SeDetIk LebIh

Wednesday, May 13, 2015

Senang nak ingat..



Happy BirthDay !!





SeAdaNya

Saturday, April 25, 2015

Terbang Tunduk




Jangan risau ai tak bagi u bunga...


#Syukur
#adaorangbalingtopiharini
#tolonglajanganbelibungakatAbang


SeAdaNya

Wednesday, April 15, 2015

Dilema Kecik Besar

Dilema #1

Ibu  : Meh sini ibu pegang perut tengok ada apa..
Alif : Kenapa ibu.. ala ibu ni..tak payahla..
Ibu  : Amboi.. kecik2 da tak bagi ibu pegang.. besok da besar...
Alif : Besok Alif kecik lagila ibu..
Ibu  : *ye tak ye jugak..

Dilema #2

Alif  : Alif tak paham la.. Bila Alif nak tolong ibu.. ibu kata Alif kecik lagi.. Bila Alif suh ibu teman                tido ibu kata Alif da besar.. Alif ni kecik ke besar ibu?.. tak paham la..
Ibu    : Wow..* time malas.. ini je yg mampu ibu respon..




SeAdaNya

Wednesday, January 21, 2015

Tahun Baru



Tulis delete.. tulis delete.. sudahnya.. nanti2 je lah..

Selamat Tahun Baru 2015..



SeAdaNya

Thursday, September 25, 2014

Tak Kesian ke Kat Pokok?..

Hari ni borang claim yang dari bulan April.. masih tak selesai..
Mula-mula kena asingkan tuntutan mendahulukan wang untuk perjalanan dgn dgn beli barang atau yuran.. borang dan surat asing2..saya ok..

Tuntutan mendahulukan wang lepas..

Tuntutan perjalanan sangkut.. kena ada borang menjalankan tugas rasmi.. walaupun kita cuti belajar.. Sbb nanti AUDITOR nak tgk benda ni..  saya ok..

Hari ni submit lagi.. tuntutan utk perjalanan dua perkara.. borang asing.. surat aje di sekalikan..
Sangkut lagi.. sbb katanya nanti tak perasan ada dua.. so better buat satu2.. kena asing2.. kena letak jugak surat jemputan dan surat yg maklumkan kertas pembentangan diterima dsbg.. 

sy maklumkan.. yg semua dah ada masa sy submit borang mohon pembayaran utk yuran pendaftaran (masa sy sekalikan tuntutan )..

Tak boleh katanya.. sbb nanti AUDITOR akan tgk setiap tuntutan satu2…. So setiap tuntutan kena lengkap dgn surat penerimaan kertas pembentangan.. jemputan segala bukti yg kita pergi menyertai pogram tst..kena buat salinan lain..  Saya ok..

Sy faham..sy tak salahkan staf tersebut.. dia beritahu sy cara baik.. dan sy boleh terima.. staf tersebut buat kerja dia… saya tau nanti BOSS marah bila audit ada cacat cela… BOSS skrg mmg suka kalau dpt odit bersih.. macam malaikat ajer semua yg buat kerja.. walhalkann.... kalau tak takkan lah soalan UPSR pun blh bocor kan… 100% lulus punyer pasal..

 Saya ok lagi…  cuma sy mintak… sy mohon la.. pada yg terasa…


 TAK KESIAN KE KAT POKOK…. 



SeAdaNya

Monday, July 21, 2014

SeLamat Ulang Tahun


We love you Abang.. Moga yang baik-baik untuk abang Alif..




SeAdaNya

Wednesday, June 25, 2014

Tom Yam SiHat SejahTera

Supaya tak lupa.. Resepi tomyam je  pun...

Alif yang nak makan..


Caranya :

Kisar

1. Bawang Merah
2. Lengkuas
3. Serai
4. Belacan (dibakar)

Tumis

1. Bhn2 yang dikisar
2. Cili kering yang dikisar

Dah naik bau.. 
Masukkan ayam, sotong, udang, kepah, lala..dll
Masukkan Air  biarkan mendidih
Masukkan Air Asam Jawa..
Kalu kurang Kuah.. Tambah Air..
Taruk Serai (diketuk)
Koyak2kan daun limau purut dan masukkan...
Garam
Gula kalau perlu
Bila Mendidih blh masukkan sayur (lobak merah, kobis, baby jagung, brocolli.. )
Rasa.. kalau tak cukup masam blh perah kan sedikit air  limau nipis..
Siap!!


Kat mana sihat nyer?
Sihat sbb tak Gunakan kiub @ pes segera Tom Yam..

Kat Mana yang sejahtera nya?..
ibu nyer tak rasa bersalah bila anak hirup tomyam ni..

Gambar?..

Yillek..

Alif bagi sapluh markah mula2... bila tanya byk kali sgt.. sedap ke tidak.. jwpn dah bertukar..

Final answer dia..

"Tader la sedap sangat ibu.. biasa je..."


SeAdaNya