SeDetIk LebIh

Friday, December 31, 2004


naufal lagi..:D Posted by Hello

naufal Posted by Hello

Wednesday, December 29, 2004

SeAdaNya

SaYu

hari nih..hati dipagut raser sayu ya amat..
gambar naufal yg kak long bekal ditaruk di depan mata...uwaaaa!!
comey!! bijak!!.. geram sgt tgk..terngiang2 suara dia terkekek2 gelak bila kita wat aksi depan dia...tak kisah lah lawak bodoh ke aper ke..kalau bwk jalan...usik sikit..mesti ketawa..!! bunyi gelak dia rase cam terngiang2 kat telinga...terbayang2 aksi dia.... aaahhhh..sedey!!...

esok..budak busuk tuh nk blk sabah dah...mak dia nk kerja dah masuk thn baru nih ,..
bln 5 nnti br balik lg..
masa tuh naufal mesti dah pandai jalan.. dah tak mau di dukung2 dah..n mesti tambah lasak!! arituh ada gak ckp kat mak dia.... tak blh ke bg suntikan ker..ubat ker..bagi naufal comey forever..tak yah besar..!!..:D hikss..... mane adae mak yg nak bagi anak dia dibantutkan ..ye tak..? hahahah...ingat anak dia bonzai aper ..nak bantut2!!

mmm..nk buat camner..anak org.. memana pegi mesti mak dia angkut..
tak perlah..mak ngah doakan naufal sihat2 selalu.. doakan mak ngah di murahkan rejeki...Amin.... sob sob...


Thursday, December 09, 2004

rase cam nk tulih sumting..
tp raser cam nak balik umah dah nih..:/
balik dulu lah..
hahahahahhaha..

SeAdaNya

Tuesday, November 23, 2004

AiDilFitri

AidIlFitri d rumah macam tahun2 yg lalu... Meriah aa. Berunutung rasenyer duk kat kg. Letih nyer mmg tak blh cakap... tambah2 budak busuk tuh dah ader.. mak dia duk kelek anak dia lah.. sib baik ada super 'mom' n super 'mak itam'...taderlah penat sgt tahun nih walaupun bilangan lemang sentiasa bertambah d setiap tahun.. seingat dulu-dulu..mak biasa buat 13 batang..thn pastuh pak itam tambah lagik jadik 15..then 18..pastuh ingat2 naik 20 plak..pastuh 22...n thn nih mak kata 26!! wowie... tupun pak itam bising suruh tmbah lg..mak dah tak larat nak perah santan lg..mak kata dah cukup2 lah tuh..:D. Eberi year.. mesti ader repot pasal setiap yg d masak... lemang rasanyer dlm bebanyk tahun ada dua kali yg tak berapa nk menjadik ..
first tuh masa mak g mekah..time rayer haji, so kami duk pakat2 buat lemang.. aktvt memasak d ketuai oleh pak itam n mak itam..wakakakakaka!! wan udo siap nangis lagik bila makan lauk yg kita org masak...hahahahaha!! second time masa mak tih n i perah santan tuk lemang masa tuh.. mak dah pesan dah kat maktih..perah santan tuh betul2..kalau tak, tak lemak lemangnyer.. mak tih konpiden dia terer perah..

" kalau best lemang nih..btau org mak tih yg perah..kalau tak sedap btau adik yg perah.." chitt!! busuk nyer tak tik..:D

mm ..mmg lemang tuh tak beraper best aa... pak itam komplen gila2..wakakakak..pendek kata..pepun yg dmasak..mesti mak mesti contribute jugak..kalau tak ..mesti lauk tuh tak baper best... so kami semua tugasnyer mesti tulung siapkan bhn2nyer... dan tulung masuk2 kan bahan sambil mendapat arahan mak... kalau main bantai jer..mesti tak sedap..ye betul ..prektis make perfect..tapik kami semua tak sanggup kalau pak itam komplen masa buka puasa...pedih seyy!!hahahahahah!!

Apa yg magik lagik yer lah..mak usu ngn mama pun balik pagi hari mantai tuh... kalau tak dah dkt nak buke poser baru sampai.. so ramai aa org di umah yg menolong.. mak usu dgn projek ketupatnyer..so sebelum buka semuanyer siap d masak...

kuih raya taun nih smpt buat 2 jenis jer.. satu cadburry cornflakes n kuih cornflakes.. satu buat kat umah p.pauh, satu lg buat kt kg... kesian plak kat amat.. dia siap tak kasik mak buat kuih tuh.. sbb kalau mak buat besar2.. dia nak yg kiut2.. rangup..hhahaah..so mlm hari mantai tuh..duk bersengkang mata plak buat kuih tuh.. yg kuih cadburry cornflakes tuh buat tuk bakal mak mertua...:D tatau nk bagik aper.. so bagiklah kuih raya.. oklah kut noo!!

mm..byk lagik cerita pasal raya nih...nk cerita manyak2 pun tatau nk dtulis macam mana..cuma satu lg yg special... raya nih lah mak first time ngk bakal menantu dia..!! mak blh terima dulu br tgk...kire pasrah aaa!! sib baik tak rejek..nk rejek canner.. mmg tak leh rejek pun..hahahahah!!

k lah...

lps rayer...beban kerja bertambah... thesis tak siap2..2 file gabak yg d bawak balik utk d baca pd cuti hari raya.. tersadai seminggu kat sebelah tv..tak berusik...
nak prepare notes tuk students next week... n mcm2 lagik... ntahlah..

:D...

d kesempatan ini..nk ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri , maaf zahir batin...

faei, nadiah, amin, nurul thanks for d card raya..

abang...tengkiu duit rayer...!!;)

SeAdaNya

Wednesday, November 10, 2004

naufal balik kampung

arinih budak busuk tuh balik kg.. mueheheeh..
sonok aa atuk ngn wan dia..:)

SeAdaNya

Tuesday, November 09, 2004

hari ini

ari nih dah selasa.. dr malam td badan rasa cam tak baper nak chat..
kepala pening..tekak rasa cam ada duri..,makan char kuey teow pun tak baper lalu.. padahal sedap...syok jer tgk abang makan..udang 3 ekor..pejal2 isinya..pergh mmg sedap!! pas makan ubat batuk semalam rasa cam lega skit... d*dah..kan gtulah...
pagik nih ingat nk g klinik.. tapi rasa cam dah ok..so masuk kerja lewat skit..
nak mc..sayang plak tinggal training arinih..kalau arinih tak attend mesti esok cam malu2 kambing nak join..tambah2 dah ter miss sehari nyer training...
so ..now i am... tgh duk menuggu yg lelain mai tuk start kan training..

esok malam ...balik kg.. tak sabar nak jupe naufal.. tp sedey aa jugak sbb dah nak abis dah bulan poser nih... macam2 yg nk d ceritakan, tapi rasa malas nak taip..kepala pun dah setat mengong2 nih.. tgk aa kekejap lg..kalau rajin...

ok, tuk semua yg membaca.. SeLAMaT HAri RaYa Aidlfitri.. Maaf Zahor dan Batin...






SeAdaNya

Saturday, October 30, 2004

16 Ramadhan dah arinih...kejap jer rasernyer...
isk ...rasanyer baru jer semalam first day puaser..

SeAdaNya

Thursday, October 14, 2004

MMmmmm..feel better pas buat lawatan amal ke blog2 dak2 nih!!
best gak...conteng2 skit kat tagboard..rasa lega skit!!

uiks ..dah 3.10 ptg dah..patut aa kapla rasa nak tercabut..belum siram air semayang lagik ghupanyer..ngehngehngeh...

jom!! semayang ..semayang....

SeAdaNya
Huarghhhh!! ntah kat mana nak mula pun tatau..
dah setel marking paper..key in markah...skrg mai opis duk sajer2..
nk buat thesis plak tader mood...nak kata tader kerja, ada ...tapik nak kata ada kerja ..mcm tader....isk tersiksanyer keadaan yg macam nih..!!

ee ..apa nk buat nih...thesis nih tahan sat jer..bila start nak tulis jer..kepala terus rasa cam nak meletup..eeeeeeeeeeeeeeeeeee..maleh nyer...maleh nyer...!! blh tak? blh tak nak jd orang malas...!!! bila aa nk abis master nih!!

nekad!!..pas siap thesis nih ..nk gheja jer..!! tamau jd student dah..tersiksa!!!!!
bosan tahap dugong dah nih!!

wekk wek wek!!!:D

SeAdaNya

Wednesday, October 13, 2004

http://www.soislam.com/duafull.swf

SeAdaNya
Tadaaaa!!!

pejam celik..begitu begini...dah nak poser semula...
ahlan wasahlan ya Ramadhan...
seronok menanti hadirnya ramadhan...manis!! pengalaman yg sgt manis...
alhamdulillah..mudah2 an...berpeluang lagik menyambut kemanisannya tahun ini..

besar kemungkinannya..inilah ramadhan yg akhir tuk d sambut sbg org bujang.
Masa tepun mak semalam..katanya dah decide nk kendurik 29 mei nih..

mak : kak long kata kalau nk kendurik..buat lah 29 aribulan tuh...dia balik 27 aribulan sbb masa tuh cuti sekolah...dia kata kalau adik kawen ke adik tak kawen ke ..time tuh mmg dia balik pun..sbb masa tu cuti sekolah panjang..
adik: uiks..best nye dia buat keputusan...sape yg nak kawen nih..kak long ke adik?
mak : mak pun dah bincang ngn induk ***, dia kenduri minggu lps kita kenduri..so taklah bertembung nanti...
adik : ooo...


kecik ati jugak ngn kak long nih...langsung takmo bertolak ansur..masa dia kawen duluk..org benti kerja..DIULANG..BERENTI KERJA..sbb tak sampai hati tgk mak prepare kenduri sorang2...kenapa lah sampai dah beranak pun kak long tak pernah nak berubah-ubah..


adik yg nak kawen..tapik semua org duk pk kak klong cuti atau pun tak...yg nak kawen nih kak long ke adik?.. mm..ntahlah... selama mana kak long tak mo berubah.., selama tulah adik dia nih akan beralah...
biarlah..asalkan mak tak pening kepala..darah mak tak naik..sbb risaukan perangai anak2...cukuplah..

so taun depan i sambut raya berdua...hahahahah..tak kisah lah cem cemmana pun janji kawen...

:D


SeAdaNya

Friday, September 24, 2004

"Be with Yu Is my dream come true..
Alhamdulillah.."


SeAdaNya

Thursday, September 23, 2004

What a wonderful day...


Esok Ulang Tahun...:D

Cerita nya..


setahun yang lepas...
di sebuah daerah ..
di utara tanah air..
atas urusan yg sengaja di carik2..d buat2..
berjanjilah kami..
berjanji utk jalan berteman..
Alhamdulillah..
hari ini janji itu kita ikat kuat dgn restu keluarga...

tiada apa jaminan kepada pengotaan janji,..
tidak ada surat rasmi ..bercop kerajaan..
yg ada cuma.. yakin..
yakin pada janji teman seguru..
sangka baik pada Rezeki pemberian Tuhan..


hari ini rentak langkah tetap sama..
terima kasih mengota janji..
Syukur pada Tuhan..
D permudahkan segala urusan..

~pesal rasa cam nak nangis..!!????:(

SeAdaNya



Walaupun dalam poket tidak ada duit, tapi dalam hati tetap ada kasih.Ni kata-kata basri utk isteri dia yg sayang kat dia. Rasa nak menitik air mata baca kisah dia. Ujian Tuhan pada hamba-hamba kesayangannya, baru kita blh perasan kita bertuhankan duit ataupun tdak?.. kalau tader duit blh hidup atau tdak? bergantung hati pada duit atau pada Dia? Cakap mmg senang..lalu, blm tentu blh tahan.. lalu lah apa cara pun, tergolek, terlentang.. terbang, merangkak..bersangka baiklah.. selagi ada izinnya menikmati dunia indah pinjaman-Nya, selagi itulah belum putus rezeki dari Dia.. sangka baik...tu yg biasanya kita tak buat, dan selalunya lupa nak buat..!! Ampun Ya Allah...
SeAdaNya

Tuesday, August 10, 2004

imej baru..

bukan semua benda yang kita sayang dapat kekal lama..

templet bear putih tu memang sayang nak dtukar dgn yg baru, tetiba berpenyakitlah pulak!!tetiba ajer ade gambar pencurik!..tulisan jadik besar2... nak tanak tukar lah jugak..! tak per sikit ari kita carik bear lain lah pullak..

SeAdaNya

Thursday, August 05, 2004

Congratulations...!!

Happy Graduation!!

SeAdaNya

Monday, August 02, 2004

pesal plak tulisan besar semacam nih!!!

alahai...sakitnyer mata tgk blog semak macam nih!!!!

SeAdaNya

dan lagi tuk naufal..
ke billion mencarik gift for pak bambang nyer baby baru..
seronoknyer tgk barang bayi nih!! semuanyer comey...rasanyer semua nak belik tuk naufal..
apakan daya ..makngah kau nih bukannya tokey balak nak belik banyak2 tuk naufal..
tapik sambarlah jugak sepasang lagik baju seluar pendek warna kuning itik ..siap topi!!..kat topi yg berkenan sangat tuh...rasa terbayang2 jer kat depan mata nih naufal pakai baju tuh...
nanti kalau naufal balik kg lagi mesti masa tuh naufal dah besar...baju tu pun mesti dah tak muat..tak dapatlah makngah tgk naufal pakai bajuh tuh...nanti suruh umi beranak lagi...kasik adik plak pakai baju tu ekk...
sorilah bebanyak ..makngah tak balik hantar naufal balik sabah...mak ngah ada temuduga ari jumaat nih... jeng jeng jeng!! temuduga ape yer? :)
kita tunggu dan lihat .....doakan mak ngah suksesss!!
SeAdaNya

Monday, July 26, 2004

naufal

balik kampung jenguk naufal..sangatlah comel..comel lah sangat..
muka dia sebijik macam bapak dia... hidung kembang!! kak long kata tu pun dia dah picit hidung tuh..kasik mancung macam idung mak ngah dia..huehuehuehu..
tak kisah lah kembang ke kuncup ker..alhamdulillah..dia sempurna , itu pun kami dah cukup bersyukur..ayah mmg happy giler..siap offer kat kak long suruh tinggalkan naufal kalau nak balik sabah... biarlah yah..anak dia ..biar dia jer yang jaga..

kami beli sepasang baju lengan pendek..seluar pendek..kaler biru tuk naufal...asik pakai seluar panjang jer..tak seksi aa...huehueheueu..

bila mak yang dapat cucu..maktih, mak usu.. mak tam pun rasa macam dorang yang dapat cucu sama..yerlah kami 3 beradik ..mmg dari kecik lagik dorang yg tolong bela sama..
kalau ada yg tak berkenan.. kalau dia org nak marah dia org marah jer..
ikut suka hati dorang!! tapi bila hari raya..mesti ada kain tuk buat baju raya..bukan mak yg beli, mak tam ngn maksu yg beli, kengkadang mak yee kasik, mak tih plak..tiap kali dapat result bagus dlm exam...mesti ada habuan nyer..!! beratus ratus dia kasik..
marah tu sbb nak mengajar lah kira nya...

so for the next generation pun gtulah..
semer org eksited bila kak long dapat baby.. bkn dorang tader cucu sedara..ada...mannyyyakk!!
cuma kami 3 orang ni dah macam anak dorang..so tu yg dorang eksited sgt..

maktih ..dgn kasut kiut yg dia kait ..dan setokin2..bulu kambingnya..
mak tam.. beli tilam, kelambu., tmpt mandi..
acu plak .... tak abis2 dgn nasihat kecantikannya...huehuehueheu!!

sbb naufal dah lahir ke dunia...
so my aunties start thinking about the new branch of besan...
perkara yng acu tanya ...."bila nak settle down?"..pergh ..pucuk d cita ulam pegaga aaa..jawab aa.." as soon as possible"...hahahahahah!!

mak tih plak ..siap telipun... to inform about her sokongan!! hahahahaha..lawak aa makcik den nih!! mak tih kata...kalau dorang kata ok...mak pun akan kata ok!!!

apa yg telah berlaku..mmg manis utk dikenang.. hopefully, apa yg dicita2kan akan direstui dan di redhai-Nya..aminn
SeAdaNya

Friday, July 09, 2004

barukah dunia ini?

almost two weeks i didn't write even a single words here...
walau hakikatnya banyak yang berlaku ..dan ia agak mengubah tatacara kehidupan sebelum ini.. tapik semua nya tak terluah...

semalam pegi bilik ijazah tinggi, syahdunya rasa tgk meja..buku2..dan ruang yang selama ini di gunakan utk menyelsaikan research for my master degree.. d situh ada kebebasan..
tdak terikat dgn tugas dan kerja sprt sekarang..,.. betul kata orang..apa pun pilihan..pasti ada yang perlu dikorbankan.. kebebasan utk balik kg suka2 hati..d korbankan..kebebasan utk berjalan2 suka2 hati dkorbankan, kebebasan utk bersama org yang kita sayang di korbankan... di korbankan buat bererti tak sayang...tapik sbb sayanglah kita rasa bahawa kita telah melakukan pengorbanan...:|

satu lagik yang dipelajari....KUALITI MASA...
bukan sbyk mana masa yg diperuntukkan..tapik sebaik mana masa yg ada d manfaatkan..
mm...masalahnya..malam aje...mata dah kuyu...tulang belakang dah bengkok minta d luruskan..:D..

takper... saya berfikiran positif..insyaAllah...semuanya akan bertambah baik...mohon Allah mudahkan............Amin..





SeAdaNya

Monday, June 14, 2004

New Family Member

Kak long dah selamat bersalin..pagi tadik kul 5.20, baby boy..
alhamdulillah..tahniah kak long & abg kamal!!

SeAdaNya

Wednesday, June 09, 2004

Comot yang terlampau!!

mueheheheeh...bangun pagik lewat arinih!! badan rasa sakit sakit plak.., tak pe..
lasak skit, mana blh lembik2..

minggu nih byk benda yang nk dibuat..pas balik ronda utara minggu harituh & pas sambar barang2keperluan dgn harga yg memberangsangkan, kembali ke asal, thesis!! ntah bila aa nak siap nya..hari2 rasa macam cepat jer berlalu..... sekejap2 dah malam..sekejap2 dah siang..tak sempat nak mengemas2..lanyak jer semer benda..!! JGU pun dah macam belacan dah..ComoTT sungguh!! bila aa nak basuh dia nih.atuk selalu pesan..jgn jadik macam merpati, terbang nya cantik..sarangnya bergelumang taik!..ergh!! nih dah kira kes lagik teruk dr merpati nih!! terbang nya dah lah comot..dgn sarang2 sekalik comot... pastuh siap bawak terbang lagik tuh..!! hikhikhikhik..tak malu sungguh!!..:D










SeAdaNya

Monday, June 07, 2004

Cikgu jugak


alhamdulillah..selamat lagik kawan den lagik sorang, selamat jugak kami berdua ke kendurinye amik berkat!! lbh kurang 7 tahun tak jumpa..tak sangka jumpa masa dia kawen..
tahniah idris dan emma..ingatkan wife dia doktor jugak...jupe masa sesama blajar, salah pulak perkiraan ..cikgu jugak yg idris pilih..sah!! mmg cikgu-cikgi nih laku sungguh..macam goreng pisang panas!! pepun..
moga berbahagia hingga ke akhir hayat..amin..


SeAdaNya

Friday, June 04, 2004

kawen kawen kawen!!


Huarghhhhh..
malehnyo lah pagi nih nak buek kojo. kojo melambak2 sebenarnya. sejak jumpa dr b*mb*ng arituh terasa semakin jauh plak nak siapnyer thesis nih. tu pun dah cukup bernasib baik dapat seperviser yg mmg tahu anak buah dia nih jenama lambat skit.
isk kat mana nak mula nih,..malas sungguh..!! sbb esok dah cuti, hajat mmg sblm bercuti nak pulun buat kerja, baru puas hati spend a lot of money to rest after working too much!! huahauhauaua...walakin ..tak manyak pun wat kejer, but still need to rest and makan angin this coming holiday!!mueheheheeh..

esok majlis idris kat perlis, mmg nak g sangat..decide nak ikut jalan bawah , takmo ikut jalan tinggi @ highway..so the money can be used to buy a fan or cattle for his new house..!!

manyak sgt yang kawen.apesal org selalu kenduri cuti sekolah? takkan yg kawen tuhh semua cikgu2..bistuh engineer2 tak kawen ke? maybe it is true that man suka sgt kalau dpt kawin ngn cikgu nih..
banyak cuti, boleh jaga anak. boleh ajar anak dan anak orang sekaligus, lemah lembut, sopan santun, berbudi bahasa, cerah masa depan ..dan lagi lagi..dan lagi..:D..dah mmmg kerja tuh sesuai ngn kaum pompuan..tu yg nampak elok d mata kaum adam,..walaupun tak semuanya begituh .... tapik keseluruhan nya blh aa di simpulkan begituh..

tak per yg bukan cikgu jgn sedih..rezeki ttp ada...cuma cara nya yg tak sama...:D, berlapang dada..tak semua yg indah tuh sesuai utk kita yer tak..that why lah i tak plih jd cik gu duluh..sbb tak sesuai!! buat punah kerjaya cikgu jer!! sian kat cikgu2 yg lain..

minggu lepas ke kenduri ida..ngn pilihan hatinya zan. percintaan dari tingkatan 5, hingga skrg..illa tumpang rumah, mlm tuh becok mulut dia cerita pasal hubungan cinta ida ngn zan,,..byk gak susah payah yg ida lalu, mak ayah...keluarga, org sekeliling..semua buat dia menjeruk rasa, tp alhamdulillah..minggu lepas dia tuai hasilnya..dia selamat diijabkabulkan..senyum tak abis dia arituh..congratulations fren...!!hahaha..dan ida adalah seorang cikgu..!!;)


pastuh berkejar plak ke kenduri farah..sesampai org dah tolak periuk kosong, takperlah tebalkan aja muka.mcm mana pun farah kawen kalau diizin-Nya mmg nak pegi,..farah nih kira member baik aa..kamcing!! umah dia pun dah dua 3 kalik buat macam umah sendirik;)..

kawen gak dia ngn naga.. ingat lagik masa dia mula2 nak start becinta..!!kamik cukup anti ngn naga..!! Ck sampai gaduh..hikhik..azam kamik , kalau farah kawen, hadiah mestilah yang farah sorang je blh guna ..naga tak blh, hikhikhik..kejam tul kami masa tuh!!..tapik farah baik, dia tak kisah pun..dia buat dek jerr!!..muka seposen jer..
tapik pas bebual ngn naga arituh kiranya...oklah jugak naga tuh..:D dan hadiah utk farah ialah sebuah album yg pastinya dia akan taruk gambar dia dan naga kat dalam tuh..
:)..manusia berubah kan..masa mendewasakan manusia...

dan diri ini pun dah manyak berubah...
perubahan perlu..hijrah kata org..:D..

k..need to start weking!!
how to start? still donno..just start...

BismillahirRahmanirRahim.....


SeAdaNya

Friday, May 28, 2004

Aku dUNianya


katanya...
akulah dunianya..

aku..
mahu dunianya..riang,ceria..dan banyak kaler..

jadi..
aku yang mesti..riang, ceria,..dan banyak kaler...
tiap masa..tiap ketika..

terima kasih kerana menolak dunia2 lain yg lebih indah hanya kerana
sebuah dunia kecil yang ntah hapa-hapa..



SeAdaNya

Thursday, May 27, 2004

berkonsi cerita


berlaku bih kurang 2 minggu lepas...

"Dia mcm saya, masih belajar...bezanya dia bukan org malaysia..

cerita pasal dia ialah..
lunch nya...hanya nasik dan kuah-kuah yang dicampur-campur ..
lauknya tiada...harganya tak sampai seringgit..rasanya? dia aja yg tahu..

tapi senyumnya tetap manis...tanda syukur dan Redha..."

cerita pasal saya ialah..
yg nak d makan nya macam2....lps makan muka masam!! semasam mangga muda..
komplen..."roti canai nih dah lama lah"...
isk isk isk.. asik duk komplen!!

:|



SeAdaNya
my dr b*mb*ng still lagik tak mai skul,..lecturer lain yg ke b*dung semuanya dah start semula kerja ..dr B*mb*ng gak yg tak nampak2 lagik...isk isk...
tulah ..time dia free..tak mo g jupe..skrg bila dia tader baru lah terhegeh2 nak carik!!

dah seminggu kerja yg sepatutnya siap..dah siap..
tapik tak leh nak kontinue kerja baru sbb doctor tak chek lagik!!!

carik kerja...?..ye itulah kerja saya skrg nih, antar cv sana sinih., harapnya adalah peluang...
akhir-akhir nih..rasa jalan kehidupan ini agak sukar rentaknya.,
kengkadang sabar tuh g mana ntah..
ilang...

hidup nih mungkin terasa susah sbb duk pk..macammana kalau tader kerja?
tader gaji?
duit nak bayar kereta?
umah sewa?
bil air, api?
makan nasik?
:D..

saya bergantung kat duit rupanyer..
isk..isk..isk..
nauzubillah.....

yakin ttp ada..rezeki hamba Tuhan pasti ada...ye! PASTI..
dan itu yg perlu d carik..
sbb kita tak tahu cara, jalan dan lalu kut apa rezeki tuh sampai..


...:syukur pada Tuhan:...







SeAdaNya

Thursday, May 20, 2004

No idea!!:D..

SeAdaNya

Friday, May 07, 2004

kElas aGama

penat seyy!!

kekejap besr abg harun..kekejap kecik..
tetiba ilang..!!!!
muehehehehe..tido lagik minggu nih..!!

:P

" tak dapat banyak..sikit pun jadilah...
dapat ke sikit?....ntah!!:P...
dapat makan kuih getah pun jadilah..rejeki jugak tuhh"...


~semakin hari semakin sayang~


SeAdaNya

Thursday, April 29, 2004

GeRRaMMMMmmm

ntah berapa banyak radio dia nak dgr pun tatau...
kita org yg reramai nih...
selamba jer dgr stesen radio yg sama...
kalau nk dgr radio senirik..nk dgr lagu sendirik..paki lah headphone..
ngok ngek betull!!

SeAdaNya

Tuesday, April 27, 2004

iNgatan

Hope your birthday
touches like a song,
kisses like the rain
shines like sun
blossoms like a daisy
happies like a grin
cuddles like a teddy bear
sweetens like honey
colours like rainbow
and twinkles like the star
that make your favourite wish come true
Happy Birthday!!


assalamualaikum...
utk kakak yg comel, so card pun comel...
yang paling comel sifatnya...
dari yg comel...


adik tembam... ~ anis fauzan~

Mekasih..anis, qem, ana, nadiah & faz...

YU..mekasih..




SeAdaNya

Monday, April 26, 2004

SyUKuR

Alhamdulillah...

suku abad lamanya.....
Mohon ditetapkan pendirian, dipermudahkan segala urusan..dilapangkan hati..dikuatkan iman..
diberkati dan diredhai-Mu..Amin Ya Allah..Amin Ya Rahman..Amin Ya Rahim..


SeAdaNya

Friday, April 23, 2004

Ku Petik Bintang-bintang

Kupetik bintang-bintang
Biarpun banyak halangan
Rela tempuhi segalanya
Onak yang kupijak bagai tak rasa

Kusedar sejak mula
Tiada jalan yang mudah
Tapi kuyakini di dalam hati
Akhir terkota jua sumpah dan janji

Walau sukarnya bagi mu sayang
Perjalanan menyakitkan
Tapi hadapilah dengan kesabaran
Kan tiba kebahagiaan

Tiada batasannya
Usia ataupun rupa
Kita bersama memulakannya
Sehingga ke akhir kita terus berdua


SeAdaNya

Wednesday, April 21, 2004

krisis identiti


saya boleh buat karangan 360 perkataan kalau tajuknya "saya sepasang kasut" atau "saya sebatang pen"...atau "saya sebuah basikal"...tapi kalau tajuknya..siapa saya?..apa yg saya nak tulis?
apalah yg saya ada? semuanya bukan saya yg punya?
siapa saya ye? mungkin saya boleh tulis..."saya seorang budak jahat"


SeAdaNya

Wednesday, March 31, 2004

PilIhangHayo!!

isu nih dah sejuk..dah tak panas lagik..kabinet pun dah bentuk!!
tapik tak per nasik sejuk pun sedap jugak kalau tengah lapar..
kalau kena gayanya..terasa cam nasik panas jugak..
tak mustahil ..blh jadik lebih panas dari itu..

kalau ikut kata org..buat apa susah susah balik ..beli tiket,, naik bas..kena plak bas rosak..pergh !! hangin jugak..(ref:bAs)
utk balik kg....utk pangkah2...
tu pun blm tentu blh pangkah..sbb nama silap d rekod SpR...
semangat seyy!!
tahu dah dacing mesti menang..
kalau org parit buntar tak balik pun..dacing menang jugak...
nak buek camno!! spr pun parti kompenen dia..
pelik sebenarnya apa yg best sgt pangkah tuh..
duluk kecik2 ..punyalah fobia kalau dapat tanda pangkah tuh...
bahayO kata orang..jumpo dek omak..nahas punyo!!

tapik 21 aribulan lepas...mendapat sokongan omak 100%..
siap teman lagik tuh..mueheheeheheh...(ref:kereta)

siap pangkah...taruk dlm tong...mmg best dia punyer rasa...
PUASSS!!..patut aa een blh ngamuk bila tak dapat pangkah...
patut aa..ada org ngamuk bila nama tader dalam lists...
mmg best dia munyer rasa...nak tahu? daftar...

bAs
Naik ngn diana ..tapik dia duk blakang sekalik...
dia belik tiket lewat..
masa kat tapah dia kata bas tuh panas...
dia kata macam duduk dalam kuali...:D..

bas tuh rosak rupanya..
bas tuh berenti..
driver dia pindahkan org2 yg duk kat belakang tu ke bas lain...termasuk diana..
lorr sian nyer tgk org belakang..
berpeluh2...
mmg masak aa dorang kat belakang tuh..

abis kamik yg kat depan nih macam mana?...pastuh kami lah plak yg masak...
tulah..langit tak selalu nyer cerah..
tak selama2 nya kita duk d depan...
sampai jalan duta duk jugak kat dalam bastuh...d
driver tuh kata..
takper.."kita jalan pelan2".....
semua tak byk cakap...
sbb kepanasan..cuma ada sorang kakak nih ngn 3 org anak dia yg bergerak agak aktif dalam bas tuh..
anak dia yg kecik skalik start nak meragam sbb panas..
sian dia..
kakak tuh abis daya..dia tiup2 anak dia..kasik anak dia rasa berangin...
mak kan...macamtulah...buat apa saja..
janji anak dia bahagia..



keReta
bahagia dapat bawak emak naik kereta ..tunjuk kat org kampung..
dulu mak bawak anak-anaknya naik beskal...bila cuaca panas...
mak mesti tunggu depan tangga..nampak anak2 nya dari jauh..makpun datang naik beskal..
adik amat mesti naik dulu...
sbb dia adikkan...kasik can aa..
semestinya..kaklong yg last sekalik..hikhikhik
pastuh mak mesti suruh tunggu kat bawah pokok umah penghulu hasirun..
redup kata mak....mak kesian tgk anak dia hitam..hikhikhik...
skrg kembang hati mak dapat naik kereta anak dia...
biarlah kereta tempatan pun..janji kereta...
blh jalan sudahlah...kembang hati mak...
kembang jugak hati ini...i luv you mum..!!






SeAdaNya

Friday, March 19, 2004

PilIHanGhayO!!

esok nk balik kg...
ng g mengundi...

No Kad Pengenalan : 790425055322
Nama : SHAZIRAH BINTI MUSTAPHA @ MUSTAFA
Jantina : PEREMPUAN
Lokaliti : 131/27/06/012 - KG KUALA SAWAH
Daerah Mengundi : 131/27/06 - KUALA SAWAH
DUN : 131/27 - RANTAU
Parlimen : 131 - REMBAU
Negeri : NEGERI SEMBILAN
Negara (bagi pemilih luar negeri) :
Tempat Mengundi : SEKOLAH KEBANGSAAN NYATOH RANTAU
Saluran : 03


sesuko ati dio nak tukar namo oghang...ni yg tak pueh ati niih!!
selamat memangkah!!..bagik cikgu2..jgn buat undi rosak lak...winks!!


GHAZIRAH BINTI MUSTAPHA @ MUSTAFA


SeAdaNya

Thursday, March 18, 2004

sAyU


napa lah..arini hati cam mendung jer......sayu jer rasa.....

SeAdaNya

Wednesday, March 10, 2004

yANg TerBaik

MoGa yg baik2..dan yg terbaik..jadik Milik Mu...Aminnnnnn!!


mAnDome

semer org ada masalah senirik..kan..kita tatau..
mungkin dia di landa masalah besar..menyebabkan dia jadik cenggituh..
jadik berlapang dada lah..
sbg kawan..walaupun mungkin bukan seorg kawan yg baik..kan lebih elok kalau kita relaks2 jer..
takyah nak amik2 ati...anggaplah..dia dilanda masalah..yg amat besar..
masalah yg org lain tak penah lalu..tapik dia sorang je yg lalu...
:D...

angin tak sama..tapik seudara dan kita saudara...:P




dR BB..

sungguh terrer org inih..
musykil gue lohh kok pandai bangat...
semuanya kok bisa...donkkkk!!

gUiTaR BarU aLQas

bilik kami dah ada aset baru hihihi...
yuPP!!..sebijik guitar.....
tumpang sekaki..
blh aa stakat e minor tuh...yg lebih tuh goreng jerk..:P

alqas bila nak wat album?,..takkan album gambar jek...diyana..jgn terasa plak ekk:D...





SeAdaNya

Tuesday, February 24, 2004

i aPpReaCiate it


to whom it may concern...
thanks...

SeAdaNya

Saturday, February 21, 2004

sELaMAt taHuN BaRu

Alhamdulillah........
Engkau golongkan hamba-Mu ini dalam kalangan mereka yang bersyukur...Aminn..


SeAdaNya

Tuesday, February 17, 2004

zoo

from taiping with love..mueheheheheh..nyalan2...
amik angin...amik asap....

masuk zoo...

...

mamorset and tamarin....
binatang yg paling menarik hati kat zoo tuh...
antara binatang yg paling aktif kat zoo tuh..
rasanya binatang yg heppi duk kat zoo tuh...ialah geng2 monyet jer..
yg lain semua macam terseksa jer duk kat dalam kandang..
paling kesian ngk org utan...
dah tua ..nak jalan pun tak larat...
sampai tua dia..tak merasa...g melancong tempat lain...:(..
duk aa kat dalam zoo tuh...

binatang2 lain plak..macam dah boring duk dlm zoo tuh...tak mencabar agaknya...kebanyakan binatang semuanya tdo...
ntah kenyang..ntah bosan..tataulah...:D..

kejam ker pengasas zoo nih?
perlu ke ada zoo kat dunia nih?
.......................................................ntah....pusing balik..pusing balik...

niat jugak yg di tgk...
hati jugak yg di lihat DIA...

apa niat asal zoo d tubuhkan...
.....utk jadik salah satu pusat penyelidikan utk tambah pengetahuan...
.....utk menjadi pusat pemeliharaan...agar binatang ciptaan-Nya tdak pupus di ancam manusia bernafsu binatang...
atau .....semata2 utk mengaut keuntungan....:|


pendapat...pendapat...!!idea idea...!!














SeAdaNya

Monday, February 16, 2004

Anak Kecil dan Seketul Batu

copy and paste......

Seorang Executive muda yang berjaya sedang memandu
disebuah perkampungan di pinggir Bandar. Ia memandu
agak laju dengan sebuah kereta WAJA yang berprestasi
tinggi yang baru sahaja dibelinya. Sambil ia memandu
perlahan-lahan ia sedang memerhatikan seorang anak
kecil dicelah-celah kereta yang diletakkan ditepi
jalan , ia memperlahankan keretanya untuk melihat
sesuatu yang difikirkannya.

Seelok-elok sahaja kereta Waja tersebut melintasi
kawasan tersebut ; anak kecil tidak kelihatan tetapi
seketul batu dilontarkan tepat mengena pintu disebelah
kanan kereta Waja tersebut.

Apalagi Executive muda tersebut menekan brek sekuat
hatinya dan berundur ke tempat dimana Anak kecil tadi
berdiri. Dengan marahnya dia keluar dari kereta terus
meluru ke arah Anak kecil , menarik tangan anak kecil
dan menghempasnya ke kereta yang terletak ditepi jalan

dan terus memarahi Anak kecil tadi :

" Apa ni ? Siapa awak ? dan apa ke jadahnya awak
berada disini ? Itu kereta baru , mahal dan susah nak
baiki ? Awak tau tak ? Kenapa awak buat ini semua ?
jerit Executive tersebut.

Anak kecil itu tunduk sedih , sayu dan memohon maaf ;

" Saya meminta maaf Pakcik, Saya tak tahu apa patut
saya buat , ia merayu . Saya melontar batu kerana tak
ada orang yang berhenti disini apabila saya panggil".

Dengan linangan air mata ia menunjukkan ke satu sudut
yang tidak jauh dari situ. "Itu abang saya , ia jatuh
dari kerusi roda dari tebing disebelah dan tak ada
orang yang dapat mengangkatnya kembali. Boleh tak
Pakcik menolong saya , ia cedera dan ia terlalu berat
untuk saya.

Dengan rasa terharu,Executive muda tersebut melepaskan
anak kecil tersebut dan terus mengangkat abangnya dan
meletakkannya kembali ke kerusi roda.

Terima kasih , pakcik, Saya doakan pakcik selamat
dunia dan akhirat.

Tak dapat digambarkan dengan perkataan , Executive
muda hanya melihat dengan sayu, Anak kecil tersebut
menyorong abangnya yang cacat dan cedera pulang menuju
ke rumahnya. Anak sekecil itu boleh mendoakannya akan
kesejahteraan hidupnya.

Executive muda tersebut berjalan perlahan ke arah
kereta , WAJA kemek teruk tetapi ia membiarkan saja
tanpa dibaiki. Ia mengigatkannya bahawa kita tidak
perlu berkejar-kejar dalam kehidupan ini sehinggakan
seseorang melontar batu hanya kerana hendakkan
perhatian .


Pengajaran
Allah tidak menjanjikan hidup ini tidak pernah susah,
bersuka-ria tanpa kesedihan, Panas tanpa hujan tetapi
ia memberi kita kekuatan, menenangkan kita semasa
kesedihan dan menunjukkan jalan yang sebenar-benarnya.
Janganlah kita sombong dengan kelebihan yang sementara.






SeAdaNya

Friday, February 06, 2004

seloka cak kun cak

Satu masa yang telah silam
Tak dapat diambil kembali

Melayu mashyur serata alam
Hidup mewah gagah sekali

Pahlawan kita nama terbilang
Ditakuti ramai perwira

Melawan musuh tak terbilang
Gerak semangat kerana bangsa

Kelekaan jangan dikenang
Lautan duka kelak dikenang

Hampir tinggal sehelai benang
Bencana sengaja dipinang

Jika perhati bangsa dagang
Kapak beliung ditangan memegang

Kekayaan hendang diregang
Akhirnya saudagar pangkat dijulang

Disulami syair termahsyur
Usahlah berdengkur
Kita yang bertafakur

Yang mana khilaf tegur menegur
La..la...la..la...

Kulitnya bersih, hati pun bersih
Budi yang baik hatinya pengasih

Kulitnya bersih hatipun bersih
Memikul belati tiada memilih

Jadikan bersih hatipun bersih
Berkata bermulut fasih

Jadikan bersih, hatipun bersih

Dialah khazanah pintu terpilih
a.a.aa...aa

Awak yang payah membelah ruyung
Orang bertandang yang beroleh untung
Akhirnya kita tak akan dihitung



SeAdaNya

Tuesday, January 27, 2004

tiket!!

lokasi=umah sewa


akak = diyana..balik raya jumaat ni ekk?
diyana = a'a...
akak =bas pukul berapa?...
diyana =tapi saya tak beli tiket lagik..akak dah beli tiket..?
akak = ee...dah beli dah..(baca dgn nada org tgh bangga)
diyana =bila akak beli...?
akak = dah lama dah akak belik..mmmmm..akak rasa kan..tiket jumaat nih dah abiss lah...
diyana = aah..saya tak kira..kalau tader tiket saya duduk atas akak...!!
akak & diyana= wakakakakakakaka!!

dlm hati akak..
mintak2 lah ada tiket...kalau tak mau nyer jadik pengidap parkinson pas ghaya nih...ekekeke!!
tatau lah cek mek tuh dah dapat tiket ke belum..arinih dah ari selasa dah..esok dah rabu...tulat dah khamis......mmmmmm...takkan nak beli lepas raya cek mek oii..!!!




SeAdaNya
nasik

lokasi=cafe lembaran
situasi=lunch

"mmm...nyum nyum.."
"kenapa?"
"sedap...saya kalau nasik nih mmg lalu..tak tolak...kalau kat umah..mak saya masak mee kari ker..mesti masak nasik gak tuk saya...sbb saya suka nasik...sehari tak jumpa rindu ngn nasik.."
"iyer...rindu ngn sapa.."
"nasik..."
"ooo...kalau macam tuh saya nak jadik nasik aaa..."
"ekekekekkeekeke...alahai....."..

nyonya kepoh!!

Semalam ada ujian teori tuk peringkat 100 & 200...dia plak pening kepala ..muntah2...abis semua yg dmakan dah keluar..
badan panas...kepala panas...
tapik rock kapak gak.....pas abis adik2 nih buat test...g makan ..nak isi semula perut yg kosong..
makan tomyam...per lagik pastuh....
dia sakit perut...sakit sangat...sampai bawak kecik gaya macam bawak jet pejuang...
nak antar balik tak mo...nak tlg drive pun takmo...rock kapak lagik..nak gak balik senirik...
mmm.....

masa reverse tuh dia sipi2 kut nak kena kereta panjang mahal jiran cina yg kaya tuh...
dia kuar dr kecik...nampak apek tuh g check kereta panjang mahal dia...tader apa2..pun..cuma nyonya kepoh tuh cakap.."prok prek prok prek..lu punya kereta kecik pun tak blh muat ker..(lbh kurang aa)"..ini bukan masalah kereta kecik ker kereta besar...masalahnya ialah..tak kena pun kereta panjang mahal dia tuh.....yg dia nak bising pagik2 buta tuh apa pasal..
cahaya lampu jer kena kat kereta dia..dah apek tu tgk..so berhentilah kan..adat budi bahasa berjiran..
angkat tangan gak kata sori bagik pihak org yg sedang sakit perut....
nyonya kepoh tuh terus start enjin kereta mahal tuh...bawak masuk dlm porch...
ha!! itu macam lah..yg taruk depan umah org apa pasat....
umah sendirik ada....taruk dalam aa...
kalau sayang sangat....lipat jer kereta tuh taruk bawah tudung saji!!!!!
nam putinam..kui putikui...

SeAdaNya

Monday, January 26, 2004

kawen

24 januari..majlis kawen nura ngn amer..
kongratulasi kepada mereka berdua...
moga bahagia hingga di negeri sana ..aminnnn

so..who is next..?

back to work!!

:D..

awal2 tadik skul sunyi..helmi jer yg ada kat lab..faz tak dtg lagik...or maybe tak dtg harinih..
arinih buat writing skit...
mm..sepagik duduk..adalah dalam dua helai dapat ditulis...pergh slow sungguh...
kalau sehari br dua helai...
bila nak siap nih...nngehngehngeh...
buat sikit pun rasa dah nak migrain dah nih..kira ok aa tuh kut...


SeAdaNya

Friday, January 23, 2004

skirt!!

semalam..tdo lewat..ada kelas...kul 2.37 baru balik..tu pun dorang duk sambung lagik kat nasir...
tak larat nak join..sbb esoknya nak mangun pagik...nak antar anis ke butterworth..dia kena balik kg...
opah nyer sakit tenat..
dapat mesej plak dr along maya..wan itam dah meninngal..Innalillahi wainnailahi roji'uun....tak sampai dua bulan dari anak dia pergi dia plak menyusul...moga rohnya d cucuri rahmat..
mangun pun lewat..subuh pun dah dkt nak sipi2 abiss waktu..
janji kul 8 nak kuar...

dah lah lewat penat nak mikir nak pakai baju apa...seluar plak hilang..mana tah peginye...
dlm almari tade..
gantung pun tader..mesti terselit kat mana2...pagik sgt!!..nak tanya org mamai kang mesti ngamok punyer...
takper aaa...sebat jer lah apa yg ada...skirt!!...
alahai terkepit-kepitlah ni kang..
nk buek camno!!..maka inilah kali ketiga skirt tu di pakai...
mueheheheheh..ayu gituh!!




SeAdaNya

Friday, January 16, 2004

i start my day..dgn break fast kat nasir..nasir lagik...hikss...
nasir tu kaya sbb ada org macam kamik ni lah...:D

SelamaT HaRi LaHiR MaK!!

arinih birthday mak...

adik doakan..mak dipermudahkan dalam segala urusan dan dkurniakan keberkatan, kesejahteraan, kebahagian...dan anak2 yang menyenangkan dan mententeramkan..Aminnn!!



Syurga Di Telapak Kaki Ibu

Duhai apakah gerangan budi balasan
Bagi insan melahirkan, membesarkan

Bercucuran airmata bila mengenangkan
Betapakah besar budi ibunda berikan
Siang malam menderita
Hingga entah bila
Sungguh besar pengorbanan
Ibunda berikan

Tiada bahagia jika tiada
Doa puja restu
Syurga itu telapak kaki ibu

~Keramat Kasih sayangnya~

SeAdaNya

Thursday, January 15, 2004

Terkonang kek Kampung!!

Apo Nak Dikato

Poei pokan naik basika
Tongah haghi tongah paneh
Apo dayo motong gotah
Apo nak dikato
Kalau bulih nak jadi cikgu skolah
Kek Kolo Pilah

Sawah leba kobau banyak
Air pigi sojuk sekali
Sunyi sopi takdo oghang
Apo nak dikato
Kalau bulih nak bising-bising
Macam pokan Tampin

Tanak nasik bogheh kampong
Masak lomak cili api
Mesen padi takdo laei
Apo nak dikato
Ramai oghang dah kojo kilang
Kek pokan Seghomban


Batu Ompek Toluk Komang
Tompek oghang mandi mando
Aghi minggu ponoh sosak
Apo nak dikato
Air laut bertambah masin
Kek pokan Ped Deksen


isk..camna blh lupa nak bgtau nih....Tiket blk ghaya dah beli seyyy!!
hihkhkhihkii...

perkara nilah yg membuat kan muka kembali berseri2...arinih...:D.....

Happy Birthday To Puan nura and diyana..........

SeAdaNya
DEnTiSt

15 januari...ada appointment ngn dentist lagik arinih...
terus rasa macam tader semangat...hilang seri muka hari nih..:D
apa yg dr shaik dah buat masa cuci gigi arituh..betul2 buat jadik fobia satu macam...
sakit....tu jer yg blh d nyatakan...yer lah macam yg jenor cakap dlm blog dia..aa hanya org yg rasa aja blh paham macam mana rasa apa yg dia rasa tuh........
"sukar nak gambarkan rasa sesuatu rasa kerana org yg merasainya sahaja akan merasai rasa yg dimaksudkan......~jenor"
cakap byk pun tak guna sbb dr shaik tu tak rasa macam mana yg dirasa oleh patient dia niha masa dia duk tenyeh gigi arituh...sesedap rasa dia jer..
.............

alhamdulillah..arinih dia dah tak tenyeh2 dah...dia check jer...dua org misi dia pun duk tinjau skalik apa ada dalam mulut...dia kata ..."see...gigi dia dah cantik dah..arituh dah cuci abiss semua..."...hehehehe,...dlm dua tiga ayat yg dia cakap..ayat nih yg paling di ingati ....ekekekek..cantik punya pasal..100 lebih gak duit melayang...

pasal nyer bukan pasal cantik....
pasalnyer iyalah..."nak jaga"..bagik elok..sbb semua tuh amanah Dia...

kalau iya pun cantik...itupun bukan hak kita...
bersyukurlah dipinjamkan apa yg ada skrg nih..

so arinih..nk buat kerja pun malas..walhal esok..dah nak kena persembahkan sumting kat dr bambang..
benda nyer dah ada..tapik tak kemas..dan tak berjaya mengeluarkan value yg logik...
kalau run...dia keluar nombor sikit sikit..selebihnya kuar bintang-bintang...
sebanyak bintang2 kat dalam kepala nih ha...tak per aa biarlah...
selagik ada masa..rasa cam tak keluar jr idea..so biar je lah duluk...lantak situh...

"malays work better under pressure"
so kita tgk apa nak jadik esok..wakakakkakak!!

dah pukul 4.40..arinih decide nk balik pukul 5 kang...
sbb nya..mlm nih ada kelas agama...cam biasalah..org semer bertolak kul 8.30..utk g klas kul 9..kamik dorang kena bertolak kul 6.30......bukan..bukan sbb kecik tak blh jalan laju....
tapik sbb kamik sajer jer nak amik angin....:D..

anis pun tak mo ikut arinih...katanyer nak kasik can..
arinih dia nak ikut jenor...hikhihkhkih..
can apa yg dia nak bagik pun tatau lah....
:D....dah tak larat aa kut..duk bergoncang dalam kecik ..ekekekkekeke
aper2 pun ...thanks for being so understanding...!!

k...

esok tulis lagik..!!

SeAdaNya

Tuesday, January 13, 2004

Bangun seawal..6.20 cenggituh aa tak pasan plak..tp yg pasti masa azan tuh dah sedar dr tdo....tapik duk golek2 lagik atas tilam...
ingat nk jogging..tapik sbb badan tak brapa nak sedap..so decide nk gerak lambat2...
gosok gg lambat...cuci muka lambat...semayang subuh lambat-lambat..mandi lambat-lambat..layan perasaan dalam bilik air lambat-lambat.....gosok baju lambat..gosok tudung lambat...so dgn segala kelambatan..semuanya dapat d setelkan ontime...tepat jam 8.00 pagik...siap utk ke skul..:D..kecik pun dah tunggu depan umah tak lambat plak dia:D..makan chappati lambat2 kat nasseer.....

lambatnya..nk siap master nih....!!



che dah majuk...

alahai..majuk plak dia..
so tadik g hantar..'hati' dia g klinik...
pas dr dia pujuk..ok lah nanti harapnya...k che dah..moga cepat sembuhh!!

:D...

Friday, January 09, 2004

Bengkak....


hari nih sampai je lab..hati terus bengkak...
tgk ada surat dr skul atas meja...
tau dah mesti invitation tuk seminar ijazah tinggi...
tak kisah..
tgk memula nama mat ayaq kena present...
tgk nama kedua..terus rasa nak pitam...
bila nama sendirik yang keluar utk buat presentation...

rasa macam tak percaya..
mananyer tdak...sblm mus present arituh giliran kita...present ngn usup..
pastuh pas mus present..kita present lagik...gilo apo..!!...
bertambah bengkak ngn org opis...
dahlah tak leh g ngn org opis..bila jd camnih..lagik aaa..!!

tatau kira ker..?tatau buat jadual ker?
tatau buat giliran ker..?
punya aa belambak student yg tak penak present lagik..
masa kita masuk2 arituh..tak sempat buat apa2..dah suruh bentang proposal..skrg nih suruh present lagik..takkan nak present proposal lg kut...
tertekan nih..
tertekan aa kalau kena present nih..tak jadik kerja..asyik rasa nak prepare utk presentation jer..
i kan pemalu org nyer...

sakit masa kena cuci gg semalam pun tak abis lagik..
ingat nak cerita pasal gg ..pasal klas agama..
betapa bahagianyer bila tak mengantuk dlm klas semalam...
tak sempat nak tulis....
terus lupa nak cerita apa...
yg tahu hati ..bengkak jer..bengkak sebengkak bengkaknyer..
tiada yg lebih bengkak melainkan yg bengkak2 belaka...

ntah..biarlah...tgk aa nak jadik apa 21 aribulan nanti.....

>:|...tanduk dah tumbuh...heheheheheeh!!!

SeAdaNya

Tuesday, January 06, 2004

dah pukul 9.19...
duk ada lagik kat sinih..tak balik2 lagik..
mandi pun tak...
:D..

berbaloi gak tak mandi nih..
program dah tak tersangkut lagik..
even dia tak blh run dgn betul lagik..tapik keadaannya dah berubah dari dua hari lepas..
itu dah cukup membanggakan bagik student yg slow skit ni ha..

cerita pasal mandi nih..
kata org kalau nak awet muda..jgn mandi selalu selalu..
gee penah kata..ayah dia malas mandi ..sbb tuh ayah dia nampak muda lagik...
teringat plak kat kak ta..dia mmg malas mandi...
berbuih mulut aini suruh dia mandi...
la nih dah kawen pun minah tuh...tak mandi tak mandi pun...laku jugak beb!!
mau nyer tdak...kambing tak mandi pun mahal per..;)

dah dkt pukul 9.30...
rasa macam nak teruskan kerja...
tapik tak perlah..kang kalau siap kang..esok tader kerja plak ..heheheeheh
(baca:rasa macam nak g makan)
kang kalau tunggu sampai kul 10..maunyer senget sebelah kepala nih..
:D..penuh lah kata kan!!eheheheh..

k..esok tulis lagik....SeAdaNya







tak banyak..yang dapat dibuat arinih...
mmg sangkut....program..hanya dapat menambah satu line sahaja..itu pun masukkan equation...
selebihnya ..masih tergantung..sama macam dua ari lepas...:D..

harapnya..masih lagik ada esok utk sambung....ekekeke..Mohon Allah mudahkan!!Aminnnnnnnnnnnnn...

gg?...geli aa nak makan..sbb dah tinggal gusik :D








SeAdaNya

Monday, January 05, 2004

keputusan dah dibuat..nekad..!! dia mmg tak blh nak d selamatkan lagi..seblm ia merosakkan..teman sebelahnya dan masyarakat sekelilingnya yang lain...dia perlu dikeluarkan dari masyarakatnya sendiri..dah lama ia d biarkan d situ...
sbb tak mahu ruangnya d tinggalkan kosong ...tapik sejak 2 tiga hari nih..dia dah semakin tidak bertapak kuat pada ruang sendiri..dan dia menyebabkan masyarakat lain tidak dapat bekerja dgn sempurna....nasik memang tak kunyah dah...main telan2 jer...

so arinih...g klinik gigi..
memang kena cabut dah gg tuh...
:D...

sakit masa dr shaik nak bius tuh...pastuh dia duk burak2,..tanya itu ini..
cerita pasal planet marikh...tetiba sesedar dah setel jer..
tak sedar pun bila gg tuh dah tercabut..

tapi gg tak leh cuci lagik katanya..
i got problem with my gusi...
gusi lembut katanya...
silap aribulan lama2 nanti..semua gigi blh tanggal....:D..
gusi lembut?..kan bagus kalau tuan dia pun lembut...sopan santun...ahaks...

so dr shaik kasik ubat duluk..suruh makan..ari khamis kena dtg semula...
br blh cuci...
then blh sambut hari jumaat dgn gg yg putih dan bersinar2....Amin..!!

masa duk ni naip ni pun..kapas duk dlm mulut lagik nih..
on d way back from klinik gg..dia dah start berdenyut......oo sakit rupanya cabut gg nih......
sakit2 pun tgh pk...tgh hari nih nak makan apa..:P..
tatau agik leh kunyah ke dok nih..!!

mm..
sedey sbnrnya..ye lah..muda2 dah rongak!!..
tapi bila pk semula...
gg tuh pinjaman dr DIA...
bkn selamanya hak kita..
kena beelajar terima...
kena redha..
Dia kasik pinjam...tapik tak pandai jaga kan..
so Dia amik satu..supaya yg lain tuh blh d selamatkan....
yelah kan..kalau tak sbb gg yg satu nih..tatau pun yg gusi bermasalah...
besar sungguh Rahmat dia...dikirimkan kasihNya melalui musibah...

so..now..wanna start working..gigi, gigi jugak..kerja kena jalan jugak..!!..

:D....