SeDetIk LebIh

Thursday, December 21, 2006

5 bulan Suddahh...
Hari ni Alif genap 5 bulan. sekejap je pulak rasa.. dh besar dah anak ibu..
Dah pandai apa? dh kenal org... klu org tu dia tak familiar .. mesti dia melalak... tp dia belum meniarap lg.. setakat golek kekiri n kanan je.. lambat pulak dia meniarap.. tp gigi dh tumbuh sebatang... so skrg gusi2 dia tgh gatal agaknya.. seme benda mesti masuk mulut.. dia gigit sakit.. yelah org dah ada gigi.. klu menyusu tuh.. masa bab2.. nak ending tu.. mesti dgigit nya..

Alif dh start weaning masa umur dia 4 Bulan ++ ... masa mula2 tu.. kadang2 bg.. kadang2 tdak.. first2 bg pisang kat dia.. dia suka pisang... pastu try bg nasik lembik.. dia tak mo.. tawar agaknya.. dua 3 hari lps bagi betik.. pun dia kureng skit.. la ni bg dia buah2 dulu.. next week br nak start bagik dia nasik lembik + sayur2... Dr kata .. jgn start ngn protein dulu.. sbb takut kulitnta allergic.. after 6 month br try bg protein.. n continue BF. Alhamdulillah.. berat alif dah 6.4 kg..

bila dah ada anak kecik ni.. keja nya sik duk pegi klinik je.. sbb baby klu sakit tak pandai cakap.. so dia nangis je lah..
2-3 menjak nih asik duk selsema.. maybe sbb antar nursery.. so ramai budak.. baby ni antibodi nya belum kuat mcm org dewasa... tp bila antar nursery ni ada baiknya jugak.. sbb masa kecik ni kita nk develop dia punye personaliti.. so far tgk budak2 kat situ semua dengar cakap.. pandai bw diri... sopan.. berani..pengasuhnya pun panggil anak kita dgn nama penuh.. so suker.. suker la kalu nnti anak kita baik2 mcm tu...

harini alif duk ngn ibu je.. abah g shah alam.. .. mmm.. isk.. sesekali kena tinggal ni sedey la pulak..


resepi pishang utk Alif..


pisang berangan lenyek2...
perah susu ibu...
tapis dgn tapis besi...
sedia utk di makan..







SeAdaNya

Friday, December 08, 2006

MuahSS!!!






Perjalanan masih jauh harus kau tempuh
Ku di sini memerhati tanpa rasa sangsi
Jangan gentar ada sabar semai di jiwa
Ku di sini mendampingi agar kau mengerti

Berlarilah kau berlari
Terbanglah dikau terbang tinggi
Bumi yang engkau jejaki
Janganlah dikau lupai

Andai kucapai si pelangi
Akan kuserah kepadamu
Agar dapat kau mewarnai
Seluruh hidup nanti

Yang hitam harus dijauhi
Jangan disimpan dalam hati
Putihkan jiwamu dengan
Kasih suci

Kuterima dirimu dengan seadanya
Dalam suka dalam duka
Kau tetap cahaya

Ku bersyukur pada Yang Esa
Punya segala-galanya
Sederhana tapi oh sempurna


Yang hitam harus dijauhi
Jangan disimpan dalam hati
Agar dapat kau mewarnai
Seluruh hidup nanti

Putihkan jiwamu dengan
Kasih suci


SeAdaNya
TennYummm!!!


Alif pandai senyum masa umur dia 51 hari... baby mmg sejak lahir lg mmg dah pandai senyum sensorang.. kata org tua2 dia senyum kat tembuni (plasenta) yang jd kawan dia masa dlm perut... jd alif betul2 pandai respon pada persekitaran.. senyum bila diagah .. masa umur dia 51 hari..


tp anak ibu ni series.. susah tul nak senyum..




pemalu pun ia jugak ni..




tp alif suka abah.. pantang abah tegur skit.. mesti senyum..



penah sekali abah lalu je depan dia .. tak tegur.. tiba2 je emosi.. terus melalak... anak abah sungguh.. tp bila lapar kalu... ibu jugak.....

tgk ni.. sukernye dia....





SeAdaNya

Wednesday, November 29, 2006

AdA



Ribut datang memperkosa
Sesak nyawa dalam jiwa
Bila roti kering
Jalan pulang
Yang kau fikirkan
Habis dilarikan
Habis dilarikan mergastua

Dalam kecewa
Dihimpit rasa
Lapar dan dahaga
Sajian susu ikan merah
Suara pengalaman
Mendamaikan
Tanji gelora yang sempat singgah

Kau hilang pertimbangan untuk pastikan
Apakah kau sedar atau dilamun khayalan

Dalam hutan
Ada taman
Dan dalam taman
Ada puterinya
Dalam baju
Ada cinta
Dan dalam cinta
Ada segala-galanya
Dalam awan
Ada hujan
Dan dalam hujan
Ada lautan
DALAM AKU ADA
ADA DIA
DAN DALAM DIA
ADA KITA ADA SEMUA


SeAdaNya

Wednesday, November 22, 2006

waa... ptopik pagi era hari ni sembang pasal kisah isteri mengidam..
teringat plak masa mengandungkan alif arituh... satu pagi tu.. bangun2.. terasa nak mkn nasik lemak.. tapik nasik lemak yg dibungkus 3 segi.. tatau.. duk terbayang2 dah nasik yang dbungkus 3 segi.. suruh abang pegi beli.. balik mmg dia beli nasik lemak.. tapik tak dbungkus 3 segi.. org tu bungkus penyek je.. dia cover dgn beli kuih2 lain.. dia kata takde nasik yg bungkus 3 segi.. sbb kesian dia dh g beli.. mkn la jugak.. satu suap.. dua suap.. lps tu tak lalu dah.. mmg pelik... org lain blh kata.. ala nasik lemak jugak.. rasa sama je.. klu bungkus lain2 .. bukan berubah pun rsa dia..mengada je yang lebih..
tp or mengandung ni mmg pelik skit.. lain org.. lain pullak ragam nye.. tak sama..
siapa tak rasa.. mmg takkan paham...

tp alhamdulillah... masa mengandung tu...tade plak menngidam yg pelik... rusa jantan ke.. kancil bulu kembang ke...sabun basuh ke... setakat yg nak didammkan semuanya mampu milik aa kata org.. maybe sbb emak pun penah pesan..


" kalau teringin sesuatu.. tp rasa mcm susah nk dpt.. jgn sebut... simpan dlm hati.. InsYAAllah.. klu ada rezki nnti dptla... "

" mak dulu teringin makan burung (tak ingat plka burung apa)... tp mak tak ckp kat sesapa pun.. tetiba atuk balik bw 7 ekor... atuk dpat masa memburu kat hutan.."


lagi satu petua... andai kata korang kat ober sea.. pastu teringin nak makan apa2.. tp tak dpt... korang tepun mak korang kat kampung suruh dia sedekahkan kat anak2 yatim... tp jgn pulak .. klu mengidam tmpoyak.. seedekah tempoyak je kat anak yatim.. masak a lauk lain sama.. kang terkojuit lak.. anak2 yatim.. tetiba je dpt delivery tempoyak.. hehe.. :D

ramai jugak member2 yg dlm poses nak menimang dan baru sja menimang cahayamata. tahniah and tahniah in advance utk korang... mira, een, baya, nurul, kifa...k..

cerita lagik dlain kali...


SeAdaNya

Wednesday, September 20, 2006

Wednesday, September 13, 2006

ALIf...


Selamat sudah.............. AliF pun dh masuk sekolah... ..........cerita byk.. gambar pun byk... kerja yg bertangguh pun byk... nntila bla rajin2...

sekadar ingin meperkenalkan anak ku pada teman2 alam cyber ini... kak as.. ni lah anak saya..






Bertiga sudah....



bila nak berempat pulak.... Ibu rehat dulu la ek...




SeAdaNya

Wednesday, July 19, 2006

OvERDuE



Hehehe.. maleh plak nak pi memana skrg nih.. sme org duk tanya pesal tak bersalin2 lg.. jiran2 pun asik duk tanya lagik.. 2-3 mggu lps masa kami ampai baju baby yg dh dbasuh .. dorang tanya dh bersalin ka? .. kami kata blm lagik .. tp dh dekat...(malu plak rasa.. tak biasa ke basuh baju baby yg belum kuar? ke kami yg eksaited lelebih? ehh.. kulit baby kan sensitip.. so baju dia kena basuh sblm guna.. wpun baju baru.. kang berkudis lak anak den..) tp dh lbh 3 mggu berlalu.. tak kuar jugak lagik baby nyer. heheh.. kang dorang kata kita menipu plak.. pegi opis pun camtuh jugak... tu blm masuk ngn sms2.. lagik seme tanya dah beranak ka blum ... pantang sehari tak nampak muka kat opis.. mesti masuk sms .. tanya dh ada kat sepital ka? tak pelah.. sekurang2 nya... aada gak yang concern.. terima kasih utk mereka yg bertanya.. w/pun dah tatau nak jawab apa.... masa en zul tanya,

" still around? ingatkan dh bersalin "
" yah... en zul penah dgr tak pasal org kata sejuk perut ibu mengandung? "
"penah.."
" sy rasa perut sy ni sejuk la.. sbb tu anak sy tak mo kuar.."
" hahah.. ya lah kut.. sbb kat luaq ni panas"..
":D.."

klu ikut kiraan dr gomen.. harinih dh over due 4 hari... klu ikut kiraan dr scan.. due nye 22 july.. so smlm jumpa dr gomen.. dia kata dh overdue .. so kena check air cukup tak dlm perut.. klu kurang ptg semlm jugak kena msk wad... then masa scan.. nampak seme ok.. cuma perut dh penuh.. baby dh berlipat2 kat dlm perut.. kesiannye.. sempit ekk.. sebb ibu kuat mkn ..:D insaf 30 saat tak mo makan banyok.. (pastuh mlm tak blh tahan maaa... mak masak sedap... uwaa.... lps makan. insap balik)..

jd keputusannya... klu tak bersalin2 lagik.. hari senin depan kena admit jugak... kena paksa baby kuar.. mudah-mudahan seme ok... satu lg yg tak best.. kena bersalin kat hosp. sbrg jaya... yg sejarah nya mcm2.. tak pelah.. what to do.. dh bahagian mcm tu.. terima je lah...

mak ngn ayah pun dh ada kat sini.. hehe.. mak ok... abis semua lemari d seleme.. kemas rak la hapa la.. suka aatilah.. yg plg best.. ada org masak kat umah.... siok.. sodap lak tuh...pg2 ada org buat srapan.. tak payah beli kat gerai akak tuh.. tu yg tak tahan tuh.. bertambah kombang la den... ayah aja yg kesian... ye lah.. boring la .. rumah kami pun kecik je.. pegi balik tang tu jugak... nak buat apa pun tatau..dia angkat pinggan pun kami bising ...:D.. asik duk tgk astro... tu pun arituh kita org blk kerja, tgk tv tutup.. mak kata tatau nak psg astro.. alahai... kasihan pulak. nk burak.. ayah tak bapa dgr.. dia ckp ngn mak pun kengkadang jd gaduh... ye lah.. dia frust sgaknya sbb dh tak upaya nk kerja, carik duit utk kasik kat adik-adik dia.. tu yg kerja dia.. menyakitkan hati mak... org tua.. mcm tulah... tak pelah.. kejap je,,.. nnti bulan lapan kita blk kg ye yah...



Nampak tak tuh....



Alhamdulillah...... ini bukan riak.. tp nak kongsi.. tp riak la jugak.. tp.. tapik.. arghhh.. lantak la nak kata apa.. nak taruk jugak2...


SeAdaNya

Thursday, July 13, 2006

Mandom la pullak raser...

2-3 arinih rasa macam crack pot tu pulak.. sape pulak nak jadik wanita cina tu?

Seorang wanita Cina sering membawa 2 labu besar yang digantung di hujung ke dua belah sebatang kayu yang itu diletak di atas bahunya. Walaupun satu dari labu itu telah retak dan bocor hingga paras air akan surut ke separuh, wanitu itu tetap menggunakan labu itu. Setiap hari selama 2 tahun, wanita itu hanya dapat membawa pulang air sebanyak satu setengah labu.

Maka, tidak menjadi hairan apabila labu yang baik itu merasa bangga dapat digunakan untuk membawa pulang air yang penuh berbanding dengan labu yang retak dan merasakan malu kerana kecacatannya tidak dapat membantu sepenuhnya.

Setelah 2 tahun, labu yang retak itu menyatakan kepada wanita itu: "saya amat hampa dan malu tidak dapat membantu Puan sepenuhnya disebabkan kecacatan diri"

Wanita itu tersenyum dan berkata: "Kamu perasan tak bahawa terdapat banyak pokok bunga di sebelah bahagian dirimu setiap kali kita pulang? Saya memahami ketidaksempurnaan diri mu maka saya menanam pokok pokok itu dengan sengaja agar air yang tumpah dari mu dapat menyiram mereka setiap hati"

"Dan kerana itulah, selama 2 tahun ini, saya telah dapat memetik bunga bunga tersebut untuk menghias rumah. Tanpa (ketidaksempunaan) diri mu, sudah tentu rumah ini tidak dihiasi indah"

Setiap yang dari kita mempunyai ketidaksempurnaan. Namun, ketidaksempurnaan inilah yang menjadi kehidupan kita ini lebih bermakna dan mencabar. Terimalah sesatu individu itu dengan segala kelemahan dan ketidaksempurnaan mereka dan carilah kebaikan yang terdapat.

Kepada semua sahabat yang merasakan tidak sempurna, hadapilah kehidupan ini dengan lebih tabah dan ketahuilah bahawa ketidaksempurnaan itu ada kesempurnaannya yang tersendiri.


SeAdaNya

Friday, June 23, 2006

JumaaT Yang Mulia....

hehehe.. d pg2 yg mulia ni.. masa org dukpulun wat soklan exam.. (memandang kan next sem kongsi loading ngn another pregnant punye olang so.. tader la kena wat soklan exam sem ni.. dia ajar dulu.. sbb dia bersalin lmbt lg.. masa dia bersalin.. i plak take over.. tp kena study subjek baru la..) diri ini bertungkus lumus mengadjust gambar baby kat bwh tu ha.. heheh.. jumpa kat blog wanita mengandung heheh... nampak tak... 22 days to go... klu ikut due date 22 hari lagi la..

kalau ikut hukum biasa2... 9 bulan 10 hari.. klu tepat kiraannya.. lagik 4 hari... kalau ikut misi masa g chek arituh.. katanya baby dh turun bawah.. dah separuh kepala nya masuk.. tatau la masuk kat mana.. kalau sakit mlm ni.. terus pegi sepital katanya.. klau tak bersalin.. next week dtg lagik check.. mm... tp rasa cam lambat lg je..

yg konpiusnya... mcm mana rasa sakit nk bersalin tuh!!!!.. arghhh.. tu yg dlm dilema skrg ni... skrg ni pegang pada kata misi je...

nk bersalin ada 3 tanda...

1. kuar lendir + darah
2. kuar air means air ketuban dh pecah..
3. sakit kerap selang 5 minit..

bila tnya... camner rasa sakit tuh... dia kata.. sakit tuh yg mcm rasa nak tercabut pinggang.. n dh tak blh nk gelak dah...

so 2-3 mlm.. perut mmg rasa tak bapa best.. ntah sbb makan byk? ntah sbb aapa tatau nk beza... tp as long rasa cam leh senyum lagik so .. tahan je la dulu...


Tahniah tuk semua Ahli PSSCM atas kejayaan melaksana dan memeriahkan majlis di Ipoh ..... happy menjadi sebahagan dr kalian...


SeAdaNya

Tuesday, June 13, 2006

Pregnancy Week by Week


Week 35

by Robin Elise Weiss, BA, ICCE-CPE, CD(DONA)

Mother:


Your pregnancy is progressing and you may have trouble sleeping at night. Some claim that this is mother nature's way of preparing you for life with a new baby. Others believe it is caused by worrying about the health of your baby, labor, and/or parenting. There are also numerous physical reasons that sleep may be difficult.

For one going the bathroom every 45 minutes isn't conducive to sleep, nor is a constant backache. Try doing pelvic tilts before bed, limiting fluids after a certain time, and being tired when you go to bed.

You should start putting the final touches to your knowledge base of pregnancy. There are several items that you should know something about before labor begins.

Inductions
Fetal Monitoring in Labor
Pain Relief
Comfort Measures
Epidurals
Forceps
Cesareans


Baby:


Your baby weighs about 4 pounds 12 ounces (2.15 kilograms) right now, although later in pregnancy there is more room for variation than in the beginning of pregnancy. Your baby is putting on an average of .5 pounds a week at this point. The length is reaching 18 inches from head to toe, as opposed to the earlier measurements from crown to rump. All organ systems have been present for a long time, now they are just putting on the final touches before birth.



Patutla susah banget mau tdur skrg ni... pusing kanan tak kena.. pusing kiri tak slesa... terlentang salah.. nak meniarap.. mana leh!!

skrg ni berat dah terbih 1.7 kilo.. patutnya kata misi dlm 3 minggu naik 2 kilo je.. tapik nih naik 3.7.. so terlebih 1.7 kilo.. dia suruh kontrol makan.. n kena check tekanan darah lgi pas nih.. heheheh!!
skrg ni mmg duk balun cukup2 .. sbb nnti masa pantang macam2 tak leh makan... tu yang apa teragak.. semua baluuun... mana tak kembang makcik..

SeAdaNya

Tuesday, June 06, 2006

06.06.06



Cantik Nombor nih.. kalau jatuh hujung minggu ni... berlambak2 orang kendurik!! nak nak cuti-cuti sekolah nih...
erm... 2-3 menjak ni.. payah betul nak bgn pagi.. badan cam terlekat je kat atas tilam.. masuk opis pun.. sbb syarat kena masuk opis.. opis pun sunyi je.. tader
org.. yg beranak pinak.. amik cuti panjang... bawak anak pi.. pulau la.. blk kg la... yg bujang.. cuti bertunang la.. cuti kawen la.. tinggal.. org yg nak save cuti tuk bersalin nih... tak pe.. sikalang wa jeles sama lu olang.. nnti.. sedikit hari lagik.. masa lu olang bersusah payah mengikut jadual kuliah.. wa.. tgh lilek2... bercuti.. hhehehe... oklah.. nak solat aasar.. pastuh.. balik aa... duk lelaama kt opis pun wat pe... bring your heart home.... family first... abang, here i come... ( nk tgk cerita hindon.."ku t'lah jatuh cinta".. sbnanyer.. geram banget aku sama gina!!)

SeAdaNya

Thursday, June 01, 2006

SemUa UnTuk Mu..



Beg Emejensi..
utk dibawa oleh ibu-ibu mengandung 7 bulan ke atas... bawa kemana saje... pejabat.. balik kg... kedai.. supermarket.. ye kemana sajer..



ada lampin... pampers.. baby binder, baju.. seluar.. mittens&booties...



klu girl.. pink. kalau boy... blue... kalau tak tau ... pilih kaler ibu suka.. sbb ibu yg pilih ... walaupun abah dia yg bayor...



TaDaa!! Masukkan semua dlm beg ( tiada dlm gambar... kain batik ibu, baju ibu, tudung dan komponen2 kecil yg biasa digunakan ibu :D termasuk stokins ...)... ready untuk besalin... skrg blh belajar teknik pernapasan...









SeAdaNya

Monday, May 29, 2006

HaPPy AnNiversAry...29 Mei 2005




Terima kasih..


sudik ambil adik sbg isteri..


walaupun...


hakikatnya....


adik kuat makan.... heheheh..!! I Luv YU..



Moga yang baik-baik untuk kita.. amin...

Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu
Karena langkah merapuh tanpa dirimu
Karena hati telah letih

Aku ingin menjadi sesuatu yang selalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
Tanpamu sepinya waktu merantai hati Oh...
Bayangmu seakan-akan...


Kau seperti nyanyian dalam hatiku
Yang memanggil rinduku padamu oh...
Kau seperti udara yang kuhela kau selalu ada
Hanya dirimu yang bisa membuatku tenang
Tanpa dirimu aku merasa hilang dan sepi


Kau seperti nyanyian dalam hatiku
Yang memanggil rinduku padamu Oh...
Kau seperti udara yang kuhela
Kau selalu ada, selalu ada, dan selalu ada
Yang selalu ada dan selalu ada...


siaran tertunda...

http://ghazirah.fotopages.com/

:D..

SeAdaNya

Friday, May 26, 2006

bEdEBAR


dh masuk 8 bulan.. so kena g check perut setiap 2 minggu.

"bersalin kat mana nanti ni?"Misi.
" kat sini lah.."Ibu mengandung.
"pantang kat mana?"
" pantang kat kampung, n9"
"oo.."
" anak sapa jaga ? tinggal kg ke bw balik..."
" eh.. bawak balik la..."
" dh carik org jaga?..."
"belum.."
" dah kena carik dah ni..."
" baju anak seme dh siap"
" belum..."
"eh.. biar betul... ni bebila pun blh bersalin da ni....."
" oo.. ingat kena tggu 9 bulan..( saja buat2 tatau..)"
".. ehh.. 7 bulan arituh pun dh blh bersalin tau... "
" heheh.. duk rilek lagik.. tak ready apa pun.."
" dpt gaji kena beli dah nih.. tak blh tggu dah"
" ada la beli sikit2.. tapik duk dlm kotak lg.. tak basuh2 lagik..."
" kena basuh2 dah... taruk siap2 dlm beg.. bawak kemana nak pi.."
" heheh.. orait.."

semlm.. masa g mkn kuih kat bilik kak if*.. dia pun bising sbb tak ready kan emergency bag tuh..

dia kata masa2 mcm nih... dh kena ada dlm kereta beg tuh.. dia dulu 7 bulan pun dah siap.. sbb 7 bulan dia dah masuk sepital..

aku kata sbb tader kereta.. tu yg tak ready ..malas nak hangkut kesana kemari.. dia kata.. hangkut la bwak naik opis.. kang terberanak.. anak hang pakai baju tak basuh.. nnti balik cuci .. guna air panas pun tak pe..

bukan tak excited.. arituh masa 6 bulan arituh dah start beli baju dah.. ingat nak ready dah, skali org kata 6 bulan tak baik beli2 ... dh masuk 7 bulan baru beli..

sekali.. ayah plak eksiden... pastuh JGu plak eksiden.. so tader la pk sgt psl soping2.. nnti2 dulu la.. tu yg terstop..

tp.. bila kak if* kata.. nnti anak hang pakai baju tak basuh.. kesian la pulak dgr.. sedey plak.. mlm td jugak bukak lemari n kuarkan baju2 dr kotak nyer... utk new born baru ada 3.. satu suar panjang warna pink. satu suar pendek warna biru.. kang klu letak pink kang, sekalik kuar boy,.. sian plak baby.. tak macho pulak dia kuar dr labour room tu kang..... ala2 pink panther gituh... huarghh!! tak blh terima.. kang klu letak biru.. pendek pulak suarnyer... sejuk pulak anak akuh.. lagikk satuh biru.. suar panjang, baju lengan panjang.. tp suar ngn baju tak sepasang.. hehehhe.. sian la jugak... kalau pakai kat umah tak pe lah.. mm... yg lain seme utk 6 blan keatas.. hehehe, org pesan.. jgn beli baju new born bebyk.. baby cpt besar.. tu yg beli seme saiz besar..tp kesian la jugak.. klu kuar2 pakai baju mengelebeh... okaylah... minggu ni jugak ibu cari baju baru tuk baby..!! lps tu.. nak kuar ... kuar lah... bedebar nyer..



SeAdaNya

Wednesday, May 24, 2006

VivA







list nama viva.. yg kuar dlm website IPS..
dh jadik sejarah..
org kata the worst part buat master.. masa viva la..
ntahla.. mmg pagik sblm viva tuh.. nak senyum pun tak selera..
sbb sejarah nye.. senior2.. mcm2 benda jadik masa viva..
yg supervisor meninggal masa viva pun ader... ha..!!
strategi ..strategi..!!
masa tuh mengandung 5 bulan.. heheh.. perut pun belum bapa nampak lg... tp.. strategi baik punyer.. g carik gak baju mengandung.. heheh. nak pakai masa viva.. heheh.. manna tau blh bg examiner jatuh kesian... kesian je.. bukan jatuh hati... hak hak.. rasa nyer menjadik kut.. sbb bila dlm viva room tu sme cam baik2 je.. ckp pun elok2 je... tader marah2... w/pun bila kuar tgk jam, ghupanya 2 jam gak kena ngadap dlm bilik tuh.. ape2 pun.. Rasanya.. Tuhan selamatkan.. PHeW!!

SeAdaNya

Friday, May 19, 2006

GRaD suDah



syukur... senin lepas selamat thesis dihantar.. walaupun sebenarnya ari khamis sblm tu patut nya dah setel.. tapik sbb kesalahan mangkuk yg dibuat oleh diri sendiri...maka terpaksa la membuat sedikit pembetulan mangkuk yg berharga 45 hinggit.. chitt!! melayang duit suami ku gtu2 aje.. sori yang!! klu kita g makan ketam pun sodap kan.. kan...

" you beli guide line you tak baca ke? kan dkt abstrak kena ada tajuk... "

apa lagik... aku pun tegakkan lah benang yang basah... huauhauhahaua..malas nak cerita.. kang mau kena dua kalik mangkuk... mmg hampes saat itu.. dunia seakan kelam... dekat setaun setengah duk baca thesis guideline tuh... !! cammana la blh buat kesalahan yg sgt mangkuk itu... itula namanya rezeki.. mueheheheheh..

cemmana2 pun kena bukak n ganti gak page abstrak tu dgn abstrak yg mengikut format.. tu yg kena 45 hinggit tuh... kan dah kata benang aku basah.. cammna nak tegak beb!!


tak kisahla... apa yg penting, dah selesai.. n dah selamat.. AlhamDulIllah.

setinggi2 penghargaan buat Supervisor Dr. Ir B*****ng B***uno, Mak & ayah, Abang, keluarga.. rakan2..aznor sbb tulung burn cd ( ni lg sorang.. nk banjer takmo)..anis sbb tumpang file dlm laptop ..kakitangan ips... usm.. dr rajuan, en amir.. dn lagik dan lagik yg terlibat secara langsung ataupun tdak langsung..... wuarghhhh ..



13 MeI 2005


Happy BiRthDay to Abang.. I luv Yu very much.!!
mm... :D


keNDuRi


Banyak kenduri yg termiss....
Ayah eksiden 3 minggu kat sepital...

ter miss kenduri jus...

jus nita kawan masa sekolah..
dia baik la.. kurus n sgt tinggi...
dulu dia jadik posmen la kira hehehehe...ntahhapahapantah.
dia posmen yg baik la.... hahhahaha
sori jus... semoga bahagia ke anak cucu...


lps ayah eksiden..

kami plak eksiden...

sib baik tader paper... JGU aje yg masuk sepital... Alhamdulillah kami selamat.. baby pun ok... mak tatau kami eksiden .. ni rahsia...

termiss plak kenduri nurul...

Nurul? dia rumet.. dari taman pekaka sampai la apartment permata....
blog ni pun dia yg ajar... hahaha.. dia terrer... dia rajin.. dia baik la..
sgt tak kisah.. sgt best jd rumet dia... sempoi...
mesti suami dia pun org baik2 . macam nurul..
tahniah.... selamat bebahagia d samping suami.....


Oleh kerana jadual balik kg dah tunggang terbalik...

so minggu cuti wesak tu.. abang ajak balik kelantan... naik bass.. dh 4 bulan tak balik sana.. dh berapa kali tertangguh...

ye lah nak blk n9 pun.. nk naik apa...? kang mak tanya kereta mana? nak jawab hapa? so kami pun blk kelantan..


termiss pullak.. kenduri aleque...

aleque ni geng2 masa sekolah menegah dulu.. geng jus jugak..
geng sama2 tunggu buah durian tetengah malam... sbb berebut ngn budak lelaki..
hahah... tunggu punya tggu tak luruh2 last2 kami jolok je durian tuh...

tak kisah la.. janji budak lelaki tak dpt..!! ha lah.. budak laki lagi kejam.. jolok2... sembunyi dlm semak... kami jolok satu je.. dorang jolok banyak..

aleque dh jadik pensyarah kat U**M Se**mat. Suami dia pun pensyarah jugak rasanya tp d S**H A**M. Masa kenduri kami arituh dia dtg... sori la tak dpt buat lawatan balas..
Dah masa2 macam ni.. bukan lupa kawan.. cuma keluarga tu berada di tempat yg pertama.. jd kenala dahulukan keluarga...


mm..

cuti sekolah ni.. ramai jugak yg nak mendirikan masjid.. Alhamdulillah..
Terima kasih atas jemputan.. selamat menempuh alam rumahtangga buat semua.....:D


Lepas setel seme2... aku mulakan operasi mengemas.. seme nyer mcm tongkang.. ari ni br setel kemas opis... dkt seminggu jugak br setel.. almaklum masa2 skrg n pergerakan terbatas.. so kena wat slow2..
kat opis, aku perang ngn taik cicak.. kat umah perang ngn semut... uwaaaa.. pesal seme nk carik gaduh ni... oklah.. moh kito main game... sementara tunggu kul limo....



SeAdaNya

Thursday, April 20, 2006

tader hati



ntah mana perginya...

biarlah hilang ntah ke mana pun..

sbb klu ada pun.. harini..

dia mesti jadik kecik sangaattttt..

SeAdaNya

Friday, April 14, 2006

main kaler2...


maalas nak melayan org .. aku main kaler2...

http://www.chinapaint.com/eng/flash/colorandme_en.swf

katanyer...

You are a person who approaches their finances aggressively and with purpose. You make sure you have covered every angle by consulting the best professionals, then move in for the attack.


Preferring a more casual appearance, you are more comfortable in jeans and a t-shirt than in a suit. You don't like over dressing for any occasion, although you never look scruffy.

Variety is the spice of life! You are comfortable in any crowd or situation, and always come away with new friends.

You are a very practical person. It's more important to you that the things you own are useful, rather than nice to look at.


You are very sociable! You are the center of attention and have great stories to tell. But this often prevents from establishing deep relationships.

You are very considerate. Friendship is the world to you, and you are friends with everyone. Be careful, as sometimes this works against you if you are too trusting.


SeAdaNya


SeAdaNya
lantak la..


hari ni malas nak melayan org.. perut tak sedap..
dah 2 kali masuk jamban..
.. dah berkali2 org ketuk pintu.. siap terloncat2... nk meninjau aada org tak... hangin betulll.. sib baik tergerak nak sarung tudung..
tatau adab ke... klu dh lbh 3 kali ketuk tader org bukak tuh,.. balik aaa... sah2.. org tak mo bukak.. org tak mo layan... lantak la.. ko student ke.. ko boss ke... klu boss.. dia blh tepun.. hehehehe... ni mesti student.. klu boss dia tak loncat2....
dlm study week camnih.. ada la yg dtg... mintak buat assgnmet tambahan la...sbb nk kasik lulus... mtk tlg bg lulus la... eee... geram tul.. masa dbgi muka & dtolong .. dpjak2 nyer kepala.. siap bg alasan tak leh bgn tdo.. sbb tu tak dtg kelas .. study la.. abis org lain tak study... rasa nak gigit2 je budak2 nih..
... lantak la... tanggung la senirik... ini je cara utk ajar mereka menghargai dri senirik..nk dmarah2 pun tak guna... tgh serabut la tuh...kang tak psl2...ada plak yg nk terjun bangunan..
sbb tahan marah la... jd camnih... hangin satu badan... gerammm... lagipun tgh marking nih.. malas nk dpengaruhi oleh perasaan kesian... malas.. tau tak malasssss!! aku malas tak pe.. aku tak amik peksa.... alahai anak-anak..





SeAdaNya

Monday, April 10, 2006

Malasnyer..


kalau korang jd boss...
klu staff nk cuti.. bagi jer.. sbb klu dia dtg kerja pun... hati dia ada kat rumah....:(

mandOmnyer....

SeAdaNya

Thursday, April 06, 2006

KHaMis!!



hari khamis adalah antara ari yg dsukai selain ari jumaat...

sebab..

arinih ada pasar malam kat d*sa murni.. klu ikutkan kat sini.. ari2 ada je pasar malam.. tmpt je lain2.. tp pasar mlm yg arinih ada nasik kerabu yg best.. walaupun tak se best yg mama buat.. tapik kira oraitla bg org merantau yg maleh nak wat senirik.. so ada la nasik kerabu ngn solok lada arinih. masa musim mengidam nasik kerabu aritu... menghitung hari je menunggu ari khamis nih...

yg kedua, arinih blh g kerja lewat.. sbb tader klas kul 8 pagi.. jadik blh men'jeles'kan abang sbb masa dia sibuk2 nak g kerja.. diri ini masih lagik boleh tdur diatas tilam yg empuk itu, bermalas2 atas katil...tak yah kalut2 nak sampai awal2...nyum!!..

yg ketiga..
sebab esok ari jumaat..

yg keempat..
mlm ni tader aktvt n tader kelas latihan..
.. so taderlah kalut nak balik umah sbb nak kuar balik..
malam nih leh aa ngk tivi...

yg kelima..
sebab dah dkt nak ari sabtu ... yahoo!! CuTi!!!!!!!...

SeAdaNya

Thursday, March 30, 2006

HwArGGGGHHHHHHHH!!!!!! .


Terkojuit anak den... En K bilik sebelah nih tetiba je menjerit.. ini bukan first time.. tp first time jeritan yg agak mengejutkan..

lbh kurang seminggu lps.. dia ada btau.. dia ada seminggu lagik utk submit thesis master nyer.. skrg ni tgh pulun buat.. ada org kata kul 2-3 pagik gak dia balik ...
klu kira-kira balik.. mungkin dia tinggal sehari atau beberapa jam.. atau beberapa minit je utk dia siapkan dia nyer thesis.. aagak nyer sbb tulah dia menjerit..

mm.. ingat2 balik.. teringat saat tunggang terbalik tertonggeng.. masa siapkan thesis arituh... nak muntah..!! nak muntah!!!


aik... pas jerit2 bersiul la pulak org tua seblh nih...

lantak ko la labu..




SeAdaNya

Monday, March 27, 2006

6 Bulan sudah.....


sabtu lepas genap 6 bulan umur baby dalam perut nih.... maknanya jugak.. dah 10 bulan kami sah jadik suami isteri.. cepat betul masa berlalu, rasanya cam baru je nikah.. luv yu abang!! klu org tanya kengkadang tersasul jugak

" bila kawen? "
" baru lagik.. bulan 5 arituh.."


" eh.. dah kawen ke? "
" dah... "
" tak jemput pun, tatau pun.."
"ye ke? sori la.."


kira2 balik dah masuk 10 tahun tinggal kan zaman sekolah.. uiii.. tua betul dah ghupanya.. tp duk perasan muda... start arinih.. klu org tanya umur.. tak leh jwb direct.. kena lapik2 skit... hahhahaha..

faz kata start dah masuk 6 bulan.. kena ready emrgency bag dlm kereta...
kak ina plak kata dlm bag tu mesti ada baju baby sepasang, kain batik n baju utk maknyer.. lagi? alamak lupa lah pulak.. arituh faz ada bagik present.. baru bukak mlm sabtu arituh.. dia bagi beg, botol susu 2, n baju baby sepasang..tengkiu faz!! jumaat arituh adik cekak kkj bagik sepasang baju baby warna pink..Comell!! yg plg cmel kat topi nyer.. baru rasa eksited nak dapat baby.. belum tubik lagik dah dapat present anak ibu nih.. mekasih adik2 KKj, hadiah tu.. sbb nak pindah ngajar ke U*TM, mm.. pahit manis pun.. mmg sayang nk tinggal kan usm.. tapi abang kata.. sbb sayang la kena tinggalkan.. mungkin itu yg baik utk semua phak.. tmpt isteri d cc suami.. ikut ajelah..
so emergency bag dgn bebrapa komponen pentingnya dah adalah... heehe.. so kensel sopping...

huwarghhh!!.. arinih dah 27 aribulan.. abang kata .. kalau nak h*nd* c*ty.. mesti siapkan correction sblm buln 4... uwaaa... lagi tiga hari,.. malasnya malasnya...
tak kira.. nak jugak...nak jugak jugak....!!! ok sambunggg...



SeAdaNya

Tuesday, March 14, 2006

Dah musim...



Komplet!!
semua lecturer pompuan yg dah kawen semua mengandung... except kak salina la.. tu pun sbb dia baru je lps dpt baby... hari nih mira plak kata dia mengandung... dah musim agaknya... cam durian la plak..


stereng..


smlm.. perut dh cecah stereng..
harini... kerusi di anjak ke blkg sdikit..
ada jarak dalam 1 cm lagi... mmm....


SeAdaNya

Monday, March 13, 2006

macammana nak mula? mmm.. ntah..

kita mulakan dgn .. BIsmilLAhirramanirrahim...

dgn kuasa yg dberikan.. maka ku sedut segala sawang & sarang labah2..


syruppppppppp....

burp....

alhamdulillah... cantik sudah.

SeAdaNya