SeDetIk LebIh

Thursday, December 13, 2007

Apa Daaa...



td macam ada macam-macam nak tulis.. suddenly.. rasa macam.. satu macam.. sampai semacam pun tatau nak tulis.. uwarghh... lenkalik aa...


SeAdaNya

Thursday, December 06, 2007

TuGasaN



wah wah wah.. malas nyer rasa.. rasa mcm arini dah hari jumaat da.. pg2 td baru start print maklumat untuk buat tugasan.. i amik tajuk no 2.. Peran**an penga*aran.. tuwun bawah print2... n da ada dpn mate... mira plak ajak pegi K4 lunch plus teman dia carik baju sebb dia nak g wedding member dia tader baju.. i pun layan je... mm.. ada gak seluar2 untuk ibuk2... yg kaler itam ada kerim ada..arituh mase ku carik, kaler ijo ajer yg ade.. tp sbb mmg nak pakai sgt.. jadiknyer ku sambar aje kaler ijo ituh... balun je.. pakai jugak dgn baju pepel.. baju meroon.. ikut suka hati kuh ini.. pedulik hapa.. janji selesa nak menolak beg masa kursus arituh.. aku perlu nampak bertenga dan berwibawa masa kursus arituh .. walaupun rata2 org kata .. aku dah sarat sgt n mcm tak layak je nak daki bukit kat resort n u*tm S*a*h a*Am ituh... hentah la.. akuh pasrah aje.. yg penting kena kuat semangat... alhamdulillah.. so far smpi arini .. aku masih mengandung hehehehe..

d mana kita td? oo ye.. cerita d kedai pakaian ye... heheh.. tp tak beli la.. ni dah masuk bln 12 pun.. kalau tak bln ni.. bln depan i dpt baby baru.. so i berazam nak back to normal la.. so kalau beli baju or seluar masa2 skrg ni.. sekejap sgt nak pakai nyer.. so tak perlah.. gayakan aje apa yg ada... cuma sopping mitten n booties utk baby baru.. n puting botol ssusu baru utk alif.. as usual la kan.. puas ku cari puting bermutu... puting dia cpt no berkerak.. kalau dah start berkerak tu .. buang aje.. tak sampai ati nak bg dia.. so alif arini dapat puting botol susu je la.. lgpun baru ari selasa arituh bawak dia g k4 so tader ape sgt la yg menyopping nyer tadik..

balik opis .. lby kuang kul 2.30.. cepat2 naik atas n amik air semayang.. semayang ..kunci bilik duk dendiam dalam opis.. sbb arini ramai sgt yg nak menyinggah nyer.. yg jual pakej buku bahasa inggeris le.. yg aj*n Insu**** la.. yg itu la.. yg ini la.. k** kre*** la.. kang kalau ramah sgt kang.. tak mo kuar plak.. bagai dpaksa2.. suh amik pelan itulah ini lah... so.. baik tak bukak pintu terus.. anggap aje la.. sy sudah beli dan mneyertai anda2 sekalian... kang kalo kata tak nak.. dia sambung pulak hujah nyer... mm.. ye la dah kerja dia kan.. kena hormat le... dia pun carik rejeki jugak...

skrg plak.. tgh mode.. mandom.. tak sabar nak pergi bercuti.. heheh... esok i nak gi Camer*N.. heheheh.. nak rilek2.. layan anak... layan suami.. layan adik2... nak berseronok2.. lapangkan fikiran.. supaya lbh bertenaga utk mggu hadapan.. chewwwah..( kita tgk.. makin malas ke makin rajin huheuheuehu)..

k la... sementara opis hour masih berbaki ni.. baik i buat sumting... nak baca n highlight kan isi2 penting utk tugasan... no mandom2.. saya kan seorang yg proaktif... ok.. daaa... nnti cerita lagik... daa....


SeAdaNya

Wednesday, December 05, 2007


Terlalu Rindu...




dah 3 hari abang ke shah alam.. rasa cam ok je.. tapik.. ntah le.. arini rasa cam teringat je... kesian gak kat alif.. dah 3 ari tak jupe abah dia.. tak main bola ngn abah dia.. i miss u la yang... very2 much..




My heroes!!


SeAdaNya

Tuesday, December 04, 2007

Get well soon dear..


ari nih cam besa.. dmulakan hari kerja ku dgn bersarapan.. dgn kak tie, ayu n en zul... addicted to roti canai kat bank rakyat tu.. balik2 tgk2 kakak cleaner tuh dah siap mop n lap bilik gue... argh.. nyamannyer rase...

macam biasa.. sblm buat kerja.. mesti nak round blog org.. nk baca cerita baru... mcm biasa singgah sini..

ida


dia ni salah sorang member kak tie.. tak kenal pun.. tp wa nangis baca citer dia arinih... x blh tgk.. si comel yg sakit camtuh...

auntie doakan.. adik2 cepat sembuh.. amin..

SeAdaNya

Monday, December 03, 2007

argh... lega.. bilik dah blh d kategorikan agak kemas.. slps semua surat2... borang2 claim n slip2 gajik di failkan.. rasa lebih tersusun.. cuma yg dalam laci2 tuh biar lah dulu... nnti2 le...

esok kena stat wat assignment kursus arituh.. kira nyer esok secara rasminyer bekerja la.. sblm2 ni.. dtg hanya utk mengisi kehadiran shj.. huahuhahuahua...

uwaa.. udah 5.30.. dah kena balik .. kena amik anak.. mm.. budak tuh dah pandai mengamuk skrg... effect kena tinggal arituh kut.. asik nak menempek kat badan.. manja satu macam.. mengamuk .. suara satu taman bley dengar... strategi skrg nih.. biar je dia guling2 atas lantai ke .. nak nangis ke .. nak tungging2 ke... lama-lama dia benti la.. buat tatau je.. agak2 geram.. hiinggap jugak tangan kat kaki dia.. tgh pk macam mana nak ajar dia supaya dia lbh bersopan santun... argh.. mencabar kesabaran sungguh... tp bila time dia baik n tgh tdo.. kesian pulak... menyesal lepuk2 dia.. tp.. series,,.. niat i hanya nak mengajar.. bukan nak mendera... mm.. ni la cabarannya.. camne la nak jd ibu yg baik ni.. ada sesapa ada tips tak?...


k lah.. sian anak den... mesti dia dah 2-3 kalik round salam pengasuh dia bila ada org bukak pintu nak jemput anak balik.. tp ibu dia tak smpi2 lagik.. hueuehuhe.. kk.. daaa... lenkalik cerita lagik!!


SeAdaNya

Tuesday, November 27, 2007

Legaaa...


mm... ingat tak penah kata yg akan ada fasa nak muntah2 marking report lab? ha.. that is one of d rezen why.. ? why i didn't upload new post here.. gila nak muntah.. lps abis marking report.. paper masuk plak.. abis satu masuk plak lg satu... abis marking kena pegi kursus kat Shah Alam plak one week.. uwargh.. nak menangis.. bukan nak menangis.. dah nangis pun... bukan sbb malas nak attend.. tp sbb terpaksa tinggalkan si kenit tuh ngn abah dia.. uwaaa.. seminggu.. tak penah i tdo.. tanpa dia semenjak kelahiran dia le... sedey woo.. apa blh buat..kuli.. ikut je le.. pejam celik pejam celik abis jugak course satu mggu tu abis jugak.. at first mmg kalau d beri pilihan tak mo pegi.. tapi lps attend.. mmm not bad..!! not bad at all... it change me to a new me.. a better one.. yahh!!.. really enjoy it.. evethough tetiap malam air mata melelh teringat kat si kenit tuh.. baru la tau camner perasaan seorg ibu bila anak dia jauh d mata.....

pepun.. Tq n tabik spring to abah who take care of alif... utk seminggu... bagik makan... mandikan... cuci montot... layan main bola.. n bawak alif g K4 n pasar malam (taktik abh supaya alif cepat penat n senang tdo)...cumernyer.. botol susu alif kebanyakan nya dah ilang tutup bila ibu balik.. :D..
sapa la makan agak nyer ye...


smlm masuk opis.. sunyi je.. arini pun sunyi lagik...
mm mmacam bagus je kalau buat operasi berjalan ke K4 ni.. blh carik barang utk baby baru plak.. hehehhe.. kalau dulu masa 7 bulan je dah siap segala macam.. skrg nih.. dah 8 bulan pun duk rilek lg.. semalam baru basuh baju abang dia utk di recycle... tapik sian plak.. nak gak beli baju baru utk dia... tak kan recycle je.. k.. kena g klinik dulu ada appointment... len kali cerita lagik...

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..................!!






SeAdaNya

Thursday, October 11, 2007

SalAm aiDiLfItri..




yeah.. gue kerja lagik hari ini.. ntah lah.. bz tahap gaban.. gaban pun tak bz macam ni... tp arini sekejap je... pasnih nak gerak balik kelantan da..

So.. kami sekeluarga.. ingin mengucapkan Selamat Menyambut aidilFitri kepada semua ... Maaf zahir dan Batin...




Dari kami seisi keluarga..

GhazIrah, Wan Ruzaini & Wan Muhammad Alif


SeAdaNya

Friday, October 05, 2007

SoPiNk

wa hahaha..!!dah tak lama da nak beraya... mm satu hapa pun tak wat lg.. ujung mggu ni abg ajak g soping .. tp ku tolak pelawaan itu.. kebiasaannyer lah.. kalau kuar mesti akan berakhir dgn tak beli apa2 pun... sbb nya.. seorang nyer cerewet nak memilih n tak blh berfikir d bawah tekanan.. yg seorang lg plak tak blh tggu lama2... bengkak aje hati dia ngk aku belek sana belek sini.. tp tak beli.. dia tatau ke yg isteri dia ni bodynya bukan macam model.. sarung apa pun semuanya jadik lawa... nnti dia kata.. "tak pe, tak payah pakai lawa-lawa.. isteri abg dah lawa..." itu yg jadik tak beli apa-apa tu.. camner la cpt sgt i termakan puji-pujian itu.. heh..!!

lgpun ujung mggu ni manyak nak buat.. umah tak kemas lagik.. baju alif tak siap jahit lagik.. kuih korn flakes tak buat lg.. kuih mmg blh beli.. tpi kuih kornflakes ni.. mmg teringin nak makan.. yg resepi mak ajar tu le.. setakat ni tak jumpe lg org jual kat memana.. jd rasanyer .. idak le kuar soping mggu ini.. plus.. org mesti berjuta2 lemon kat pasaraya tuh... ahh.. idok le teman... ni tgh tggu.. opismate ajak kuar sopink le nih... ni kalau kira2 dah dkt kali ke-empat kuar sopink utk raya.. tapik baru beli dua helai baju .. kunun2 utk raya.. tp satu macam dah terpakai sebelum raya.. heheheh... so mcm nak kena sopink baju raya lagik.. kalau kuar ngn member ni.. blh sampai 2-3 jam.. tp kengkadang tak beli apa pun... itu nama nyer... " apa kata survey!!..."..

"Abang... bukan adik tak mo kuar ngn abg.. atau bukan adik tak suka bw alif ngn abg pegi sopink.. tp tak pelah.. kita spend masa 2 geder2 kat umah yer... nnti abg jugak yg penat nak jaga alif masa adik tgh asyik membeli belah.. jadik izinkan daku bersopink bersama teman-teman ku... jgn risau.. i luv yu yang... tengkiu kasik duit utk sopink pg tadik... nnti adik bentang kan belanjawan ek... muahssss..!!! n tengkiu jugek.. utk kad raya seprais itu.. sungguh seprais diriku... "



SeAdaNya

Thursday, September 20, 2007

Buletin utaMa

Sejak akhir-akhir ni mmg la jarang sgt dapat ngk full version buletin utama kat TV3. SATU.. mungkin sbb masa tuh nak melepak slps berhempas pulas mengejar waktu berbuka puasa.. DUA.. masa-masa tu lah duk gaduh nak semayang maghrib.. TIGA.. nak entertain si kenit tu main masak2 le kat dapur.. (masa buka kena bg dia pinggan mangkuk senduk cawan kole periuk + kuih sikit supaya dia tak menyibuK) so masa kul 8 tu kengkadang dia tak mo stop masak laie... aAMPAT!!!,.. abang suka tukar2 ngn cenel bolla dia.. argh.. ni yg plg tak tahan.. sbb kepala ni rasa pening bila tgk padang bola... tu yg malas nk ngk tv... kang kalau tak bg tukar kang merajuk pulak..:|.. tapik tau jugek le kisah2 panas ... blh d katakan kisah bunuh je manyak.. mayat jumpa dlm beg le.. mayat dalam bonet kena bakar le... mm.. n plus anak hilang.. aduhai.. dah tader kasih sayang lagik dunia ni gamaknyer..

ni link yg d kirim iteng via YM...

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Thursday/Mutakhir/20070920141322/Article/index_html

hancur hati ibu bila tau anak dia d buat mcm tu..

manusia apa lah agaknyer yg buat dia macam ni... tader belas kasihan langsung...
Entah la..


Ya Allah.. aku pohon Engkau selamatkan dan kurniakan perlindungan dan kesejahteraan buat diri-ku dan seluruh ahli keluarga ku Ya Allah serta buat seluruh umat mukmin d muka bumi Mu ini Ya Allah.. amin ..



SeAdaNya

Monday, September 17, 2007

monday blues


uwarghh.. bercinta sungguh nak ngabiskan opis hour arini.. kelas ada satu je.. itu pun pukul 4.. kerja melambak2.. beribu lab report tak d tanda.. bertimbun2 atas meja niha.. gerun pun ade bila mengingatkan yg akan ada satu tahap nak muntah bila menanda lab report yg berjuta2 lemon ni.. silibus?.. hampir semua dah habis.. minggu depan hanya tggl kelas utk ujian shj.. makin byk masa.. makin mals pulak nnak buat kerja..

niat asal dtg awal kerja sbb nak buat kerja.. tp niat itu ku mungikiri.. 2-3 kali round link blog ngk sapa yg updet.. seronok pulak baca kisah hidup mereka2 yg dkenali.. tp manyak nyer tak berupdet , dah petang sikit baru ada updet lift rosak kak tie.. oklah.. terisi sikit masa ada benda nak baca..

mira msg ajak pergi klinik scan perut.. mmm pucuk dcita ulam pegaga... tgh boring maa.. layan aje le.. alhamdulillah.. anak gue.. sihat2 adanyer.. plus placenta nyer pun dah berada d kedudukan yg sepatutnya.. tdak lagi low lying spt sblmnya..

ee... ntah le.. mood nak raya agak nyer.. asik teringat nak wat kuih raye n nak jait baju rayer aje rasernyer.. n nak blk kg berbuka pose.. mm.. itula pasal agaknyer dah tader mood nak bekerja bersungguh2... eee.. pasal apa la jd begini.. poser baru masuk ari kelima kak oii!!.. wake up!! wake up.. !!..

ye ye..!!dah dkt kul 5.. i chow cin cau dulu le...





SeAdaNya

Friday, September 14, 2007

Ramadhan Karim..


Hari kedua berpuasa.. Walaupun sipi-sipi.. alhamdulillah.. sempat jugek bersahur. Dalam keadaan begini.. kekuatan utk bersahur tu kuat skit compare to taun2 seblm nya.. takut tak larat.. maleh pulak makcik nak mengganti manyak2 nanti..

semalam ke pasar ramadhan.. beli lauk je, nasik putihnye nak masak d umah... isk.. boley tahan jugek rega lauk kat pasar ramadhan ni... cekik darah pakcik oii.. jadiknya lps ni tok sah berangan le nak beli lauk kat luar ye.. i masak senirik.. biar le telur goreng pun.. pueh hatii.. kalau nak beli pun.. beli le murtabak ke.. kuih muih ke.. buat tambah2.. tapik utk lauk kalu.. idok le makcik.. baik makcik pegi pizza hut..

so lps ni kena masak secara laju le dan lauk yg ala-ala express gtuh.. utk hari yg balik lewat.. kena wat stok lauk simpan dalam peti.. klu nak makan sedap2.. tggu cuti ye yang.. hehehe.

k la.. saje je nyonteng2.. sbb baru make over n updet list blogger2 yg skrg ni tgh duk baca.. since mat jan, sara n yg lelain dah lame no tak updet blog nyer.. ye lah sibuk agaknyer..
k... till we meet again.. chow chin chau... isk.. haus la pulakk!!



SeAdaNya

SeAdaNya

Wednesday, September 12, 2007



Alhamdulillah... d panjang kan umur.. bertemu lagi di Ramadhan ini... Cepat pulak rasa nyer.. tak sempat nak rindu-rindu dah smpi.. rasanya baru je sambut rayer.. mgkin sbb hidup dah penuh terisi.. dah kerja.. dah ada anak.. dah ada suami.. mungkin le.. atau bumi menjadik kecik dan ringan.. .. jadik, laju ajer berputar.. tu yg cepat sampai setaun.. seronok juge nak poser.. tapik hati jadik sayu bila terkenang mak ayah kat kg.. macam mana la dorang buke pose.. taun lps.. haku hangkut mak ayah dtg berposer di Penang.. masa tu baru je dapat Alif.. so mak seronok le nak mai.. blh jaga cucu... so .. ku bahagia.. tetiap hari balik.. ade je seprais.. heheh.. ye le.. mak masak n sediakan semua.. baik sahur Dan buka.. tinggal makan je .. smpi umah makan je tetambah sem lepas mmg d aniayai dgn subjek yg ntah hapa2.. mmg hari2 balik lewat.. sib baik mak ade.. kalau tak hari2 .. suami gue kena beli kat pasar ramadhan... cuma masa tu kena gilir2 berbuka .. sbb kena jaga alif.. sbb budak kenit ni.. bukak mata je.. bukak mulut sekali.. heheh.. tapik taun nih.. mak tak mau dtg.. dia kata nak kemas rumah le.. risau le.. sbb umah nak kenduri.. adik gue yg seoranng tu.. mau menikah adanyer.. td tepun mak kata.. K*L*ng yg jual sayur hari2.. kat umah tu dah lama tak dtg.. so susah le mak nak beli sayur.. so tetiap mggu kena g pasar bila amad balik n beli stok utk seminggu.. so tetiap hari gulai la sikit2.. sian mak .. sian ayah.. nak buek camno.. dulu mak tak mo beranak ramai..:D.. argh.. sedey la.. chow cin cau dulu.. nnti sambung kendian..

buat semua islam .. Selamat menyabut Ramadhan.. Moga diri ini dapat memanfaatkan keberkatan di Bulan ini.. Amin.




SeAdaNya

Tuesday, August 21, 2007

1 tahun 1 bulan umurnyer hari ini..





mm.. bz sebenarnyer.. tp hari ni istimewa .. semalam anak gue sudah pandai berjalan. seblm ni.. dia blh setapak dua then .. duduk.. gayat.. dia cam takut2 nak melangkah.. tapi smlm.. dia jalan manyak tapak.. dari ibu jalan ke abah.. dari abah ke ibu.. abah nyer eksaited.. asik plak nak suruh budak tu berjalan.. smpi dia boring n start lembik kan lutut nyer... he heh.. walaupun lutut nyer terketar2 n terkedek2 lagik.. tp heppi la.. sbb dia dah pandai jalan.. n skrg makin manje la pulak.. manyak lagik nak cerita tp.. tak berkesempatan.. ado kelas la pulak ni ha... ok lah.. nnti cerita ceritun laie yo...




SeAdaNya

Friday, July 27, 2007

uwaahh.. dah hari jumaat.. seronoknyer esok cuti.. Masa bersama keluarga.. :D. Penat tapi ok .. itu ayat yg tepat utk menggambarkan mggu ini kut.. semangat mengajar datang kembali. semester ni alhamdulillah.. tdak teraniaya lg seperti semester yg lepas.. mana dgn subjek yg haku senirik pun takat lubang idung je nak lepas masa undergrad dulu.. dia suh ngajo.. kalau ada nota2sem lepas tak pe jugak.. ini subjek yg tader org ndak dan yg baru first time tu ler tolak kat haku ni ha.. mana tak hangin.. tapik tak pe.. aku ajar jugak.. takat mampu ler.. nawaitu aku.. nak ssempurnakan t/jawab walau mgkin tak sesempurna mana.. tapik alhamdulillah.. kembang kuncup, kembang kuncup... lepas jugak bebudak tu.. wpun ada 2 org yg sangkut.. adat ler... sem lepas, mmg menyiksakan batinku... dgn FYp la.. hapa lah.. sem ni.. tdak lagi.. penat2 mmg penat.. tp penat kita yakin dgn apa yg kita buat dan kita sentiasa ada masa yg cukup utk bersedia... semangat kerja tu.. dtg semula..tdak.. ini tidak ada kena mengena dgn gajik baru.. heheheh

Alif pulak dah masuk setawun.. 2-3 hari ni demam.. meragam je.. cikgu nurseri kata.. alif kalau demam tak meragam.. amboi.. pandainyer anak i ni berlakon.. kalau kat umah.. tak boleh lepas.. mesti kena duduk je ngn dia.. nak manja2... nak pegi bilik air pun payah.. tp pg tadik dah ok .. tapi tatau la.. kalau mlm je.. stat macm nak demam.. ye la cuaca skrg pun tak menentu.. plus kat nursery.. mereka pun sedang demam berjemaah... tak pe lah.. anak kita .. jage je le.. sakit2 sikit2 tu biasa le.. cuma kena jaga.. jgn melarat.. masa timbang kat klinik td.. berat dia pun dah naik.. skrg alif dah kurang mkn.. dia dah pandai rasa.. nak makan yg sedap aje.. cikgu dia kata.. tader garam takmo... so cikgu dia mintak permisssion stat kasik dia nasik yg taruk garam sikit.. ok je lah.. alif pun dah besar.. :D..

mm.. sebenarnyer tgh carik mood nak buat soklan final exam ni.. argh.. bila la aura ni nak dtg... kuar makan dulu le.. hikhikhik....



SeAdaNya

Thursday, July 05, 2007

salam semuanya.. uwah uwah.. lamanya gue tdak menulis apa di cni... sebenarnya.. gue ada kegilaan baru.. uedit gambar and upload kat fotopages.. so kebykan updet di situh aje... tp buat sementara ni mmg tader post2 baru.. gue agak sibuk dgn keluarga gue dan career.. tambah2.. mggu dpn dah setat sem baru... gue perlu buat2 sibuk.. supaya tader org kata gue tak buat kerja.. huhwuehheuhwuhuehu...



SeAdaNya

Wednesday, March 28, 2007

LetiH..



keletihan ini menukar sy jd seorang yg suka marah2... suka masam2 muka... ya sy kerja dalam air cond.. bukan kena angkat2 batu.. menyangkul se ekar tanah.. berpanas berhujan.. jd apa sgt lah letih saya.. sy cuma letih kepala hotak... yang melemahkan segala urat sendi saraf tunjang reseptor dan ntah hapa2 hapa lagik...

tp percaya lah.. sy hanya ingin melayan letih saya.. sy tdak mahu mengeluh dan bising2...

tp kasih.. sayanag sy .. tdak berubah... malah lebih lebih lagi...

sy bersyukur kerana dberi kesempatan utk berletih-letih.. Letih ini cukup membahagiakan saya... dan fahami lah.. saya mmg Letih.. dan tdak mahu berhenti dr letih ini.. cuma beri sy ruang utk melayan letih saya.. itu saja..


SeAdaNya

Friday, March 16, 2007

ERkh...lega rasa nyer.. macam biasa.. jumaat adalah hari fav yg membolehkan diri ini melepas kan lelah seminggu lamanya.. plus dgn minggu yg sebelumnya... teruk betuil rasanya smeester.. ni kelam kabut dibuat nya.. terkejar2 .. umah toksah cakap la... apa yg sempat je.. kengkadang terpikir jugak nak upah bibik lipat kain kat umah tu.... bila la student nak cuti ni... arkh,... silibus pulak belum abis lagik...lantak la... pikir sgt.. tak kemananye urusan2 dunia ni.. sian laki and anak den...!! tu belum karenah birokrasi and politik yg jijik , kotor dan memualkan.. erk... malas aku dgn manusia yg perasan mulia bila berada pada kedudukan yg selesa.. pllezzz la... kalau ngko selesa pun skrg.. kata plak kat org... nnti kena kat ank ko.. baru ko tau...!! yg memahami tu.. terima kasih d ucapkan..

Alif..

Jumaat lepas ...10 March 2007.. alif dah mula merangkak.. sblm tu dia demam panas....5 hari jugak admitted kat BMSH. sian alif...tp org kata demam nak pandai.. tpi dr kata Viral Fever.. mana2 la.. sepanjang lama kat sepital tu.. oklah jugak at least dpt belajar byk perkara.. Itulah Nikmat Tuhan dalam Ujian Nya...

sblm ni dia blh merangkak setapak dua.. tapi start hari tuh.. dia dah pandai merangkak betul dgn jayanya.... then sabtu tu start panjat abah dia.. nak berdiri... pastuh semalam pulak dah berani panjat and lepas satu tangan... berlagak sungguh.. so.. ini fasa2 yg bahaya la.. kena tgk sokmo... sbb dia dah merayau kesana ke mari... baju dia pun kepam dah.. habis lantai rumah di lap nya... bukan tak taruk alas.. tapi.. dia takmo part yg beralas tu... yg tader alas tu jugak yg siok... kalau tinggal kejap.. kang bila tinjau balik.. nampak dia tgh mengunyah2.. ntah.. tatau apa lah yg dkunyahnya... ibu pasrah je lah...
harap... jgn dia tercekik sudah...

dia pun dah pandai nak mengikut.. pantang nampak ibu n abah sarung baju lawa skit.. start merangek.. tak mo kena tinggal.. takkan la nak tinggal awak tu.. awak tu bukannya pandai masak senirik...

alif dah pandai tepuk amai2... gimme five!! gengam udang gamit... and geleng kepala bila d suruh... mm.. yupp... saya bahagia... Alhamdullillah.. teringat la pulak kat budak kenit tu.. saya akan cerita lagik pasal dia dan pasal saya.. dan pasal si Dia lain kali...



SeAdaNya