SeDetIk LebIh

Monday, September 08, 2003

kenapa saa suka rumah saya...emmmm..emmm

mmm..rasa lbh bertenaga..biar 3 ari jer pun..
dapat balik umah pun dah syukur...


dah lama sangat tak balik kampung..cuti merdeka pun tak berkesempatan..

hari kemerdekaan..

Kita join perarakan kemerdekaan..saja..suka2..siok gak..jadik peserta perarakan nih...
:)..kita jalan lenggang lenggok jer pun ramai org berbaris kiri kanan jalan nak tgk...
tapik bukan lenggang kita yg org nak tgk,,,
tapik sbb pakai uniform..
pelik pada org..
mm tul gak kata dr majid...
sedey gak..sbb cekak malaysia jer satu2 nyer persatuan org melayu amik bahagian..
tapik tak per..pada tader..
kira cekak malaysia jadik wakil lah gak...yg sbnrnya..org melayu nih supportive gak aaa...

pastuh ptg.....terus ke kepala batas..ngn che where..
tgk baby baru liza...
alahai..kecik jer..
yer yer oo duk bayang bila liza call kata anak dia besar..ekekek...
nak beli baju tuk baby dia pun pk dua tiga kali saiz...besar mana lah agaknyer anakdia..
mana nak tau..tak penah dapat baby lagik...
tp betullah kata dia..
liza kata..tak lah besar..tapik besar lah bagik baby yg baru lahir...ooo itu macam ka...? mana nak tau..
ekekeekke..

nama baby dia mashitah...
mm..mmg dia berkennan sungguh ngn nama tuh...
pepun tahniah tuk member i yg sorang nih...
lps tuk dia mandikan...
tuk dia suruh pangku...tak bapa 'espert' sbnrnya..tapik mau punya pasal...
pegang gak..angkat..pangku guyang2 sikit..
tepuk2 sikit..
lelap lah pulak budak tuh..
alahai ..comel lah pulak...

teringat sampai ke malam...
susah mau lupa...
tapik macam yg che where kata lah kan...
"nak buat cammana kak....bukan bulih beli kat kedai"..
ekekekekek..

kalau baby ada jual kat kedai...
awal2 dah beli...
bila besar jual balik...belik plak baby baru...
besar lagik..jual balik..beli lagik baby baru...ekekekek..
tapik kalau kita dah jaga baby tuh..kita sanggup ker nak jual balik..?
ntah..?

mm..pastuh dalam kul 4.30..
miintak diri..
nak g taman brown plak..
ada demo kat umah persatuan...
abg nezam..join demo tuh...

mm..apa yg terjadi sbnrnya..teringat apa yg abg roslizan pernah cakap.....
kalau kita nak org datang ke tempat kita..
rajin2 lah ke tempat org...

so itu yg nak buat pun..
supaya..org penang..pun pasnih rajin2 aa jenguk transkrian...
pasnih kalau saing2..hafiz che where..ni semer dah grad.tader lah terkontang kanting adik2 nih..
yg kakak nih pun...jenor, een,nura..pun tak lama lagik selesai. a master dorang..
..so nanti kalau depa nih sumer...dah balik ke sarang memasing..
abg shafie tak lah tingai sensorang..
mmmmm..
..

itulah ceritanyer..
the ..balik naik feri..makan kat naseer...
buuuummmmmm..coma....


tiduq!!;)

camtulah..cerita ari kemerdekaaan..





balik kampung


mm..cerita pasal kampung..
mm..tgk umah pun rasa kesian...
sunyi jer..
sian mak ngn ayah...

tu lah kak long lambat sgt dapat baby..
kalau ada baby blh kasik mak jaga...
baru aa riuh umah tuh ngn suara mak,...macam deduluk..."budak bertuah nih...den ikek kek pokok bidagho tu kang"
ahakss...dialog piawai...

sesampai ayah tanya.."apsal balik tak bagitau.."
/me jawab "saja..kalau bgtau..ayah bawak kedai balik umah"
mm..kalau dia tau balik..peti ais tuh padat ngn lauk...
seronok sgt dia tgk anak dia gemuk..kira cukup makan aaa.."

kenapa saya suka umah saya..?
ntah..
tgk blakang umah...dah nak naik semak..
mak tak larat sebenarnya..
adik amat pun bz..kalau tak dia yg tulung sabit...
mesin rumput kat depan...
biarlah umah nak semak pun...
janji mak duk umah releks..

nanti kalau cuti..kita balik aa kemaskan...
bukan umah nak buat kendurik pun...:)tak pun tunggu kak long balik cuti sekolah..
ekekekek..dia ngn abg kamal bukan nak buat apa pun...
suruh dia..kemas ..semak samun blakang umah tuh..
ekekekek


pokok pisang yg kita tanam masa nganggur duluk pun dah beranak pinak dah..tuan yg tanam jugak yg belum
ada apa2 perkembangan utk membina institusi kekeluargaan senirik..biar aa duluk...
so raya ni dauun pisang nak buat lemang tader poblem aa..
tak yah lagik mintak kat maklang...
maybe paklang plak dtng mintak ekekekek..riaknyer riaknyer...

pagik ahad..sblm balik..mak goreng mee..pastuh goreng pisang raja...

mak kata.."pisang nih..pisang yg adik tanam arituh....ni pisang ghajo..pisang nangko yg aghituh ..dah abihh"
/me rasa...mmm..manis..sedap..macam tuan yg tanam dia..ekekekekekek..riak lagik riak lagik..ekekek..

so semalam..balik semula ke kampus...
sampai2..g pasar malam..makan lbh kurg....semayang..basuh baju mandi...
masuk kampus semula...

tgk adik2 berlatih demo...


then..again...

TIdurr.......

pagik nih..ujan...
lebat..Nazala matorun..ghazirun...!!
best..rezki dari DIA...alhamdulillah...


"Biar di jemala mentari...dan d bahu gunung berapi..Kasih ku abadi Untuk~Mu"