SeDetIk LebIh

Monday, May 29, 2006

HaPPy AnNiversAry...29 Mei 2005




Terima kasih..


sudik ambil adik sbg isteri..


walaupun...


hakikatnya....


adik kuat makan.... heheheh..!! I Luv YU..



Moga yang baik-baik untuk kita.. amin...

Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu
Karena langkah merapuh tanpa dirimu
Karena hati telah letih

Aku ingin menjadi sesuatu yang selalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
Tanpamu sepinya waktu merantai hati Oh...
Bayangmu seakan-akan...


Kau seperti nyanyian dalam hatiku
Yang memanggil rinduku padamu oh...
Kau seperti udara yang kuhela kau selalu ada
Hanya dirimu yang bisa membuatku tenang
Tanpa dirimu aku merasa hilang dan sepi


Kau seperti nyanyian dalam hatiku
Yang memanggil rinduku padamu Oh...
Kau seperti udara yang kuhela
Kau selalu ada, selalu ada, dan selalu ada
Yang selalu ada dan selalu ada...


siaran tertunda...

http://ghazirah.fotopages.com/

:D..

SeAdaNya

Friday, May 26, 2006

bEdEBAR


dh masuk 8 bulan.. so kena g check perut setiap 2 minggu.

"bersalin kat mana nanti ni?"Misi.
" kat sini lah.."Ibu mengandung.
"pantang kat mana?"
" pantang kat kampung, n9"
"oo.."
" anak sapa jaga ? tinggal kg ke bw balik..."
" eh.. bawak balik la..."
" dh carik org jaga?..."
"belum.."
" dah kena carik dah ni..."
" baju anak seme dh siap"
" belum..."
"eh.. biar betul... ni bebila pun blh bersalin da ni....."
" oo.. ingat kena tggu 9 bulan..( saja buat2 tatau..)"
".. ehh.. 7 bulan arituh pun dh blh bersalin tau... "
" heheh.. duk rilek lagik.. tak ready apa pun.."
" dpt gaji kena beli dah nih.. tak blh tggu dah"
" ada la beli sikit2.. tapik duk dlm kotak lg.. tak basuh2 lagik..."
" kena basuh2 dah... taruk siap2 dlm beg.. bawak kemana nak pi.."
" heheh.. orait.."

semlm.. masa g mkn kuih kat bilik kak if*.. dia pun bising sbb tak ready kan emergency bag tuh..

dia kata masa2 mcm nih... dh kena ada dlm kereta beg tuh.. dia dulu 7 bulan pun dah siap.. sbb 7 bulan dia dah masuk sepital..

aku kata sbb tader kereta.. tu yg tak ready ..malas nak hangkut kesana kemari.. dia kata.. hangkut la bwak naik opis.. kang terberanak.. anak hang pakai baju tak basuh.. nnti balik cuci .. guna air panas pun tak pe..

bukan tak excited.. arituh masa 6 bulan arituh dah start beli baju dah.. ingat nak ready dah, skali org kata 6 bulan tak baik beli2 ... dh masuk 7 bulan baru beli..

sekali.. ayah plak eksiden... pastuh JGu plak eksiden.. so tader la pk sgt psl soping2.. nnti2 dulu la.. tu yg terstop..

tp.. bila kak if* kata.. nnti anak hang pakai baju tak basuh.. kesian la pulak dgr.. sedey plak.. mlm td jugak bukak lemari n kuarkan baju2 dr kotak nyer... utk new born baru ada 3.. satu suar panjang warna pink. satu suar pendek warna biru.. kang klu letak pink kang, sekalik kuar boy,.. sian plak baby.. tak macho pulak dia kuar dr labour room tu kang..... ala2 pink panther gituh... huarghh!! tak blh terima.. kang klu letak biru.. pendek pulak suarnyer... sejuk pulak anak akuh.. lagikk satuh biru.. suar panjang, baju lengan panjang.. tp suar ngn baju tak sepasang.. hehehhe.. sian la jugak... kalau pakai kat umah tak pe lah.. mm... yg lain seme utk 6 blan keatas.. hehehe, org pesan.. jgn beli baju new born bebyk.. baby cpt besar.. tu yg beli seme saiz besar..tp kesian la jugak.. klu kuar2 pakai baju mengelebeh... okaylah... minggu ni jugak ibu cari baju baru tuk baby..!! lps tu.. nak kuar ... kuar lah... bedebar nyer..



SeAdaNya

Wednesday, May 24, 2006

VivA







list nama viva.. yg kuar dlm website IPS..
dh jadik sejarah..
org kata the worst part buat master.. masa viva la..
ntahla.. mmg pagik sblm viva tuh.. nak senyum pun tak selera..
sbb sejarah nye.. senior2.. mcm2 benda jadik masa viva..
yg supervisor meninggal masa viva pun ader... ha..!!
strategi ..strategi..!!
masa tuh mengandung 5 bulan.. heheh.. perut pun belum bapa nampak lg... tp.. strategi baik punyer.. g carik gak baju mengandung.. heheh. nak pakai masa viva.. heheh.. manna tau blh bg examiner jatuh kesian... kesian je.. bukan jatuh hati... hak hak.. rasa nyer menjadik kut.. sbb bila dlm viva room tu sme cam baik2 je.. ckp pun elok2 je... tader marah2... w/pun bila kuar tgk jam, ghupanya 2 jam gak kena ngadap dlm bilik tuh.. ape2 pun.. Rasanya.. Tuhan selamatkan.. PHeW!!

SeAdaNya

Friday, May 19, 2006

GRaD suDah



syukur... senin lepas selamat thesis dihantar.. walaupun sebenarnya ari khamis sblm tu patut nya dah setel.. tapik sbb kesalahan mangkuk yg dibuat oleh diri sendiri...maka terpaksa la membuat sedikit pembetulan mangkuk yg berharga 45 hinggit.. chitt!! melayang duit suami ku gtu2 aje.. sori yang!! klu kita g makan ketam pun sodap kan.. kan...

" you beli guide line you tak baca ke? kan dkt abstrak kena ada tajuk... "

apa lagik... aku pun tegakkan lah benang yang basah... huauhauhahaua..malas nak cerita.. kang mau kena dua kalik mangkuk... mmg hampes saat itu.. dunia seakan kelam... dekat setaun setengah duk baca thesis guideline tuh... !! cammana la blh buat kesalahan yg sgt mangkuk itu... itula namanya rezeki.. mueheheheheh..

cemmana2 pun kena bukak n ganti gak page abstrak tu dgn abstrak yg mengikut format.. tu yg kena 45 hinggit tuh... kan dah kata benang aku basah.. cammna nak tegak beb!!


tak kisahla... apa yg penting, dah selesai.. n dah selamat.. AlhamDulIllah.

setinggi2 penghargaan buat Supervisor Dr. Ir B*****ng B***uno, Mak & ayah, Abang, keluarga.. rakan2..aznor sbb tulung burn cd ( ni lg sorang.. nk banjer takmo)..anis sbb tumpang file dlm laptop ..kakitangan ips... usm.. dr rajuan, en amir.. dn lagik dan lagik yg terlibat secara langsung ataupun tdak langsung..... wuarghhhh ..



13 MeI 2005


Happy BiRthDay to Abang.. I luv Yu very much.!!
mm... :D


keNDuRi


Banyak kenduri yg termiss....
Ayah eksiden 3 minggu kat sepital...

ter miss kenduri jus...

jus nita kawan masa sekolah..
dia baik la.. kurus n sgt tinggi...
dulu dia jadik posmen la kira hehehehe...ntahhapahapantah.
dia posmen yg baik la.... hahhahaha
sori jus... semoga bahagia ke anak cucu...


lps ayah eksiden..

kami plak eksiden...

sib baik tader paper... JGU aje yg masuk sepital... Alhamdulillah kami selamat.. baby pun ok... mak tatau kami eksiden .. ni rahsia...

termiss plak kenduri nurul...

Nurul? dia rumet.. dari taman pekaka sampai la apartment permata....
blog ni pun dia yg ajar... hahaha.. dia terrer... dia rajin.. dia baik la..
sgt tak kisah.. sgt best jd rumet dia... sempoi...
mesti suami dia pun org baik2 . macam nurul..
tahniah.... selamat bebahagia d samping suami.....


Oleh kerana jadual balik kg dah tunggang terbalik...

so minggu cuti wesak tu.. abang ajak balik kelantan... naik bass.. dh 4 bulan tak balik sana.. dh berapa kali tertangguh...

ye lah nak blk n9 pun.. nk naik apa...? kang mak tanya kereta mana? nak jawab hapa? so kami pun blk kelantan..


termiss pullak.. kenduri aleque...

aleque ni geng2 masa sekolah menegah dulu.. geng jus jugak..
geng sama2 tunggu buah durian tetengah malam... sbb berebut ngn budak lelaki..
hahah... tunggu punya tggu tak luruh2 last2 kami jolok je durian tuh...

tak kisah la.. janji budak lelaki tak dpt..!! ha lah.. budak laki lagi kejam.. jolok2... sembunyi dlm semak... kami jolok satu je.. dorang jolok banyak..

aleque dh jadik pensyarah kat U**M Se**mat. Suami dia pun pensyarah jugak rasanya tp d S**H A**M. Masa kenduri kami arituh dia dtg... sori la tak dpt buat lawatan balas..
Dah masa2 macam ni.. bukan lupa kawan.. cuma keluarga tu berada di tempat yg pertama.. jd kenala dahulukan keluarga...


mm..

cuti sekolah ni.. ramai jugak yg nak mendirikan masjid.. Alhamdulillah..
Terima kasih atas jemputan.. selamat menempuh alam rumahtangga buat semua.....:D


Lepas setel seme2... aku mulakan operasi mengemas.. seme nyer mcm tongkang.. ari ni br setel kemas opis... dkt seminggu jugak br setel.. almaklum masa2 skrg n pergerakan terbatas.. so kena wat slow2..
kat opis, aku perang ngn taik cicak.. kat umah perang ngn semut... uwaaaa.. pesal seme nk carik gaduh ni... oklah.. moh kito main game... sementara tunggu kul limo....



SeAdaNya