SeDetIk LebIh

Monday, June 14, 2004

New Family Member

Kak long dah selamat bersalin..pagi tadik kul 5.20, baby boy..
alhamdulillah..tahniah kak long & abg kamal!!

SeAdaNya

Wednesday, June 09, 2004

Comot yang terlampau!!

mueheheheeh...bangun pagik lewat arinih!! badan rasa sakit sakit plak.., tak pe..
lasak skit, mana blh lembik2..

minggu nih byk benda yang nk dibuat..pas balik ronda utara minggu harituh & pas sambar barang2keperluan dgn harga yg memberangsangkan, kembali ke asal, thesis!! ntah bila aa nak siap nya..hari2 rasa macam cepat jer berlalu..... sekejap2 dah malam..sekejap2 dah siang..tak sempat nak mengemas2..lanyak jer semer benda..!! JGU pun dah macam belacan dah..ComoTT sungguh!! bila aa nak basuh dia nih.atuk selalu pesan..jgn jadik macam merpati, terbang nya cantik..sarangnya bergelumang taik!..ergh!! nih dah kira kes lagik teruk dr merpati nih!! terbang nya dah lah comot..dgn sarang2 sekalik comot... pastuh siap bawak terbang lagik tuh..!! hikhikhikhik..tak malu sungguh!!..:D










SeAdaNya

Monday, June 07, 2004

Cikgu jugak


alhamdulillah..selamat lagik kawan den lagik sorang, selamat jugak kami berdua ke kendurinye amik berkat!! lbh kurang 7 tahun tak jumpa..tak sangka jumpa masa dia kawen..
tahniah idris dan emma..ingatkan wife dia doktor jugak...jupe masa sesama blajar, salah pulak perkiraan ..cikgu jugak yg idris pilih..sah!! mmg cikgu-cikgi nih laku sungguh..macam goreng pisang panas!! pepun..
moga berbahagia hingga ke akhir hayat..amin..


SeAdaNya

Friday, June 04, 2004

kawen kawen kawen!!


Huarghhhhh..
malehnyo lah pagi nih nak buek kojo. kojo melambak2 sebenarnya. sejak jumpa dr b*mb*ng arituh terasa semakin jauh plak nak siapnyer thesis nih. tu pun dah cukup bernasib baik dapat seperviser yg mmg tahu anak buah dia nih jenama lambat skit.
isk kat mana nak mula nih,..malas sungguh..!! sbb esok dah cuti, hajat mmg sblm bercuti nak pulun buat kerja, baru puas hati spend a lot of money to rest after working too much!! huahauhauaua...walakin ..tak manyak pun wat kejer, but still need to rest and makan angin this coming holiday!!mueheheheeh..

esok majlis idris kat perlis, mmg nak g sangat..decide nak ikut jalan bawah , takmo ikut jalan tinggi @ highway..so the money can be used to buy a fan or cattle for his new house..!!

manyak sgt yang kawen.apesal org selalu kenduri cuti sekolah? takkan yg kawen tuhh semua cikgu2..bistuh engineer2 tak kawen ke? maybe it is true that man suka sgt kalau dpt kawin ngn cikgu nih..
banyak cuti, boleh jaga anak. boleh ajar anak dan anak orang sekaligus, lemah lembut, sopan santun, berbudi bahasa, cerah masa depan ..dan lagi lagi..dan lagi..:D..dah mmmg kerja tuh sesuai ngn kaum pompuan..tu yg nampak elok d mata kaum adam,..walaupun tak semuanya begituh .... tapik keseluruhan nya blh aa di simpulkan begituh..

tak per yg bukan cikgu jgn sedih..rezeki ttp ada...cuma cara nya yg tak sama...:D, berlapang dada..tak semua yg indah tuh sesuai utk kita yer tak..that why lah i tak plih jd cik gu duluh..sbb tak sesuai!! buat punah kerjaya cikgu jer!! sian kat cikgu2 yg lain..

minggu lepas ke kenduri ida..ngn pilihan hatinya zan. percintaan dari tingkatan 5, hingga skrg..illa tumpang rumah, mlm tuh becok mulut dia cerita pasal hubungan cinta ida ngn zan,,..byk gak susah payah yg ida lalu, mak ayah...keluarga, org sekeliling..semua buat dia menjeruk rasa, tp alhamdulillah..minggu lepas dia tuai hasilnya..dia selamat diijabkabulkan..senyum tak abis dia arituh..congratulations fren...!!hahaha..dan ida adalah seorang cikgu..!!;)


pastuh berkejar plak ke kenduri farah..sesampai org dah tolak periuk kosong, takperlah tebalkan aja muka.mcm mana pun farah kawen kalau diizin-Nya mmg nak pegi,..farah nih kira member baik aa..kamcing!! umah dia pun dah dua 3 kalik buat macam umah sendirik;)..

kawen gak dia ngn naga.. ingat lagik masa dia mula2 nak start becinta..!!kamik cukup anti ngn naga..!! Ck sampai gaduh..hikhik..azam kamik , kalau farah kawen, hadiah mestilah yang farah sorang je blh guna ..naga tak blh, hikhikhik..kejam tul kami masa tuh!!..tapik farah baik, dia tak kisah pun..dia buat dek jerr!!..muka seposen jer..
tapik pas bebual ngn naga arituh kiranya...oklah jugak naga tuh..:D dan hadiah utk farah ialah sebuah album yg pastinya dia akan taruk gambar dia dan naga kat dalam tuh..
:)..manusia berubah kan..masa mendewasakan manusia...

dan diri ini pun dah manyak berubah...
perubahan perlu..hijrah kata org..:D..

k..need to start weking!!
how to start? still donno..just start...

BismillahirRahmanirRahim.....


SeAdaNya