Buletin utaMa

Sejak akhir-akhir ni mmg la jarang sgt dapat ngk full version buletin utama kat TV3. SATU.. mungkin sbb masa tuh nak melepak slps berhempas pulas mengejar waktu berbuka puasa.. DUA.. masa-masa tu lah duk gaduh nak semayang maghrib.. TIGA.. nak entertain si kenit tu main masak2 le kat dapur.. (masa buka kena bg dia pinggan mangkuk senduk cawan kole periuk + kuih sikit supaya dia tak menyibuK) so masa kul 8 tu kengkadang dia tak mo stop masak laie... aAMPAT!!!,.. abang suka tukar2 ngn cenel bolla dia.. argh.. ni yg plg tak tahan.. sbb kepala ni rasa pening bila tgk padang bola... tu yg malas nk ngk tv... kang kalau tak bg tukar kang merajuk pulak..:|.. tapik tau jugek le kisah2 panas ... blh d katakan kisah bunuh je manyak.. mayat jumpa dlm beg le.. mayat dalam bonet kena bakar le... mm.. n plus anak hilang.. aduhai.. dah tader kasih sayang lagik dunia ni gamaknyer..

ni link yg d kirim iteng via YM...

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Thursday/Mutakhir/20070920141322/Article/index_html

hancur hati ibu bila tau anak dia d buat mcm tu..

manusia apa lah agaknyer yg buat dia macam ni... tader belas kasihan langsung...
Entah la..


Ya Allah.. aku pohon Engkau selamatkan dan kurniakan perlindungan dan kesejahteraan buat diri-ku dan seluruh ahli keluarga ku Ya Allah serta buat seluruh umat mukmin d muka bumi Mu ini Ya Allah.. amin ..



SeAdaNya

Monday, September 17, 2007

monday blues


uwarghh.. bercinta sungguh nak ngabiskan opis hour arini.. kelas ada satu je.. itu pun pukul 4.. kerja melambak2.. beribu lab report tak d tanda.. bertimbun2 atas meja niha.. gerun pun ade bila mengingatkan yg akan ada satu tahap nak muntah bila menanda lab report yg berjuta2 lemon ni.. silibus?.. hampir semua dah habis.. minggu depan hanya tggl kelas utk ujian shj.. makin byk masa.. makin mals pulak nnak buat kerja..

niat asal dtg awal kerja sbb nak buat kerja.. tp niat itu ku mungikiri.. 2-3 kali round link blog ngk sapa yg updet.. seronok pulak baca kisah hidup mereka2 yg dkenali.. tp manyak nyer tak berupdet , dah petang sikit baru ada updet lift rosak kak tie.. oklah.. terisi sikit masa ada benda nak baca..

mira msg ajak pergi klinik scan perut.. mmm pucuk dcita ulam pegaga... tgh boring maa.. layan aje le.. alhamdulillah.. anak gue.. sihat2 adanyer.. plus placenta nyer pun dah berada d kedudukan yg sepatutnya.. tdak lagi low lying spt sblmnya..

ee... ntah le.. mood nak raya agak nyer.. asik teringat nak wat kuih raye n nak jait baju rayer aje rasernyer.. n nak blk kg berbuka pose.. mm.. itula pasal agaknyer dah tader mood nak bekerja bersungguh2... eee.. pasal apa la jd begini.. poser baru masuk ari kelima kak oii!!.. wake up!! wake up.. !!..

ye ye..!!dah dkt kul 5.. i chow cin cau dulu le...





SeAdaNya

Friday, September 14, 2007

Ramadhan Karim..


Hari kedua berpuasa.. Walaupun sipi-sipi.. alhamdulillah.. sempat jugek bersahur. Dalam keadaan begini.. kekuatan utk bersahur tu kuat skit compare to taun2 seblm nya.. takut tak larat.. maleh pulak makcik nak mengganti manyak2 nanti..

semalam ke pasar ramadhan.. beli lauk je, nasik putihnye nak masak d umah... isk.. boley tahan jugek rega lauk kat pasar ramadhan ni... cekik darah pakcik oii.. jadiknya lps ni tok sah berangan le nak beli lauk kat luar ye.. i masak senirik.. biar le telur goreng pun.. pueh hatii.. kalau nak beli pun.. beli le murtabak ke.. kuih muih ke.. buat tambah2.. tapik utk lauk kalu.. idok le makcik.. baik makcik pegi pizza hut..

so lps ni kena masak secara laju le dan lauk yg ala-ala express gtuh.. utk hari yg balik lewat.. kena wat stok lauk simpan dalam peti.. klu nak makan sedap2.. tggu cuti ye yang.. hehehe.

k la.. saje je nyonteng2.. sbb baru make over n updet list blogger2 yg skrg ni tgh duk baca.. since mat jan, sara n yg lelain dah lame no tak updet blog nyer.. ye lah sibuk agaknyer..
k... till we meet again.. chow chin chau... isk.. haus la pulakk!!



SeAdaNya

SeAdaNya

Wednesday, September 12, 2007



Alhamdulillah... d panjang kan umur.. bertemu lagi di Ramadhan ini... Cepat pulak rasa nyer.. tak sempat nak rindu-rindu dah smpi.. rasanya baru je sambut rayer.. mgkin sbb hidup dah penuh terisi.. dah kerja.. dah ada anak.. dah ada suami.. mungkin le.. atau bumi menjadik kecik dan ringan.. .. jadik, laju ajer berputar.. tu yg cepat sampai setaun.. seronok juge nak poser.. tapik hati jadik sayu bila terkenang mak ayah kat kg.. macam mana la dorang buke pose.. taun lps.. haku hangkut mak ayah dtg berposer di Penang.. masa tu baru je dapat Alif.. so mak seronok le nak mai.. blh jaga cucu... so .. ku bahagia.. tetiap hari balik.. ade je seprais.. heheh.. ye le.. mak masak n sediakan semua.. baik sahur Dan buka.. tinggal makan je .. smpi umah makan je tetambah sem lepas mmg d aniayai dgn subjek yg ntah hapa2.. mmg hari2 balik lewat.. sib baik mak ade.. kalau tak hari2 .. suami gue kena beli kat pasar ramadhan... cuma masa tu kena gilir2 berbuka .. sbb kena jaga alif.. sbb budak kenit ni.. bukak mata je.. bukak mulut sekali.. heheh.. tapik taun nih.. mak tak mau dtg.. dia kata nak kemas rumah le.. risau le.. sbb umah nak kenduri.. adik gue yg seoranng tu.. mau menikah adanyer.. td tepun mak kata.. K*L*ng yg jual sayur hari2.. kat umah tu dah lama tak dtg.. so susah le mak nak beli sayur.. so tetiap mggu kena g pasar bila amad balik n beli stok utk seminggu.. so tetiap hari gulai la sikit2.. sian mak .. sian ayah.. nak buek camno.. dulu mak tak mo beranak ramai..:D.. argh.. sedey la.. chow cin cau dulu.. nnti sambung kendian..

buat semua islam .. Selamat menyabut Ramadhan.. Moga diri ini dapat memanfaatkan keberkatan di Bulan ini.. Amin.




SeAdaNya