SeDetIk LebIh

Wednesday, March 28, 2007

LetiH..



keletihan ini menukar sy jd seorang yg suka marah2... suka masam2 muka... ya sy kerja dalam air cond.. bukan kena angkat2 batu.. menyangkul se ekar tanah.. berpanas berhujan.. jd apa sgt lah letih saya.. sy cuma letih kepala hotak... yang melemahkan segala urat sendi saraf tunjang reseptor dan ntah hapa2 hapa lagik...

tp percaya lah.. sy hanya ingin melayan letih saya.. sy tdak mahu mengeluh dan bising2...

tp kasih.. sayanag sy .. tdak berubah... malah lebih lebih lagi...

sy bersyukur kerana dberi kesempatan utk berletih-letih.. Letih ini cukup membahagiakan saya... dan fahami lah.. saya mmg Letih.. dan tdak mahu berhenti dr letih ini.. cuma beri sy ruang utk melayan letih saya.. itu saja..


SeAdaNya

Friday, March 16, 2007

ERkh...lega rasa nyer.. macam biasa.. jumaat adalah hari fav yg membolehkan diri ini melepas kan lelah seminggu lamanya.. plus dgn minggu yg sebelumnya... teruk betuil rasanya smeester.. ni kelam kabut dibuat nya.. terkejar2 .. umah toksah cakap la... apa yg sempat je.. kengkadang terpikir jugak nak upah bibik lipat kain kat umah tu.... bila la student nak cuti ni... arkh,... silibus pulak belum abis lagik...lantak la... pikir sgt.. tak kemananye urusan2 dunia ni.. sian laki and anak den...!! tu belum karenah birokrasi and politik yg jijik , kotor dan memualkan.. erk... malas aku dgn manusia yg perasan mulia bila berada pada kedudukan yg selesa.. pllezzz la... kalau ngko selesa pun skrg.. kata plak kat org... nnti kena kat ank ko.. baru ko tau...!! yg memahami tu.. terima kasih d ucapkan..

Alif..

Jumaat lepas ...10 March 2007.. alif dah mula merangkak.. sblm tu dia demam panas....5 hari jugak admitted kat BMSH. sian alif...tp org kata demam nak pandai.. tpi dr kata Viral Fever.. mana2 la.. sepanjang lama kat sepital tu.. oklah jugak at least dpt belajar byk perkara.. Itulah Nikmat Tuhan dalam Ujian Nya...

sblm ni dia blh merangkak setapak dua.. tapi start hari tuh.. dia dah pandai merangkak betul dgn jayanya.... then sabtu tu start panjat abah dia.. nak berdiri... pastuh semalam pulak dah berani panjat and lepas satu tangan... berlagak sungguh.. so.. ini fasa2 yg bahaya la.. kena tgk sokmo... sbb dia dah merayau kesana ke mari... baju dia pun kepam dah.. habis lantai rumah di lap nya... bukan tak taruk alas.. tapi.. dia takmo part yg beralas tu... yg tader alas tu jugak yg siok... kalau tinggal kejap.. kang bila tinjau balik.. nampak dia tgh mengunyah2.. ntah.. tatau apa lah yg dkunyahnya... ibu pasrah je lah...
harap... jgn dia tercekik sudah...

dia pun dah pandai nak mengikut.. pantang nampak ibu n abah sarung baju lawa skit.. start merangek.. tak mo kena tinggal.. takkan la nak tinggal awak tu.. awak tu bukannya pandai masak senirik...

alif dah pandai tepuk amai2... gimme five!! gengam udang gamit... and geleng kepala bila d suruh... mm.. yupp... saya bahagia... Alhamdullillah.. teringat la pulak kat budak kenit tu.. saya akan cerita lagik pasal dia dan pasal saya.. dan pasal si Dia lain kali...



SeAdaNya