SeDetIk LebIh

Tuesday, January 27, 2004

tiket!!

lokasi=umah sewa


akak = diyana..balik raya jumaat ni ekk?
diyana = a'a...
akak =bas pukul berapa?...
diyana =tapi saya tak beli tiket lagik..akak dah beli tiket..?
akak = ee...dah beli dah..(baca dgn nada org tgh bangga)
diyana =bila akak beli...?
akak = dah lama dah akak belik..mmmmm..akak rasa kan..tiket jumaat nih dah abiss lah...
diyana = aah..saya tak kira..kalau tader tiket saya duduk atas akak...!!
akak & diyana= wakakakakakakaka!!

dlm hati akak..
mintak2 lah ada tiket...kalau tak mau nyer jadik pengidap parkinson pas ghaya nih...ekekeke!!
tatau lah cek mek tuh dah dapat tiket ke belum..arinih dah ari selasa dah..esok dah rabu...tulat dah khamis......mmmmmm...takkan nak beli lepas raya cek mek oii..!!!




SeAdaNya
nasik

lokasi=cafe lembaran
situasi=lunch

"mmm...nyum nyum.."
"kenapa?"
"sedap...saya kalau nasik nih mmg lalu..tak tolak...kalau kat umah..mak saya masak mee kari ker..mesti masak nasik gak tuk saya...sbb saya suka nasik...sehari tak jumpa rindu ngn nasik.."
"iyer...rindu ngn sapa.."
"nasik..."
"ooo...kalau macam tuh saya nak jadik nasik aaa..."
"ekekekekkeekeke...alahai....."..

nyonya kepoh!!

Semalam ada ujian teori tuk peringkat 100 & 200...dia plak pening kepala ..muntah2...abis semua yg dmakan dah keluar..
badan panas...kepala panas...
tapik rock kapak gak.....pas abis adik2 nih buat test...g makan ..nak isi semula perut yg kosong..
makan tomyam...per lagik pastuh....
dia sakit perut...sakit sangat...sampai bawak kecik gaya macam bawak jet pejuang...
nak antar balik tak mo...nak tlg drive pun takmo...rock kapak lagik..nak gak balik senirik...
mmm.....

masa reverse tuh dia sipi2 kut nak kena kereta panjang mahal jiran cina yg kaya tuh...
dia kuar dr kecik...nampak apek tuh g check kereta panjang mahal dia...tader apa2..pun..cuma nyonya kepoh tuh cakap.."prok prek prok prek..lu punya kereta kecik pun tak blh muat ker..(lbh kurang aa)"..ini bukan masalah kereta kecik ker kereta besar...masalahnya ialah..tak kena pun kereta panjang mahal dia tuh.....yg dia nak bising pagik2 buta tuh apa pasal..
cahaya lampu jer kena kat kereta dia..dah apek tu tgk..so berhentilah kan..adat budi bahasa berjiran..
angkat tangan gak kata sori bagik pihak org yg sedang sakit perut....
nyonya kepoh tuh terus start enjin kereta mahal tuh...bawak masuk dlm porch...
ha!! itu macam lah..yg taruk depan umah org apa pasat....
umah sendirik ada....taruk dalam aa...
kalau sayang sangat....lipat jer kereta tuh taruk bawah tudung saji!!!!!
nam putinam..kui putikui...

SeAdaNya

Monday, January 26, 2004

kawen

24 januari..majlis kawen nura ngn amer..
kongratulasi kepada mereka berdua...
moga bahagia hingga di negeri sana ..aminnnn

so..who is next..?

back to work!!

:D..

awal2 tadik skul sunyi..helmi jer yg ada kat lab..faz tak dtg lagik...or maybe tak dtg harinih..
arinih buat writing skit...
mm..sepagik duduk..adalah dalam dua helai dapat ditulis...pergh slow sungguh...
kalau sehari br dua helai...
bila nak siap nih...nngehngehngeh...
buat sikit pun rasa dah nak migrain dah nih..kira ok aa tuh kut...


SeAdaNya

Friday, January 23, 2004

skirt!!

semalam..tdo lewat..ada kelas...kul 2.37 baru balik..tu pun dorang duk sambung lagik kat nasir...
tak larat nak join..sbb esoknya nak mangun pagik...nak antar anis ke butterworth..dia kena balik kg...
opah nyer sakit tenat..
dapat mesej plak dr along maya..wan itam dah meninngal..Innalillahi wainnailahi roji'uun....tak sampai dua bulan dari anak dia pergi dia plak menyusul...moga rohnya d cucuri rahmat..
mangun pun lewat..subuh pun dah dkt nak sipi2 abiss waktu..
janji kul 8 nak kuar...

dah lah lewat penat nak mikir nak pakai baju apa...seluar plak hilang..mana tah peginye...
dlm almari tade..
gantung pun tader..mesti terselit kat mana2...pagik sgt!!..nak tanya org mamai kang mesti ngamok punyer...
takper aaa...sebat jer lah apa yg ada...skirt!!...
alahai terkepit-kepitlah ni kang..
nk buek camno!!..maka inilah kali ketiga skirt tu di pakai...
mueheheheheh..ayu gituh!!




SeAdaNya

Friday, January 16, 2004

i start my day..dgn break fast kat nasir..nasir lagik...hikss...
nasir tu kaya sbb ada org macam kamik ni lah...:D

SelamaT HaRi LaHiR MaK!!

arinih birthday mak...

adik doakan..mak dipermudahkan dalam segala urusan dan dkurniakan keberkatan, kesejahteraan, kebahagian...dan anak2 yang menyenangkan dan mententeramkan..Aminnn!!



Syurga Di Telapak Kaki Ibu

Duhai apakah gerangan budi balasan
Bagi insan melahirkan, membesarkan

Bercucuran airmata bila mengenangkan
Betapakah besar budi ibunda berikan
Siang malam menderita
Hingga entah bila
Sungguh besar pengorbanan
Ibunda berikan

Tiada bahagia jika tiada
Doa puja restu
Syurga itu telapak kaki ibu

~Keramat Kasih sayangnya~

SeAdaNya

Thursday, January 15, 2004

Terkonang kek Kampung!!

Apo Nak Dikato

Poei pokan naik basika
Tongah haghi tongah paneh
Apo dayo motong gotah
Apo nak dikato
Kalau bulih nak jadi cikgu skolah
Kek Kolo Pilah

Sawah leba kobau banyak
Air pigi sojuk sekali
Sunyi sopi takdo oghang
Apo nak dikato
Kalau bulih nak bising-bising
Macam pokan Tampin

Tanak nasik bogheh kampong
Masak lomak cili api
Mesen padi takdo laei
Apo nak dikato
Ramai oghang dah kojo kilang
Kek pokan Seghomban


Batu Ompek Toluk Komang
Tompek oghang mandi mando
Aghi minggu ponoh sosak
Apo nak dikato
Air laut bertambah masin
Kek pokan Ped Deksen


isk..camna blh lupa nak bgtau nih....Tiket blk ghaya dah beli seyyy!!
hihkhkhihkii...

perkara nilah yg membuat kan muka kembali berseri2...arinih...:D.....

Happy Birthday To Puan nura and diyana..........

SeAdaNya
DEnTiSt

15 januari...ada appointment ngn dentist lagik arinih...
terus rasa macam tader semangat...hilang seri muka hari nih..:D
apa yg dr shaik dah buat masa cuci gigi arituh..betul2 buat jadik fobia satu macam...
sakit....tu jer yg blh d nyatakan...yer lah macam yg jenor cakap dlm blog dia..aa hanya org yg rasa aja blh paham macam mana rasa apa yg dia rasa tuh........
"sukar nak gambarkan rasa sesuatu rasa kerana org yg merasainya sahaja akan merasai rasa yg dimaksudkan......~jenor"
cakap byk pun tak guna sbb dr shaik tu tak rasa macam mana yg dirasa oleh patient dia niha masa dia duk tenyeh gigi arituh...sesedap rasa dia jer..
.............

alhamdulillah..arinih dia dah tak tenyeh2 dah...dia check jer...dua org misi dia pun duk tinjau skalik apa ada dalam mulut...dia kata ..."see...gigi dia dah cantik dah..arituh dah cuci abiss semua..."...hehehehe,...dlm dua tiga ayat yg dia cakap..ayat nih yg paling di ingati ....ekekekek..cantik punya pasal..100 lebih gak duit melayang...

pasal nyer bukan pasal cantik....
pasalnyer iyalah..."nak jaga"..bagik elok..sbb semua tuh amanah Dia...

kalau iya pun cantik...itupun bukan hak kita...
bersyukurlah dipinjamkan apa yg ada skrg nih..

so arinih..nk buat kerja pun malas..walhal esok..dah nak kena persembahkan sumting kat dr bambang..
benda nyer dah ada..tapik tak kemas..dan tak berjaya mengeluarkan value yg logik...
kalau run...dia keluar nombor sikit sikit..selebihnya kuar bintang-bintang...
sebanyak bintang2 kat dalam kepala nih ha...tak per aa biarlah...
selagik ada masa..rasa cam tak keluar jr idea..so biar je lah duluk...lantak situh...

"malays work better under pressure"
so kita tgk apa nak jadik esok..wakakakkakak!!

dah pukul 4.40..arinih decide nk balik pukul 5 kang...
sbb nya..mlm nih ada kelas agama...cam biasalah..org semer bertolak kul 8.30..utk g klas kul 9..kamik dorang kena bertolak kul 6.30......bukan..bukan sbb kecik tak blh jalan laju....
tapik sbb kamik sajer jer nak amik angin....:D..

anis pun tak mo ikut arinih...katanyer nak kasik can..
arinih dia nak ikut jenor...hikhihkhkih..
can apa yg dia nak bagik pun tatau lah....
:D....dah tak larat aa kut..duk bergoncang dalam kecik ..ekekekkekeke
aper2 pun ...thanks for being so understanding...!!

k...

esok tulis lagik..!!

SeAdaNya

Tuesday, January 13, 2004

Bangun seawal..6.20 cenggituh aa tak pasan plak..tp yg pasti masa azan tuh dah sedar dr tdo....tapik duk golek2 lagik atas tilam...
ingat nk jogging..tapik sbb badan tak brapa nak sedap..so decide nk gerak lambat2...
gosok gg lambat...cuci muka lambat...semayang subuh lambat-lambat..mandi lambat-lambat..layan perasaan dalam bilik air lambat-lambat.....gosok baju lambat..gosok tudung lambat...so dgn segala kelambatan..semuanya dapat d setelkan ontime...tepat jam 8.00 pagik...siap utk ke skul..:D..kecik pun dah tunggu depan umah tak lambat plak dia:D..makan chappati lambat2 kat nasseer.....

lambatnya..nk siap master nih....!!



che dah majuk...

alahai..majuk plak dia..
so tadik g hantar..'hati' dia g klinik...
pas dr dia pujuk..ok lah nanti harapnya...k che dah..moga cepat sembuhh!!

:D...

Friday, January 09, 2004

Bengkak....


hari nih sampai je lab..hati terus bengkak...
tgk ada surat dr skul atas meja...
tau dah mesti invitation tuk seminar ijazah tinggi...
tak kisah..
tgk memula nama mat ayaq kena present...
tgk nama kedua..terus rasa nak pitam...
bila nama sendirik yang keluar utk buat presentation...

rasa macam tak percaya..
mananyer tdak...sblm mus present arituh giliran kita...present ngn usup..
pastuh pas mus present..kita present lagik...gilo apo..!!...
bertambah bengkak ngn org opis...
dahlah tak leh g ngn org opis..bila jd camnih..lagik aaa..!!

tatau kira ker..?tatau buat jadual ker?
tatau buat giliran ker..?
punya aa belambak student yg tak penak present lagik..
masa kita masuk2 arituh..tak sempat buat apa2..dah suruh bentang proposal..skrg nih suruh present lagik..takkan nak present proposal lg kut...
tertekan nih..
tertekan aa kalau kena present nih..tak jadik kerja..asyik rasa nak prepare utk presentation jer..
i kan pemalu org nyer...

sakit masa kena cuci gg semalam pun tak abis lagik..
ingat nak cerita pasal gg ..pasal klas agama..
betapa bahagianyer bila tak mengantuk dlm klas semalam...
tak sempat nak tulis....
terus lupa nak cerita apa...
yg tahu hati ..bengkak jer..bengkak sebengkak bengkaknyer..
tiada yg lebih bengkak melainkan yg bengkak2 belaka...

ntah..biarlah...tgk aa nak jadik apa 21 aribulan nanti.....

>:|...tanduk dah tumbuh...heheheheheeh!!!

SeAdaNya

Tuesday, January 06, 2004

dah pukul 9.19...
duk ada lagik kat sinih..tak balik2 lagik..
mandi pun tak...
:D..

berbaloi gak tak mandi nih..
program dah tak tersangkut lagik..
even dia tak blh run dgn betul lagik..tapik keadaannya dah berubah dari dua hari lepas..
itu dah cukup membanggakan bagik student yg slow skit ni ha..

cerita pasal mandi nih..
kata org kalau nak awet muda..jgn mandi selalu selalu..
gee penah kata..ayah dia malas mandi ..sbb tuh ayah dia nampak muda lagik...
teringat plak kat kak ta..dia mmg malas mandi...
berbuih mulut aini suruh dia mandi...
la nih dah kawen pun minah tuh...tak mandi tak mandi pun...laku jugak beb!!
mau nyer tdak...kambing tak mandi pun mahal per..;)

dah dkt pukul 9.30...
rasa macam nak teruskan kerja...
tapik tak perlah..kang kalau siap kang..esok tader kerja plak ..heheheeheh
(baca:rasa macam nak g makan)
kang kalau tunggu sampai kul 10..maunyer senget sebelah kepala nih..
:D..penuh lah kata kan!!eheheheh..

k..esok tulis lagik....SeAdaNya







tak banyak..yang dapat dibuat arinih...
mmg sangkut....program..hanya dapat menambah satu line sahaja..itu pun masukkan equation...
selebihnya ..masih tergantung..sama macam dua ari lepas...:D..

harapnya..masih lagik ada esok utk sambung....ekekeke..Mohon Allah mudahkan!!Aminnnnnnnnnnnnn...

gg?...geli aa nak makan..sbb dah tinggal gusik :D








SeAdaNya

Monday, January 05, 2004

keputusan dah dibuat..nekad..!! dia mmg tak blh nak d selamatkan lagi..seblm ia merosakkan..teman sebelahnya dan masyarakat sekelilingnya yang lain...dia perlu dikeluarkan dari masyarakatnya sendiri..dah lama ia d biarkan d situ...
sbb tak mahu ruangnya d tinggalkan kosong ...tapik sejak 2 tiga hari nih..dia dah semakin tidak bertapak kuat pada ruang sendiri..dan dia menyebabkan masyarakat lain tidak dapat bekerja dgn sempurna....nasik memang tak kunyah dah...main telan2 jer...

so arinih...g klinik gigi..
memang kena cabut dah gg tuh...
:D...

sakit masa dr shaik nak bius tuh...pastuh dia duk burak2,..tanya itu ini..
cerita pasal planet marikh...tetiba sesedar dah setel jer..
tak sedar pun bila gg tuh dah tercabut..

tapi gg tak leh cuci lagik katanya..
i got problem with my gusi...
gusi lembut katanya...
silap aribulan lama2 nanti..semua gigi blh tanggal....:D..
gusi lembut?..kan bagus kalau tuan dia pun lembut...sopan santun...ahaks...

so dr shaik kasik ubat duluk..suruh makan..ari khamis kena dtg semula...
br blh cuci...
then blh sambut hari jumaat dgn gg yg putih dan bersinar2....Amin..!!

masa duk ni naip ni pun..kapas duk dlm mulut lagik nih..
on d way back from klinik gg..dia dah start berdenyut......oo sakit rupanya cabut gg nih......
sakit2 pun tgh pk...tgh hari nih nak makan apa..:P..
tatau agik leh kunyah ke dok nih..!!

mm..
sedey sbnrnya..ye lah..muda2 dah rongak!!..
tapi bila pk semula...
gg tuh pinjaman dr DIA...
bkn selamanya hak kita..
kena beelajar terima...
kena redha..
Dia kasik pinjam...tapik tak pandai jaga kan..
so Dia amik satu..supaya yg lain tuh blh d selamatkan....
yelah kan..kalau tak sbb gg yg satu nih..tatau pun yg gusi bermasalah...
besar sungguh Rahmat dia...dikirimkan kasihNya melalui musibah...

so..now..wanna start working..gigi, gigi jugak..kerja kena jalan jugak..!!..

:D....