SeDetIk LebIh

Friday, December 12, 2003

My dear...

Selamat membaca...blog yg ntah hapa2 nih...

:D..

pesal ilang lak nih..
nenenenenenen!! mmmmmmmmm...mm

Thursday, December 04, 2003

apasal macam tak bleh nak buat apa2 nih...

B L A N K

Monday, November 17, 2003

mmmmm....congratulations kak long....
tak sabar nak tunggu 7 bulan lagik...
bertambah besar pemily :)...

Alhamdulillah.......

eh..org pregnant tak blh buat kerja berat ekk?!!

isk..abiss tuh sapa nak kena kemas umah nih..? nak buat kuih?
alahai..dah nak raya nih....!!
nampak gaya tak leh aa nak manja2 tahun nih..kena buat jugak aaa...isk isk...
anak sedara punyer pasal...;)

2 bulan lebih tak nulih kat cnih...

2 hari yang agak membuat airmata macam nak menitik...

pian eksiden...jari tersangkut kat mesin...
rasa nak gugur jantung masa nura msg....

"akak pian putus jari masa buat lab, sekarang ni dia kat hospital taiping"..
terus call nura...

tak pk apa dah...masa tu ingat nak ngk dia depan mata...
menggigil satu hal...
msg pda..bgtau dia..dia tanya berapa jari yg putus...ntah tatau aa plak..tak ingat nak tanya masa call nura..tak ingat plak jari ada 10..
buat apa pun dah tak ingat..mesej aznor..blh antar kat nura...
isk..tatau aa..
otak masa tuh tak dapat memproses data dgn baik...

sudden planning...kami berempat pun g aa ngk dia...

jari dia tak dapat d selamatkan...tapik lega tgk pian ok..boleh gelak lagik..

mm..pian kuat semangat...

akak doakan cepat sembuh!!




Monday, September 08, 2003

kenapa saa suka rumah saya...emmmm..emmm

mmm..rasa lbh bertenaga..biar 3 ari jer pun..
dapat balik umah pun dah syukur...


dah lama sangat tak balik kampung..cuti merdeka pun tak berkesempatan..

hari kemerdekaan..

Kita join perarakan kemerdekaan..saja..suka2..siok gak..jadik peserta perarakan nih...
:)..kita jalan lenggang lenggok jer pun ramai org berbaris kiri kanan jalan nak tgk...
tapik bukan lenggang kita yg org nak tgk,,,
tapik sbb pakai uniform..
pelik pada org..
mm tul gak kata dr majid...
sedey gak..sbb cekak malaysia jer satu2 nyer persatuan org melayu amik bahagian..
tapik tak per..pada tader..
kira cekak malaysia jadik wakil lah gak...yg sbnrnya..org melayu nih supportive gak aaa...

pastuh ptg.....terus ke kepala batas..ngn che where..
tgk baby baru liza...
alahai..kecik jer..
yer yer oo duk bayang bila liza call kata anak dia besar..ekekek...
nak beli baju tuk baby dia pun pk dua tiga kali saiz...besar mana lah agaknyer anakdia..
mana nak tau..tak penah dapat baby lagik...
tp betullah kata dia..
liza kata..tak lah besar..tapik besar lah bagik baby yg baru lahir...ooo itu macam ka...? mana nak tau..
ekekeekke..

nama baby dia mashitah...
mm..mmg dia berkennan sungguh ngn nama tuh...
pepun tahniah tuk member i yg sorang nih...
lps tuk dia mandikan...
tuk dia suruh pangku...tak bapa 'espert' sbnrnya..tapik mau punya pasal...
pegang gak..angkat..pangku guyang2 sikit..
tepuk2 sikit..
lelap lah pulak budak tuh..
alahai ..comel lah pulak...

teringat sampai ke malam...
susah mau lupa...
tapik macam yg che where kata lah kan...
"nak buat cammana kak....bukan bulih beli kat kedai"..
ekekekekek..

kalau baby ada jual kat kedai...
awal2 dah beli...
bila besar jual balik...belik plak baby baru...
besar lagik..jual balik..beli lagik baby baru...ekekekek..
tapik kalau kita dah jaga baby tuh..kita sanggup ker nak jual balik..?
ntah..?

mm..pastuh dalam kul 4.30..
miintak diri..
nak g taman brown plak..
ada demo kat umah persatuan...
abg nezam..join demo tuh...

mm..apa yg terjadi sbnrnya..teringat apa yg abg roslizan pernah cakap.....
kalau kita nak org datang ke tempat kita..
rajin2 lah ke tempat org...

so itu yg nak buat pun..
supaya..org penang..pun pasnih rajin2 aa jenguk transkrian...
pasnih kalau saing2..hafiz che where..ni semer dah grad.tader lah terkontang kanting adik2 nih..
yg kakak nih pun...jenor, een,nura..pun tak lama lagik selesai. a master dorang..
..so nanti kalau depa nih sumer...dah balik ke sarang memasing..
abg shafie tak lah tingai sensorang..
mmmmm..
..

itulah ceritanyer..
the ..balik naik feri..makan kat naseer...
buuuummmmmm..coma....


tiduq!!;)

camtulah..cerita ari kemerdekaaan..





balik kampung


mm..cerita pasal kampung..
mm..tgk umah pun rasa kesian...
sunyi jer..
sian mak ngn ayah...

tu lah kak long lambat sgt dapat baby..
kalau ada baby blh kasik mak jaga...
baru aa riuh umah tuh ngn suara mak,...macam deduluk..."budak bertuah nih...den ikek kek pokok bidagho tu kang"
ahakss...dialog piawai...

sesampai ayah tanya.."apsal balik tak bagitau.."
/me jawab "saja..kalau bgtau..ayah bawak kedai balik umah"
mm..kalau dia tau balik..peti ais tuh padat ngn lauk...
seronok sgt dia tgk anak dia gemuk..kira cukup makan aaa.."

kenapa saya suka umah saya..?
ntah..
tgk blakang umah...dah nak naik semak..
mak tak larat sebenarnya..
adik amat pun bz..kalau tak dia yg tulung sabit...
mesin rumput kat depan...
biarlah umah nak semak pun...
janji mak duk umah releks..

nanti kalau cuti..kita balik aa kemaskan...
bukan umah nak buat kendurik pun...:)tak pun tunggu kak long balik cuti sekolah..
ekekekek..dia ngn abg kamal bukan nak buat apa pun...
suruh dia..kemas ..semak samun blakang umah tuh..
ekekekek


pokok pisang yg kita tanam masa nganggur duluk pun dah beranak pinak dah..tuan yg tanam jugak yg belum
ada apa2 perkembangan utk membina institusi kekeluargaan senirik..biar aa duluk...
so raya ni dauun pisang nak buat lemang tader poblem aa..
tak yah lagik mintak kat maklang...
maybe paklang plak dtng mintak ekekekek..riaknyer riaknyer...

pagik ahad..sblm balik..mak goreng mee..pastuh goreng pisang raja...

mak kata.."pisang nih..pisang yg adik tanam arituh....ni pisang ghajo..pisang nangko yg aghituh ..dah abihh"
/me rasa...mmm..manis..sedap..macam tuan yg tanam dia..ekekekekekek..riak lagik riak lagik..ekekek..

so semalam..balik semula ke kampus...
sampai2..g pasar malam..makan lbh kurg....semayang..basuh baju mandi...
masuk kampus semula...

tgk adik2 berlatih demo...


then..again...

TIdurr.......

pagik nih..ujan...
lebat..Nazala matorun..ghazirun...!!
best..rezki dari DIA...alhamdulillah...


"Biar di jemala mentari...dan d bahu gunung berapi..Kasih ku abadi Untuk~Mu"










Sunday, July 06, 2003

~makan durian ngn en mail..
~tunggu dr bambang..
~majlis..

Saturday, July 05, 2003

sorang lagik member kawen..
ok aa aphied ..congrats aa...
hup bahgia hingga anak cucu...!!
apa?...bila nak kawe?sampai juduh org kawen aa!!..
lagik mau tanya..!!>:|
dah dekat sebulan tak jenguk...
gara-gara mat jan diana aa..nih...bukak balik blog nih...
2 ari try ubah penampilan blog..nih jer lah yang termampu...
2 ari jugak tak usik buku...ahaks..sekaligus..program pun tergantung..
kira ok aa tuk hari nih...

Wednesday, June 18, 2003

Wednesday, June 04, 2003

terai..
terai..
trial
alqasaloss alosss
Ku lari ke pantai..lalu menyanyi ku..
ku lari ke hutan ..lalu teriakku..
sunyi sepi sendiri aku benci..
aku ingin bingar..
aku ingin ke pasar...

Tuesday, June 03, 2003

Everyday is an opportunity to make a new happy ending!!

Monday, June 02, 2003

I say a little pray for you!!

The moment I wake up
Before I put on my makeup
I say a little pray for you
While combing my hair now,
And wondering what dress to wear now,
I say a little prayer for you

Forever, and ever, you'll stay in my heart
and I will love you
Forever, and ever, we never will part
Oh, how I love you
Together, forever, that's how it must be
To live without you
Would only meen heartbreak for me.

I run for the bus, dear,
While riding I think of us, dear,
I say a little prayer for you.
At work I just take time
And all through my coffee break-time,
I say a little prayer for you.

Forever, and ever, you'll stay in my heart
and I will love you
Forever, and ever we never will part
Oh, how I'll love you
Together, forever, that's how it must be
To live without you
Would only mean heartbreak for me.

I say a little prayer for you

I say a little prayer for you

My darling believe me, ( beleive me)
For me there is no one but you!
Please love me too (answer his pray)
And I'm in love with you (answer his pray)
Answer my prayer now babe (answer his pray)

Forever, and ever, you'll stay in my heart
and I will love you
Forever, and ever we never will part
Oh, how I'll love you
Together, forever, that's how it must be
To live without you
Would only mean heartbreak for me (oooooooooh)

Friday, May 30, 2003

testing!!
testing..testing..
try lagik..
try lagik...
best plak..tulih2 nih..
mm...ellooo..enibedi..home..ekkekeke