SeDetIk LebIh

Friday, July 27, 2007

uwaahh.. dah hari jumaat.. seronoknyer esok cuti.. Masa bersama keluarga.. :D. Penat tapi ok .. itu ayat yg tepat utk menggambarkan mggu ini kut.. semangat mengajar datang kembali. semester ni alhamdulillah.. tdak teraniaya lg seperti semester yg lepas.. mana dgn subjek yg haku senirik pun takat lubang idung je nak lepas masa undergrad dulu.. dia suh ngajo.. kalau ada nota2sem lepas tak pe jugak.. ini subjek yg tader org ndak dan yg baru first time tu ler tolak kat haku ni ha.. mana tak hangin.. tapik tak pe.. aku ajar jugak.. takat mampu ler.. nawaitu aku.. nak ssempurnakan t/jawab walau mgkin tak sesempurna mana.. tapik alhamdulillah.. kembang kuncup, kembang kuncup... lepas jugak bebudak tu.. wpun ada 2 org yg sangkut.. adat ler... sem lepas, mmg menyiksakan batinku... dgn FYp la.. hapa lah.. sem ni.. tdak lagi.. penat2 mmg penat.. tp penat kita yakin dgn apa yg kita buat dan kita sentiasa ada masa yg cukup utk bersedia... semangat kerja tu.. dtg semula..tdak.. ini tidak ada kena mengena dgn gajik baru.. heheheh

Alif pulak dah masuk setawun.. 2-3 hari ni demam.. meragam je.. cikgu nurseri kata.. alif kalau demam tak meragam.. amboi.. pandainyer anak i ni berlakon.. kalau kat umah.. tak boleh lepas.. mesti kena duduk je ngn dia.. nak manja2... nak pegi bilik air pun payah.. tp pg tadik dah ok .. tapi tatau la.. kalau mlm je.. stat macm nak demam.. ye la cuaca skrg pun tak menentu.. plus kat nursery.. mereka pun sedang demam berjemaah... tak pe lah.. anak kita .. jage je le.. sakit2 sikit2 tu biasa le.. cuma kena jaga.. jgn melarat.. masa timbang kat klinik td.. berat dia pun dah naik.. skrg alif dah kurang mkn.. dia dah pandai rasa.. nak makan yg sedap aje.. cikgu dia kata.. tader garam takmo... so cikgu dia mintak permisssion stat kasik dia nasik yg taruk garam sikit.. ok je lah.. alif pun dah besar.. :D..

mm.. sebenarnyer tgh carik mood nak buat soklan final exam ni.. argh.. bila la aura ni nak dtg... kuar makan dulu le.. hikhikhik....



SeAdaNya

Thursday, July 05, 2007

salam semuanya.. uwah uwah.. lamanya gue tdak menulis apa di cni... sebenarnya.. gue ada kegilaan baru.. uedit gambar and upload kat fotopages.. so kebykan updet di situh aje... tp buat sementara ni mmg tader post2 baru.. gue agak sibuk dgn keluarga gue dan career.. tambah2.. mggu dpn dah setat sem baru... gue perlu buat2 sibuk.. supaya tader org kata gue tak buat kerja.. huhwuehheuhwuhuehu...



SeAdaNya