SeDetIk LebIh

Tuesday, November 23, 2004

AiDilFitri

AidIlFitri d rumah macam tahun2 yg lalu... Meriah aa. Berunutung rasenyer duk kat kg. Letih nyer mmg tak blh cakap... tambah2 budak busuk tuh dah ader.. mak dia duk kelek anak dia lah.. sib baik ada super 'mom' n super 'mak itam'...taderlah penat sgt tahun nih walaupun bilangan lemang sentiasa bertambah d setiap tahun.. seingat dulu-dulu..mak biasa buat 13 batang..thn pastuh pak itam tambah lagik jadik 15..then 18..pastuh ingat2 naik 20 plak..pastuh 22...n thn nih mak kata 26!! wowie... tupun pak itam bising suruh tmbah lg..mak dah tak larat nak perah santan lg..mak kata dah cukup2 lah tuh..:D. Eberi year.. mesti ader repot pasal setiap yg d masak... lemang rasanyer dlm bebanyk tahun ada dua kali yg tak berapa nk menjadik ..
first tuh masa mak g mekah..time rayer haji, so kami duk pakat2 buat lemang.. aktvt memasak d ketuai oleh pak itam n mak itam..wakakakakaka!! wan udo siap nangis lagik bila makan lauk yg kita org masak...hahahahaha!! second time masa mak tih n i perah santan tuk lemang masa tuh.. mak dah pesan dah kat maktih..perah santan tuh betul2..kalau tak, tak lemak lemangnyer.. mak tih konpiden dia terer perah..

" kalau best lemang nih..btau org mak tih yg perah..kalau tak sedap btau adik yg perah.." chitt!! busuk nyer tak tik..:D

mm ..mmg lemang tuh tak beraper best aa... pak itam komplen gila2..wakakakak..pendek kata..pepun yg dmasak..mesti mak mesti contribute jugak..kalau tak ..mesti lauk tuh tak baper best... so kami semua tugasnyer mesti tulung siapkan bhn2nyer... dan tulung masuk2 kan bahan sambil mendapat arahan mak... kalau main bantai jer..mesti tak sedap..ye betul ..prektis make perfect..tapik kami semua tak sanggup kalau pak itam komplen masa buka puasa...pedih seyy!!hahahahahah!!

Apa yg magik lagik yer lah..mak usu ngn mama pun balik pagi hari mantai tuh... kalau tak dah dkt nak buke poser baru sampai.. so ramai aa org di umah yg menolong.. mak usu dgn projek ketupatnyer..so sebelum buka semuanyer siap d masak...

kuih raya taun nih smpt buat 2 jenis jer.. satu cadburry cornflakes n kuih cornflakes.. satu buat kat umah p.pauh, satu lg buat kt kg... kesian plak kat amat.. dia siap tak kasik mak buat kuih tuh.. sbb kalau mak buat besar2.. dia nak yg kiut2.. rangup..hhahaah..so mlm hari mantai tuh..duk bersengkang mata plak buat kuih tuh.. yg kuih cadburry cornflakes tuh buat tuk bakal mak mertua...:D tatau nk bagik aper.. so bagiklah kuih raya.. oklah kut noo!!

mm..byk lagik cerita pasal raya nih...nk cerita manyak2 pun tatau nk dtulis macam mana..cuma satu lg yg special... raya nih lah mak first time ngk bakal menantu dia..!! mak blh terima dulu br tgk...kire pasrah aaa!! sib baik tak rejek..nk rejek canner.. mmg tak leh rejek pun..hahahahah!!

k lah...

lps rayer...beban kerja bertambah... thesis tak siap2..2 file gabak yg d bawak balik utk d baca pd cuti hari raya.. tersadai seminggu kat sebelah tv..tak berusik...
nak prepare notes tuk students next week... n mcm2 lagik... ntahlah..

:D...

d kesempatan ini..nk ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri , maaf zahir batin...

faei, nadiah, amin, nurul thanks for d card raya..

abang...tengkiu duit rayer...!!;)

SeAdaNya

Wednesday, November 10, 2004

naufal balik kampung

arinih budak busuk tuh balik kg.. mueheheeh..
sonok aa atuk ngn wan dia..:)

SeAdaNya

Tuesday, November 09, 2004

hari ini

ari nih dah selasa.. dr malam td badan rasa cam tak baper nak chat..
kepala pening..tekak rasa cam ada duri..,makan char kuey teow pun tak baper lalu.. padahal sedap...syok jer tgk abang makan..udang 3 ekor..pejal2 isinya..pergh mmg sedap!! pas makan ubat batuk semalam rasa cam lega skit... d*dah..kan gtulah...
pagik nih ingat nk g klinik.. tapi rasa cam dah ok..so masuk kerja lewat skit..
nak mc..sayang plak tinggal training arinih..kalau arinih tak attend mesti esok cam malu2 kambing nak join..tambah2 dah ter miss sehari nyer training...
so ..now i am... tgh duk menuggu yg lelain mai tuk start kan training..

esok malam ...balik kg.. tak sabar nak jupe naufal.. tp sedey aa jugak sbb dah nak abis dah bulan poser nih... macam2 yg nk d ceritakan, tapi rasa malas nak taip..kepala pun dah setat mengong2 nih.. tgk aa kekejap lg..kalau rajin...

ok, tuk semua yg membaca.. SeLAMaT HAri RaYa Aidlfitri.. Maaf Zahor dan Batin...






SeAdaNya