SeDetIk LebIh

Monday, July 26, 2004

naufal

balik kampung jenguk naufal..sangatlah comel..comel lah sangat..
muka dia sebijik macam bapak dia... hidung kembang!! kak long kata tu pun dia dah picit hidung tuh..kasik mancung macam idung mak ngah dia..huehuehuehu..
tak kisah lah kembang ke kuncup ker..alhamdulillah..dia sempurna , itu pun kami dah cukup bersyukur..ayah mmg happy giler..siap offer kat kak long suruh tinggalkan naufal kalau nak balik sabah... biarlah yah..anak dia ..biar dia jer yang jaga..

kami beli sepasang baju lengan pendek..seluar pendek..kaler biru tuk naufal...asik pakai seluar panjang jer..tak seksi aa...huehueheueu..

bila mak yang dapat cucu..maktih, mak usu.. mak tam pun rasa macam dorang yang dapat cucu sama..yerlah kami 3 beradik ..mmg dari kecik lagik dorang yg tolong bela sama..
kalau ada yg tak berkenan.. kalau dia org nak marah dia org marah jer..
ikut suka hati dorang!! tapi bila hari raya..mesti ada kain tuk buat baju raya..bukan mak yg beli, mak tam ngn maksu yg beli, kengkadang mak yee kasik, mak tih plak..tiap kali dapat result bagus dlm exam...mesti ada habuan nyer..!! beratus ratus dia kasik..
marah tu sbb nak mengajar lah kira nya...

so for the next generation pun gtulah..
semer org eksited bila kak long dapat baby.. bkn dorang tader cucu sedara..ada...mannyyyakk!!
cuma kami 3 orang ni dah macam anak dorang..so tu yg dorang eksited sgt..

maktih ..dgn kasut kiut yg dia kait ..dan setokin2..bulu kambingnya..
mak tam.. beli tilam, kelambu., tmpt mandi..
acu plak .... tak abis2 dgn nasihat kecantikannya...huehuehueheu!!

sbb naufal dah lahir ke dunia...
so my aunties start thinking about the new branch of besan...
perkara yng acu tanya ...."bila nak settle down?"..pergh ..pucuk d cita ulam pegaga aaa..jawab aa.." as soon as possible"...hahahahahah!!

mak tih plak ..siap telipun... to inform about her sokongan!! hahahahaha..lawak aa makcik den nih!! mak tih kata...kalau dorang kata ok...mak pun akan kata ok!!!

apa yg telah berlaku..mmg manis utk dikenang.. hopefully, apa yg dicita2kan akan direstui dan di redhai-Nya..aminn
SeAdaNya

Friday, July 09, 2004

barukah dunia ini?

almost two weeks i didn't write even a single words here...
walau hakikatnya banyak yang berlaku ..dan ia agak mengubah tatacara kehidupan sebelum ini.. tapik semua nya tak terluah...

semalam pegi bilik ijazah tinggi, syahdunya rasa tgk meja..buku2..dan ruang yang selama ini di gunakan utk menyelsaikan research for my master degree.. d situh ada kebebasan..
tdak terikat dgn tugas dan kerja sprt sekarang..,.. betul kata orang..apa pun pilihan..pasti ada yang perlu dikorbankan.. kebebasan utk balik kg suka2 hati..d korbankan..kebebasan utk berjalan2 suka2 hati dkorbankan, kebebasan utk bersama org yang kita sayang di korbankan... di korbankan buat bererti tak sayang...tapik sbb sayanglah kita rasa bahawa kita telah melakukan pengorbanan...:|

satu lagik yang dipelajari....KUALITI MASA...
bukan sbyk mana masa yg diperuntukkan..tapik sebaik mana masa yg ada d manfaatkan..
mm...masalahnya..malam aje...mata dah kuyu...tulang belakang dah bengkok minta d luruskan..:D..

takper... saya berfikiran positif..insyaAllah...semuanya akan bertambah baik...mohon Allah mudahkan............Amin..





SeAdaNya